به گزارش ایسنا، پایگاه خبری بلومبرگ در گزارش نوشت: تا دو هفته پیش شش نفتکش انگلیسی در خلیج فارس فعالیت داشتند اما یک هفته بعد هیچ نفتکشی وجود نداشت. اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی گریس یک در جبلالطارق باعث شده است کشتیهای انگلیسی از ترس تلافیجویی ایران حاضر نشوند در مهمترین منطقه ترانزیت نفت جهان حضور پیدا کنند.
نفتکشهایی که نهم ژوئیه در خلیج فارس تردد داشتند، همگی در جزیره مان به ثبت رسیده بودند.
طبق آمار رهگیری کشتیها که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، 243 نفتکش که به عنوان کشتی حمل نفت خام، نفتکش فرآوردههای نفتی یا مواد شیمیایی به ثبت رسیدهاند، تحت پرچم انگلیس، جزیره مالت یا جبلالطارق، تردد میکنند. حدودی نیمی از این نفتکشها در جزیره مالت به ثبت رسیدهاند و نیمی دیگر به طور مساوی در جبلالطارق و انگلیس به ثبت رسیدهاند.
بر اساس این گزارش، کشتیها معمولا وارد منطقه خلیج فارس شده، محمولههای خود را بارگیری کرده و ظرف چند روز حرکت میکنند، آنچه که غیرطبیعی است، این است که طی دو هفته گذشته هیچ نفتکش حامل پرچم انگلیس وارد منطقه خلیج فارس نشده است در حالی که معمولا هر روز سه یا چهار نفتکش انگلیسی در خلیج فارس تردد داشتند. تنها نفتکش حامل پرچم انگلیس که طی دو هفته گذشته وارد خلیج فارس شد، نفتکش "استنا ایمپرو" بود که از سوی ایران توقیف شده است.