نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در نشست دورهای شورای امنیت درباره توافق هستهای ایران موسوم به برجام، بدون اشاره به اقدامات غرب در نقض توافقات بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، «نگرانی» خود را نسبت به برنامه هستهای ایران ابراز کرد.
به گزارش ایسنا، نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در نشست دورهای شورای امنیت درباره ایران و توافق هستهای این کشور موسوم به برجام بدون اشاره به اقدامات پاریس و متحدان خود در تخریب هرگونه راهکار سیاسی و توافقات اخیر بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، «نگرانی» خود نسبت به برنامه هستهای ایران را ابراز کرد.
او گفت: «از آخرین دیدارمان تاکنون، ایران به توسعه برنامه هستهای خود و تشدید تنشها ادامه داده است. ایران به ذخیرهسازی اورانیوم غنی شده ادامه میدهد. اکنون ایران از ذخایر اورانیومی 32 برابر حد تعیین شده در برجام برخوردار است.»
نماینده فرانسه مدعی شد: «ایران اکنون از ذخایر کافی برای 4 بمب هستهای برخوردار است. این تشدید تنشها هیچ توجیه استفاده غیرنظامی ندارد. ایران همچنین تصمیم به استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و توسعه توانایی خود برای غنی سازی اورانیوم با خلوص 60 درصد گرفته است.»
پیش از نشست شورای حکام آژانس، تهران ضمن اعلام توافق خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اعلام کرد که هرگونه اقدام ضدایرانی از سوی تروئیکای اروپایی و آمریکا با اقدام جدی ایران روبرو خواهد شد.
با این وجود، نماینده فرانسه همچنین مدعی شد: «طبق تازه ترین گزارش آژانس، آینده برنامه هستهای ایران نگران کننده است. ایران همچنین درحال نادیده گرفتن نظارتهای تعیین شده توسط برجام است.»
این ادعا درحالی است که به اذعان «رافائل گروسی» ایران و آژانس به همکاری خود ادامه دادهاند.
نماینده فرانسه همچنین مدعی شد: «اظهارات مقامات ایران درباره احتمال تغییر دکترین هستهای خود نگران کننده است. این اظهارات در خلاف تعهدات برجامی ایران مبنی بر عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و پیمان عدم اشاعه سلاح هستهای است. ایران همچنین درحال توسعه برنامه موشکی خود است.»
او با تکرار ادعای رد شده اروپا، مدعی ارسال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه شده است.
نماینده فرانسه در ادامه مدعی شد که مذاکرات سال 2021 به توافقی مجدد پیرامون بازگشت آمریکا و ایران به برجام انجامید و درباره «عدم تصمیم ایران برای استفاده از این فرصت» ابراز تأسف کرد.
او همچنین مدعی شد: «اقدامات ایران در خلاف تعهدات برجامی آن و تهدیدی علیه صلح جهانی است. از ایران میخواهیم تا با آژانس همکاری کند. از همه ابزارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از هستهای شدن ایران استفاده خواهیم کرد.»
نشست دورهای 6 ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و توافق هستهای ایران درحالی برگزار میشود که با گذشت بیش از 2 سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هستهای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در ماه جاری در ژنو سوئیس برگزار شد.
به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفتوگوهای انجام شده با اروپایی ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.