به گزارش ایسنا، شهریورماه سال گذشته اعلام شد با سپری شدن مراحل اجرای فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، فاز چهارم این پالایشگاه با هدف فرآورش روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی احداث و راهاندازی میشود. فازی که با اجرای آن، روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی برای تولید بنزین و نفتگاز با استاندارد یورو 5 به حجم خوراک و تولید این پالایشگاه افزوده خواهد شد.
فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، مشابه فاز سوم این پالایشگاه است؛ یعنی راهاندازی آن، 120 هزار بشکه به ظرفیت پالایشگاه اضافه خواهد کرد، علیرضا صادق آبادی - مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی - درباره زمان تکمیل این فاز گفت: زمانی میتوان با قطعیت درباره پروژهای صحبت کرد که منابع مالی تثبیت شدهای برای پروژه وجود داشته باشد. امکان اینکه بخش قابل توجهی از تجهیزات فاز چهارم پالایشگاه ستاره در داخل تأمین شود، وجود دارد. فاز چهارم بعد از تعیین تکلیف منابع مالی به 24 تا 36 ماه زمان برای تکمیل نیاز دارد.
اتمام مراحل اجرایی در کمتر از دو سال
همچنین احمد شریعتمداری - مدیر برنامهریزی و کنترل پروژه شرکت نفت ستاره خلیج فارس - چندی پیش ضمن تشریح چشمانداز صادراتی این پالایشگاه بیان کرد: مراحل اجرایی فاز چهارم ستاره خلیج فارس در کمتر از دو سال آینده به اتمام خواهد رسید.
وی با تاکید به اینکه بیتردید پالایشگاه استراتژیک میعانات گازی ستاره خلیج فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان محسوب میشود، با حجم عظیم تولیدات فرآوردههای نفتی توانسته است اراده و عزم ملی ملت ایران را در توسعه صادرات و نقش آفرینی در بازارهای جهانی به نمایش بگذارد، اظهار کرد: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس علاوه بر خودکفایی در تولید فرآوردههای نفتی، ایران را برای اولین بار از وارد کننده به صادرکننده بنزین تبدیل کرده است.
مدیر برنامهریزی و کنترل پروژه شرکت نفت ستاره خلیج فارس اضافه کرد: با توجه به روند افزایشی تولید میعانات گازی ناشی از به بهرهبرداری رسیدن فازهای پارس جنوبی و به منظور مقابله با تحریمهای احتمالی، عملیات ساخت فاز چهارم نیز که در مطالعات اولیه پیشبینی شده بود، آغاز شده است و طی برنامه زمانبندی دو ساله مراحل اجرایی آن به اتمام خواهد رسید.
شریعتمداری ستاره خلیج فارس با گشایش زنجیره تولید فرآوردههای نفتی منطبق بر استانداردهای روزآمد جهانی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، ایران را در جمع باشگاه صادرکنندگان این محصولات به رقیبی پایدار تبدیل کرده است که امیدواریم با بهره برداری کامل از فازهای در دست احداث افتخارات هر روز افزون شود.
سرمایه مورد نیاز چطور تأمین میشود؟
اما مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نیز درباره سرمایه مورد نیاز برای ساخت فاز چهارم ستاره خلیج فارس توضیح داد: این فاز به حدود 350 تا 400 میلیون یورو سرمایه نیاز دارد.
صادق آبادی در مورد نحوه تأمین سرمایه مورد نیاز گفته که سرمایه مورد نیاز از منابع داخلی و باقی مانده منابعی که مصرف نشده است تأمین خواهد شد، اما این یک بروکراسی اداری دارد. از وام 260 میلیون یورویی که برای فاز سوم اخذ شده بود حدود 200 میلیون یورو باقی مانده است و باید بتوانیم آن را به فاز چهارم منتقل کنیم.
افزایش ظرفیت خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس به 540 هزار بشکه در روز
درباره آخرین وضعیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس باید گفت که تا پایان سال ظرفیت خوراک این پالایشگاه به 540 هزار بشکه در روز خواهد رسید که این میزان ظرفیت خوراک یک رکورد محسوب میشود.
هم اکنون روزانه 400 هزار بشکه میعانات گازی از میدان پارس جنوبی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس پالایش میشود و تا پایان شهریور این ظرفیت به 450 هزار بشکه خواهد رسید و با راه اندازی فاز چهارم این میزان به 540 هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
در این رابطه دادور - مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس - با بیان اینکه دریافت این میزان خوراک یک رکورد برای بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان محسوب میشود، گفت: در فاز چهارم پالایشگاه با بهینهسازی ظرفیت و رفع گلوگاههای تولید ظرفیت پالایشگاه به 540 هزار بشکه میرسد که این افزایش ظرفیت با هزینهای کمتر از 10 درصد یک فاز پالایشگاه محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون در این پالایشگاه روزانه بیش از 43 میلیون لیتر بنزین تولید میشود، تصریح کرد: با افزایش ظرفیت پالایش میزان تولید روزانه این پالایشگاه به 53 میلیون لیتر بنزین خواهد رسید.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس درباره میزان تولید دیگر فرآوردههای این پالایشگاه نیز گفته که تا پایان امسال ظرفیت تولید این پالایشگاه در نفت گاز و نفت سفید به 17 میلیون لیتر و در گاز مایع به دو هزار و 500 تن افزایش مییابد.
گفتنی است، پالایشگاه ستاره خلیج فارس بندرعباس، بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی و تولید بنزین باکیفیت یورو 5 در جهان است.