ماهان شبکه ایرانیان

واکنش هیات فوتبال بوشهر به یک گزارش و چند نکته

هیات فوتبال استان بوشهر به گزارش "درآمدزایی هیات فوتبال از خبرنگاران ورزشی بوشهر" نشان داد.

به گزارش ایسنا، 13 مرداد 98، گزارشی با عنوان "درآمدزایی هیات فوتبال از خبرنگاران ورزشی بوشهر!/ سازمان لیگ: برخورد می‌کنیم" بر روی خروجی خبرگزاری منتشر شد که در این گزارش به برگزاری کلاس‌های خبرنویسی و عکاسی در بوشهر و اجباری بودن شرکت در این کلاس‌ها برای دریافت آی‌دی کارت لیگ برتر فوتبال پرداخته شده بود، اکنون روابط عمومی هیات فوتبال استان بوشهر، به این گزارش واکنش نشان داده است.

متن کامل پاسخ هیات فوتبال بوشهر به این شرح است: "در خصوص خبر اخیر خبرگزاری ایسنا، مبنی بر غیرقانونی بودن و اعتراض تعدادی از عکاسان و ورزشی نویسان جهت اخذ وجه برای شرکت در کلاس‌های خبرنویسی و عکاسی اعلام می‌دارد که مطابق نص صریح بند 14 آیین‌نامه هیات فوتبال به روشنی فعالیت یا مشارکت در کلیه فعالیت‌های اقتصادی اعم از تولیدی، توزیعی، خدماتی، تبلیغاتی و  بازرگانی به منظور تقویت بنیه مالی هیات آزاد است.

بنابراین به فرض صحت موضوع، صرفا درآمدزایی برای هیات فوتبال نه تنها منع قانونی ندارد بلکه جز وظایف و تعهدات نیز می‌باشد.

از نگاه دیگر هدف این دوره کلاس‌های آموزشی برای آشنایی اهالی رسانه و عکاسان ورزشی به صورت تخصصی و حرفه‌ای بوده است. برگزاری دوره‌های آموزشی برای بالا رفتن سطح علمی و فنی و فراگیری آخرین شیوه‌های مرسوم بین‌المللی در همه استان‌ها احساس می‌شود و باید اجرایی گردد تا بین افراد توانمند و مبتدی در عرصه ورزشی نویسی و عکاسی تمایزی وجود داشته باشد.

در گذشته هر کسی بدون آموزش و تنها با یک معرفی‌نامه می‌توانست دارای کارت مخصوص خبرنگاری یا عکاسی شود و گاها هیچ تفاوتی بین ایشان با خبرنگاران باسابقه و حرفه‌ای ورزشی وجود نداشت. این دور باطل باعث ایجاد اختلال و تشنج در کنار زمین و کنفرانس‌های خبری می‌شد.

این اقدام روابط عمومی هیات فوتبال بوشهر در جهت ارتقای سطح علمی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای علاقه‌مندان واقعی به ورزش نویسی و عکاسی ورزشی بوده که تفاوت‌های محسوس در نوشتار و عکس شرکت کنندگان این دوره‌ها به خوبی ملموس است. افزون بر آن، استقبال گسترده عکاسان از برگزاری دوره‌ای دیگر به فاصله کمتر از 10 روز نیز تاییدی بر این ادعاست و مبین این نکته که اهالی رسانه بوشهر اگر زمینه آموزش برای آنها فراهم باشد با استقبال می‌پذیرند.

در متن منتشر شده از سوی خبرگزاری ایسنا به نقل از حراست سازمان لیگ جملاتی منتشر شده که ایشان هرگونه مصاحبه‌ای را تکذیب و برگزاری این‌گونه کلاس‌ها را به مانند کلاس‌های دانش افزایی داوری و مربیگری را از وظایف استان‌ها دانست. (ایسنا: در گزارش به نقل از روابط عمومی سازمان لیگ نقل قول شده بود نه حراست)

نکته آخر اینکه شرکت افرادی از استان‌های خوزستان و فارس و هرمزگان (که علاوه بر هزینه کلاس مستلزم پرداخت هزینه‌های دیگری نیز بودند) در دوره عکاسی نشان از کیفیت بالای آموزش استاد، سطح علاقه مندی به پیشرفت در جنوب کشور و هزینه معقول ثبت نام را دارد.

