به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه بار دیگر ادعاهای آمادگی برای «گفتوگوی بدون پیششرط» با ایران را تکرار کرد.
اسپر درباره ایران گفت: «ما به دنبال تنشزدایی هستیم و همزمان به آنها خیلی روشن پیام میدهیم که مایلیم بدون پیششرط، در هر زمان، هرمکان با آنها ملاقات کرده و درباره بازگشت به مذاکره با آنها گفتوگو کنیم.»
دولت آمریکا بعد از خروج از برجام در اردیبهشتماه سال گذشته سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران در دستور کار قرار داده است. واشنگتن ادعا کرده هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف پرداخته میشود.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا خردادماه بعد از چندین هفته صحنهآرایی نظامی و تهدید ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه آمریکا با خروج از توافق هستهای میز مذاکره را ترک کرده هر گونه گفتوگوی جدید با دولت این کشور را رد کردهاند.
حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری روز 8 خرداد پیشنهاد مذاکره را تاکتیک آمریکا برای تکمیل راهبرد فشار علیه ایران توصیف کردند.
ایشان فرمودند: « آمریکاییها وقتی میخواهند با فشار، چیزی را در کشوری هدف قرار بدهند و مقصود خود را به دست آورند، "فشار" در اینجا برایشان راهبرد است؛ یک تاکتیک هم دارند به اسم مذاکره.»
مقام معظم رهبری تأکید کردند: «فشار میآورند تا طرف خسته شود و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم. این مذاکره مکمل فشار است و برای آن است که محصول فشارها نقد شود. فشار میآورند و بعد میگویند حالا مذاکره کنیم؛ مذاکره این است. راهبردشان مذاکره نیست؛ فشار است. مذاکره یک ذیلی است در راهبرد فشار.»
اسپر در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامههای آمریکا برای تشکیل ائتلافی در خصوص حمایت از عبور و مرور نفتکشها در خلیج فارس و تنگه هرمز هم اظهارنظر کرد.
او گفت که فعلاً قصد ندارد اعلام کند که ارتش آمریکا کشتیهای در حال عبور از خلیج [فارس] را اسکورت خواهد کرد. او گفت هفته آینده برای مشخص کردن جزئیات مربوط به برنامههای آمریکا در این خصوص به سنتکام خواهد رفت.
وزیر دفاع آمریکا بار دیگر به تلویح مسئولیت حراست از عبور و مرور کشتیها را متوجه کشورهای مختلف دانست و تلاش کرد از آمریکا در این حوزه مسئولیتزدایی کند.
او گفت: «بریتانیاییها تلاش میکنند کشتیهای خودشان را اسکورت کنند، ما هم کشتیهای خودمان را تا آنجا که مخاطرات ایجاب کنند، اسکورت میکنند. فکر میکنم کشورهای دیگر هم کشتیهای خودشان را اسکورت میکنند.»
ترامپ در روزهای گذشته در واکنش به تحولات مربوط به عبور و مرور نفتکشها از تنگه هرمز به صراحت مسئولیت حراست از کشتیها را متوجه کشورها دانسته است.
او در یک توئیت روز سوم تیرماه با بیان اینکه چین 91 درصد از نفت خودش را از تنگه هرمز عبور میدهد و ژاپن 62 درصد از آنها خواسته خودشان مسئولیت محافظت از نفتکشهایشان را به عهده بگیرند.