ماهان شبکه ایرانیان

ساخت نخستین شبکیه مصنوعی نرم در دنیا

دانشمندان دانشگاه آکسفورد نخستین شبکیه مصنوعی نرم در دنیا را تولید کردند.

ساخت نخستین شبکیه مصنوعی نرم در دنیا

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، این تیم علمی مدعی است درصد یکپارچه­ شدن این ایمپلنت در بدن انسان بالاست.

آن­ها امیدوارند بتوانند از این ابزار برای بازیابی بینایی افرادی استفاده کنند که از دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن و رتینیت پیگمنتوزا (RP)رنج می­‌برند. دژنراسیون مالاکو، شایع­‌ترین عامل نابینایی در دنیاست و رتینت پیگمنتوزا نیز نوعی بیماری ارثی است که باعث اختلال شدید در بینایی می­‌شود.

شبکیه، بافتی است که به نور حساس بوده و در پشت چشم واقع شده است. این عضو،  نور را دریافت کرده و آن را به سیگنال­‌های الکتریکی تبدیل می­‌کند؛ سیگنال­‌ها به نوبه خود نورون­ها را تحریک و نوعی واکنش در مغز ایجاد می­‌کنند و مغز هم، سیگنال­‌ها را به تصویر تبدیل می­‌کند.

با این حال در بیماری­‌هایی مانند دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن و رتینیت پیگمنتوزا، سلول­‌های حسگر نور موجود در شبکیه تا حد زیادی نابود می­‌شوند و با گذر زمان بینایی فرد مختل می­‌شود.

ایمپلنت­‌های شبکیه موجود در بازار، نویدی برای بازیابی بینایی با استفاده از ابزارهای پروتز هستند. این ابزارها نور را دریافت کرده و آن را به سیگنال­‌های الکتریکی تبدیل می­‌کنند. سیگنال­‌ها سپس نورون­‌های موجود در شبکیه را تحریک می­‌کنند به طوری که مغز بتواند تصاویر را شکل دهد.

به گفته ونسا رسترپو شیلد، رهبر تیم تحقیقاتی، چشم انسان بی­‌نهایت حساس است و به همین دلیل اشیای خارجی مانند ایمپلنت­‌های فلزی شبکیه می­‌توانند به آن آسیب رسانده و موجب التهاب یا ایجاد خراش در چشم شوند. با این حال، ایمپلنت مصنوعی زیستی جدید، نرم و مبتنی بر آب بوده و تا حد زیادی دوستدار محیط چشم است. این ایمپلنت تا حد زیادی شبیه بافت شبکیه انسان است.

شبکیه مصنوعی دولایه‌­ای جدید، تا حد زیادی شبیه شبکیه واقعی عمل می­‌کند و از هیدروژل و پروتئین­‌های مجهز به غشای سلولی تشکیل شده است.

این ابداع، مراحل آزمایشگاهی را از سر گذرانده و دانشمندان در گام بعدی آن را قادر خواهند ساخت به رنگ­‌های مختلف و سپس به اشکال و نمادها واکنش نشان دهد.

حق اختراع این فناوری ثبت شده و محققان به دنبال آزمایش آن بر روی حیوانات و سپس انجام آزمایش­های بالینی بر روی انسان هستند.

جزئیات این دستاورد علمی در Scientific Reports منتشر شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان