این که چرا حالت تاریک (دارک مود) این روزها به یکی از خواستنیترین ویژگیهای سیستمهای عامل تبدیل شده اصلا موضوع عجیبی نیست. زیبایی ظاهری و جلوه شیک رنگ مشکی به کنار، استفاده از حالت تاریک در نور کم میتواند محافظ چشمان شما در برابر روشنایی زیاد نمایشگر باشد و کاری کند که در کار با گوشی خیلی به این دو مروارید گرانبها فشار وارد نیاورید.
متأسفانه کمتر لانچر بومی در اندروید از این ویژگی کاربردی پشتیبانی میکند. اما باکی نیست، چرا که لانچرهای شخص ثالث متعددی هستند که حالت تاریک را به بخشهایی از محیط سیستم عامل میآورند؛ البته نه به صورت یکپارچهای که در اندروید Q شاهد خواهیم بود.
در این مقاله به معرفی هفت لانچر برتر اندروید میپردازیم که حالت تاریک را برایتان به ارمغان میآورند. پس تا پایان با ما همراه باشید.
1. Nova Launcher
چطور ممکن است نووا لانچر حالت تاریک نداشته باشد؟ از بین تمام قابلیتهای فوقالعاده نووا، حالت تاریک یکی از بهترینهاست. برای دسترسی به این ویژگی باید وارد تنظیمات لانچر شوید. حالا میتوانید حالت تاریک را به طور مجزا برای بخشهایی مثل نوار جستجو، منوی اپلیکیشنها، آیکن منوها و پوشهها فعال کنید.
یکی دیگر از خوبیهای حالت تاریک Nova Launcher امکان زمانبندی آن است. بنابراین یک بار تنظیم ساعات فعالسازی کافیست که دیگر لازم نباشد به قسمت تنظیمات سر بزنید. نووا لانچر حتی میتواند آیکنهای نوار نوتیفیکیشنها را هم به رنگ تیره درآورد. برای دسترسی به این تنظیمات کافیست مسیر Settings > Look & feel > Dark icons را دنبال کنید.
توصیه میکنیم برای لذت بردن از کار با نووا حتما از نسخه Pro استفاده کنید که تمام قابلیتهایش از ابتدا آزاد هستند.
- Nova Launcher
- قیمت: رایگان (با پرداخت درون برنامهای)
- سازنده: TeslaCoil Software
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 10.3 مگابایت
2. Action Launcher
رقیب سنتی نووا لانچر هم از آن دسته لانچرهایی است که حالت تاریک دارد. با فعالسازی این ویژگی در اکشن لانچر میتوانید منوی اپلیکیشنها، نوار جستجو، بخش Quick Edge و چند بخش دیگر را به رنگ مشکی درآورید.
حالت تاریک اکشن لانچر قابل شخصیسازی هم هست. ولی متأسفانه برای دسترسی کامل به این تنظیمات باید نسخه Pro اپ را خریداری کرده باشید. اما در صورت خرید نسخه پرو میتوانید به امکانات شخصیسازی به مراتب بیشتر و دقیقتری از نووا دسترسی پیدا کنید.
تا یادمان نرفته از Wallpaper Mode هم برایتان بگوییم. به لطف این ویژگی، وقتی والپیپرتان را عوض میکنید رنگ تم لانچر هم تغییر میکند تا به اصطلاح با والپیپر شما سِت شود.
- Action Launcher: Pixel Edition
- قیمت: رایگان (با پرداخت درون برنامهای)
- سازنده: Action Launcher
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 15.8 مگابایت
3. Microsoft Launcher
مایکروسافت لانچر در کنار تمهای شفاف و روشن، یک تم تاریک هم به کاربرانش ارائه میکند که نسبت به سایر لانچرها یکپارچگی کمتری دارد. تم تیره این لانچر روی ویجتها، نوار جستجو و فید مینشیند اما در کمال تعجب منوی اپلیکیشنها و پوشهها به رنگ مشکی در نمیآیند.
برای فعالسازی حالت تاریک در مایکروسافت لانچر باید مسیر Settings > Personalization > Theme را دنبال کنید. اینجا امکان شخصیسازی رنگآمیزی و تنظیمات مربوط به رنگ لانچر را هم خواهید داشت.
بر خلاف نووا و اکشن، در مایکروسافت لانچر از ویژگیهای پولی خبری نیست و تمام امکانات از جمله داک قابل شخصیسازی، فید، تعامل با دستیار کورتانا و اشتراکگذاری لینک میان گوشی و رایانه به رایگان در دسترس شما قرار دارند.
- Microsoft Launcher
- قیمت: رایگان (با پرداخت درون برنامهای)
- سازنده: Microsoft Corporation
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 24 مگابایت
4. Poco Launcher
شاید اسم پوکو لانچر به گوشتان آشنا نباشد. حق دارید، چرا که مدت زیادی از معرفی آن توسط شیائومی نگذشته. این لانچر برخاسته از سرزمین چین در مقایسه با سایر لانچرهای کهنهکار امکانات کمتری دارد، اما خوشبختانه حالت تاریک را در آن پیدا میکنید.
حالت تاریک پوکو لانچر فقط به منوی اپلیکیشنها محدود شده با این وجود امکانات شخصیسازی متعددی در اختیارتان قرار میدهد. از دیگر قابلیتهای Poco Launcher میتوان به گروهبندی آیکنها بر اساس رنگ، شمارنده نوتیفیکیشن روی آیکن اپها و امکان مخفیسازی اپلیکیشنها اشاره کرد.
تمام این امکانات به طور رایگان در اختیار شما هستند.
- Poco Launcher
- قیمت: رایگان
- سازنده: .Xiaomi Inc
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 15 مگابایت
5. Lawnchair Launcher
اگر پیکسل لانچر داروی نیرو زا مصرف کند، نتیجه چیزی شبیه به Lawnchair خواهد بود. این لانچر اندرویدی تمام قابلیتهای پیکسل لانچر به اضافه حالت تاریک را به شما ارائه میکند، بدون آنکه لازم باشد هزینهای بپردازید.
با فعالسازی حالت تاریک، تنظیمات لانچر، نوار جستجو، پوشهها، منوی اپها و میانبر اپلیکیشنها به رنگ تیره درمیآیند. همچنین درست مثل اکشن لانچر، Lawnchair هم توانایی تطابق دادن خود با رنگ والپیپر شما را دارد.
- Lawnchair Launcher
- قیمت: رایگان
- سازنده: deletescape
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 3.8 مگابایت
6. Pear Launcher
بر خلاف اسم عجیب و غریبش (گلابی!) امکاناتی که در این لانچر میبینید بسیار روتین و کاربردی هستند. از ژستهای حرکتی برای دسترسی به امکانات مختلف گرفته تا شمارنده نوتیفیکیشن روی آیکن اپها و تنظیمات شخصیسازی، Pear Launcher یکی از لانچرهایی است که میتواند مورد پسند بعضی سلایق واقع شود.
حالت تاریک Pear Launcher هم گستردگی خوبی دارد و رنگ مشکی را روی منوی اپلیکیشنها، داک و پوشهها مینشاند. نکته خوب این که میتوانید تاریک شدن هر بخش را هم به طور مجزا کنترل نمایید.
- Pear Launcher
- قیمت: رایگان
- سازنده: Yajat Kumar
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 3.5 مگابایت
7. Rootless Launcher
یکی دیگر از گونههای تغییر یافته پیکسل لانچر، Rootless Launcher نام دارد که سه تم رنگی روشن، شفاف و تیره (و یک حالت اتوماتیک) را به شما ارائه میدهد. اما به جز این شاهد امکانات بیشتری نیستید.
اگر به دنبال لانچر کوچک و کمحجمی هستید که به حالت تاریک مجهز باشد، Rootless گزینه مناسبی است. هر چند حالت تاریک در این آن با چیزی که تصورش را میکنید اندکی فاصله دارد.
- Rootless Launcher
- قیمت: رایگان
- سازنده: Amir Zaidi
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 1.6 مگابایت
شما چه لانچرهای دیگری میشناسید که حالت تاریک را ارائه میدهند؟ چقدر تیره بودن محیط کاربری سیستم عامل و اپلیکیشنها برایتان اهمیت دارد؟ با ما در میان بگذارید.