شعریه یا شعیریه مخصوص نواحی جنوبی ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است و این دسرخوشمزه و مقوی علاوه بر مهمانیها و مجالس در ایام مبارک رمضان میتواند در وعدههای سحر و افطار مصرف شود. رشتههای مخصوص یکی از اجرا اصلی تهیه این دسر است که میتوانید آن را از سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای بزرگ تهیه کنید. با ما همراه باشید تا ترفندهای خاص تهیه این دسر خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه باقلوا شعریه
- یک بسته رشته شعریه
- 50 گرم کره
- دوسوم قوطی شیرعسلی
- 200 گرم مغز بادام پسته
- یک چهارم قاشق چایخوری هل آسیابشده
- یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- یک قاشق غذاخوری گلاب
طرز تهیه باقلوا شعریه
قبل از هرچیزی بسته رشتهای که تهیه کردید را با کمک دست خرد کنید (هرچه این رشتهها خردتر باشد در نهایت بافت باقلوای شما بهتر خواهد شد).
کره را داخل ماهیتابهای آب کنید، رشتههایی که خرد کردید را در آن ریخته و شروع به تفت دادن کنید. در این مرحله هل آسیابشده و زعفران دمکرده را به رشتهها اضافه کنید و هم بزنید (برای دم کردن زعفران مقداری از آن را داخل ظرف بریزید و آبجوش را روی آن ریخته و درب ظرف را ببندید، چند دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد). دقت کنید که رشتهها نسوزد، لازم نیست مدت طولانی رشته را هم بزنید همین که مقداری رنگ آن تغییر کند کافی است.
بعد از آن که حدود 10 دقیقه رشتهها را تفت دادید شیرعسلی را اضافه کنید. (میتوانید در صورت تمایل نصف قوطی شیرین عسلی اضافه کنید، هرچه مقدار آن بیشتر باشد دسر شما شیرینتر و نرمتر میشود). مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید، شیرعسلی به مرور روی حرارت سفت خواهد شد ئس نگران رقیق بودن آن نباشید. حدودا 5 دقیقه بعد از اضافه کردن شیرعسلی گلاب را اضافه کنید، زیر گاز را خاموش کنید اما ظرف را از روی حرارت برندارید و به همان صورت هم بزیند.
یک ورق فویل را کمی چرب کنید، مواد را روی آن بریزید و تمام بخشها را با استفاده از قاشق همسطح و یکنواخت پخش کنید. مغز بادام و پسته را روی رشته و شیرعسلی بریزید. با استفاده از ورق فویل مواد را پیچیده و رول کنید و مواد را داخل یخچال بگذارید. بعد از حداقل 5 ساعت آن را از یخچال خارج کرده، فویل را جدا کنید و شعریه را برش بزنید.
دسر عربی شما آماده است آن را در ظرف دلخواه بریزید، در صورت تمایل میتوانید با مخلوطی از شکر، آب، زعفران، گلاب شهدی تهیه کرده تا روی دسر بریزید و با استفاده از گلسرخ، باقیمانده مغزها و غیره تزیین کنید. این دسر خوشمزه را در کنار چای یا سایر دمنوشها سرو کرده و لذت ببرید.