به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهش جدید "دانشگاه تافتس"(Tufts University) آمریکا نشان میدهد که میکروبیوم روده، نقش مهمی در مکانیسمهای مرتبط با قدرت عضلات در افراد میانسال دارد.
ارتباط میان میکروبیوم روده، عضله و عملکرد فیزیکی، به موضوع پژوهشی مهمی در چند دهه اخیر تبدیل شده و پژوهشهای بسیاری تایید کردهاند که میکروبیوم روده، جنبههای گوناگون سلامتی را تحت تاثیر قرار میدهد. از آنجا که پژوهشگران کار خود را با بررسی ارتباط میان میکروبیوم روده، عضله و عملکرد فیزیکی در موشها و بزرگسالان جوان آغاز کردهاند، پژوهشهای کمی به بررسی این موارد در افراد میانسال اختصاص دارند.
پژوهشگران برای بررسی این گروه از افراد، باکتری میکروبیوم روده 18 فرد میانسال را که فعالیت فیزیکی بالا و ترکیب بدنی مطلوبی داشتند، با باکتری میکروبیوم روده 11 فرد میانسال که فعالیت فیزیکی کم و ترکیب بدنی پایینی داشتند، مقایسه کردند. این پژوهش که در مقیاس کوچکی انجام شده بود، تفاوتهایی را در مشخصات باکتری روده هر دو گروه نشان داد.
پژوهشگران علاوه بر بررسی این دو گروه، تعدادی موش را نیز در معرض نمونه مدفوع این افراد قرار دادند. نتایج بررسی روی انسانها و موشها، نقش مهم میکروبیوم روده را در مکانیسمهای مربوط به قدرت عضله در میانسالان مشخص کرد.
پژوهشگران برای این پروژه، عملکرد اندام تحتانی، تحرک و قدرت میانسالان بین 70 تا 85 سال را مورد بررسی قرار دادند. آنها ترکیب بدن، عملکرد فیزیکی و میکروبیوم روده 18 موش را نیز بررسی کردند که در معرض نمونههای مدفوع انسانهای فعال قرار داشتند و 18 موش را نیز در معرض مدفوع انسانهایی قرار دادند که فعالیت بدنی آنها کم بود.
هنگامی که پژوهشگران، گروه میانسالانی که عملکرد فیزیکی کمی داشتند با میانسالانی که فعالیت فیزیکی آنها بیشتر بود، مقایسه کردند، دریافتند که سطح برخی باکتریها در بزرگسالان فعال و موشهایی که در معرض مدفوع این افراد قرار داشتند، بالاتر است.
"مایکل لوستگارتن"(Michael Lustgarten)، از نویسندگان این پژوهش گفت: با وجود دادههای این پژوهش، امکان درک نقش باکتری روده در قدرت عضلات افراد میانسال فراهم میشود. برای مثال، ما اکنون میدانیم که شاید بتوانیم با افزایش سطح نوع خاصی از باکتری میکروبیوم روده، قدرت عضله را افزایش دهیم.
"راجر فیلدینگ"(Roger Fielding)، از نویسندگان این پژوهش گفت: با افزایش سن، ترکیب بدن و قدرت عضله کاهش مییابند. شناسایی تفاوت در باکتریهای روده در عملکرد شرکتکنندگان بررسی، ما را به سوی درک میکروبیوم روده و افزایش سالم سن و سال راهنمایی کرد.
پژوهشگران تاکید کردند که دوره این آزمایش کوتاه بوده است و برای دستیابی به دادههای بیشتر باید پژوهشهای بیشتری نیز انجام شوند.
این پژوهش، در مجله "Experimental Gerontology" به چاپ رسید.