سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان فعالیتهای سازمان اوج در سالهای گذشته را دارای استاندارد هنری دانست و گفت: در حال حاضر یکی از موسسات شناخته شده در سطح ایران و حتی در منطقه در حوزه گرافیک، فیلم سینمایی، مستند و... سازمان هنری رسانهای اوج است و حتی میتوان گفت استانداردهایی که در تولیدات این سازمان لحاظ میشود در سطح بین المللی هم حرف برای گفتن دارد.
این کارتونیست با سابقه کشور ادامه داد: امروز از لحاظ کیفی و کمی شاهد تولیدات بسیار خوبی از این سازمان هستیم که باعث شده است در جشنوارههای مختلف بتواند در برابر رقبای حرفهای و جدی عرض اندام کند. نمونه آن جشنواره فیلم فجر، جشنواره مقاومت، هفته هنر انقلاب اسلامی و ... است که تولیدات این سازمان در همه آنها خوش درخشیدند.
وی فعالیتهای خانه طراحان به عنوان یکی از موسسات مرتبط با سازمان اوج را دارای کیفیت عالی ذکر کرد و اظهار داشت: تولیدات خانه طراحان به معنای واقعی کلمه، تولیدات فاخر هستند و من و خیلی از افراد همیشه منتظریم ببینیم طرح بعدی که در میدان، ولی عصر توسط این مرکز طراحی و نصب میشود، چیست.
شجاعی طباطبایی حضور افراد معتقد و بی ادعا را دلیل موفقیت سازمان اوج ارزیابی کرد و افزود: نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم، حضور بچه مسلمانانی است که بدون ادعا وارد کار شدند که الآن حرفهای زیادی برای گفتن دارند و میتوان گفت رویشهای انقلاب در اوج متبلور شده است.
وی خاطرنشان کرد: شاهدیم که فعالیتهای اوج منحصر به هنرمندان انقلابی تهران نشده است و سایر هنرمندان کشور نیز میتوانند با این سازمان همکاری کنند که در بخشهای گرافیک، مستند و ... میتوان نمونههای خوبی از به کارگیری افراد خبره سایر شهرهای کشور را مشاهده کرد.
***«اوج» خاطرات خوش انقلابی ما را در قاب سینما زنده کرد
عماد افروغ، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان با اشاره به فعالیتهای سازمان هنری رسانهای اوج در هشت سال اخیر گفت: اوج مضنوناً کارهای قابل توجهی داشته و مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی و گفتمان مقاومت بوده است و این همان چیزی است که سخت به آن در این سالها نیازمند بوده ایم که باید در حوزه فرهنگ مقاومت فرهنگ سازی انجام دهیم.
وی ادامه داد: این ارزیابی و سخنان را نه الآن بلکه در گذشته با خبرگزاریها نیز گفته ام و برداشت من از فعالیتهای سازمان اوج مثبت است.
افروغ علت موفقیت سازمان اوج در فعالیتهای هنری را به متجلی کردن آرمانهای انقلاب دانست و گفت: مقولاتی که سازمان اوج به عنوان سوژه تولیدات خود انتخاب میکند جزو خاطرات خوش انسانی و انقلابی ما هستند.
وی ادامه داد: این مقولات به دلایلی در سالهای گذشته حداقل سهم کمی از قاب تصویر و سینما داشته است و سازمان اوج توانست در سالهای اخیر، این خاطرات را احیا کند.
او افزود: برای مثال فیلم ایستاده در غبار، خاطرات حساس تاریخ انقلاب را برای ما زنده کرد. یا تنگه ابوقریب که لحظات سرنوشت ساز دفاع مقدس را به تصویر کشیده بود. یا فیلم به وقت شام که مقوله داعش به عنوان بحث مهم جهان امروز را در قالب یک داستان منصفانه و غیر اغراق آمیز مطرح کرد.
افروغ خاطرنشان کرد: برخلاف افرادی که سینما را فقط «فرم» میبینند و به نظر من نگاه صحیحی به هنر ندارند، زیربنای فیلمهای سازمان اوج محتوایی بوده و فرم در خدمت مضمون قرار گرفته است. به عبارت دیگر محتوا و مضمون اصالت داشته و سعی کرده آن را با بهترین فرم به تصویر بکشد.