به گزارش ایسنا، درباره متنی که هیات فوتبال استان بوشهر ارسال کرده است، ذکر چند نکته ضروری است.

1 - گزارش منتشر شده در ایسنا با عنوان "درآمدزایی هیات فوتبال از خبرنگاران ورزشی بوشهر!/ سازمان لیگ: برخورد می‌کنیم" صرفا درآمدزایی با برگزاری کلاس‌های آموزشی از سوی هیات فوتبال بوشهر را نقد نکرده بلکه به این مورد نقد و ایراد را وارد دانسته که شرکت در آن کلاس‌ها برای دریافت آی‌دی کارت لیگ برتر را الزامی کرده است. بدیهی است که هیچ عقل سلیمی با افزایش دانش خبرنگاران و عکاسان ورزشی مشکل ندارد و همه از آن استقبال می‌کنند اما همان طور که در گزارش ایسنا، نقل قولی از یک مسئول سازمان لیگ آورده شده، اجباری بودن شرکت در دوره آموزشی برای دریافت آی‌دی کارت، غیرقانونی بوده است.

2 - نویسنده متن جوابیه (بخوانید روابط عمومی هیات فوتبال بوشهر) به رضایت شرکت‌کنندگان در کلاس‌های خبرنویسی و عکاسی اشاره کرده و عنوان کرده که هزینه کلاس‌ها معقول بوده است. نویسنده اگر گزارش منتشر شده در ایسنا را مطالعه کند، درمی‌یابد که اعتراض خبرنگاران و عکاسانی که با این خبرگزاری گفت‌وگو کردند، به این بوده با توجه به خبر رسانی هیات فوتبال بوشهر، باید یک بار هزینه شرکت در دو کلاس را می‌پرداختند اما در ادامه از ایشان خواسته شده برای شرکت در کلاس عکاسی یک بار دیگر هزینه بپردازند. بدیهی است که عکاسان خبری در صورت اطلاع شفاف از این قاعده، در کلاس خبرنویسی شرکت نمی‌کردند تا هزینه پرداخت شده‌شان به اصطلاح "سوخت" نشود. ضمن این که همچنان اجباری بودن این کلاس‌ها - همان طور که در پوستر آنها آمده - مورد اشکال است.

3 - در جوابیه هیات فوتبال بوشهر چندین بار بر کیفیت کلاس‌ها و حتی استقبال خبرنگاران و عکاسان از شهرهای دیگر تاکید شده است در حالی که در گزارش منتشر شده در ایسنا اصلا بحث فنی کلاس‌ها مورد اشاره نبوده و حتی در حد یک کلمه به آن پرداخته نشده است. به این ترتیب یا نویسنده جوابیه، گزارش ایسنا را اصلا مطالعه نکرده یا با پرداختن به این مساله تلاش کرده بحث را به حاشیه بکشد و احتمالا نظر شرکت‌کنندگانی که داوطلبانه حضور پیدا کرده‌اند یا مدرسان دوره‌ها را نسبت به گزارش ایسنا منفی کند.

4 - در بخشی از جوابیه که آمده "در متن منتشر شده از سوی خبرگزاری ایسنا به نقل از حراست سازمان لیگ جملاتی منتشر شده که ایشان هرگونه مصاحبه‌ای را تکذیب و برگزاری این‌گونه کلاس‌ها را به مانند کلاس‌های دانش افزایی داوری و مربیگری را از وظایف استان‌ها دانست." باید به نویسنده محترم جوابیه یادآوری کرد که حتما یک بار دیگر گزارش ایسنا را مطالعه کند. در گزارش ایسنا گفت‌وگویی با حجت‌الله بهمنی، مدیر روابط عمومی سازمان لیگ نقل شده که در آن به صراحت عنوان کرده برگزاری کلاس آموزشی از سوی هیات فوتبال بوشهر، بدون اشکال است اما نباید این کلاس‌ها برای دریافت آی‌دی کارت لیگ برتر، اجباری باشد.

5 - "گاها" که در متن جوابیه آمده اشتباه است و باید "گاهی" نوشته می‌شد.

به این ترتیب، باید از هیات فوتبال استان بوشهر پرسید که آیا به این پرسش که "چرا صدور آی‌دی کارت لیگ برتر برای خبرنگاران و عکاسان بوشهری را مشروط به شرکت در دوره آموزشی کرده‌اند؟" پاسخ مناسب و درخوری دارد یا همچنان قصد فرافکنی دارد؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان