ماهان شبکه ایرانیان

سردار جلالی: چیزی به اسم تهدید وجود ندارد

خبرگزاری ایسنا:  سردار غلامرضا جلالی در نشست تخصصی «هوشمندسازی و دفاع سایبری از زیرساخت­‌های حیاتی و عمده کشور» در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به موضوع پدافند شهری به تحولات حوزه شهری کشور در سده اخیر، گفت: در دهه‌های گذشته به دلیل فقدان برنامه‌ریزی توسعه­‌ای جامع برای شهرها شاهد یک جابه‌جایی گسترده جمعیتی در کشور از سمت روستاها به شهرها بوده­‌ایم که این موضوع سبب شده نرخ شهرنشینی در ایران از متوسط نرخ جهانی هم پیشی گیرد و این رویداد شهرهای ما را با چالش­‌ها و مشکلاتی روبه‌رو کرده است.

وی با اشاره به اینکه در کنار این موضوع، ورود فناوری­‌ها به حوزه شهری سبب شده تا شهرها دچار تحولات فناورانه شوند، گفت: دانش شهرسازی ما، بیشتر شهر را یک پدیده فیزیکی و کالبدی در نظر می‌گیرد در حالی‌که باید برنامه‌های توسعه­‌ای شهر با نگاه و افق جدیدی همچون امنیت‌­افزایی، فناوری‌محوری و سایر موارد رشد پیدا کند.

جلالی با تاکید بر اینکه رهبری وظایف و ماموریت­‌های مهمی برای پدافند غیرعامل در نظر دارند، گفت: امن­‌سازی زیرساخت­‌های حساس و حیاتی کشور در برابر هر نوع از تهدید و رفع آسیب­‌پذیری‌­ها از یک‌سو و تامین بسترهای حفاظت از مردم در شرایط بحرانی از سوی دیگر مهم‌ترین اهداف پدافند غیرعامل است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تصویب سند راهبردی پدافند شهری تاکید کرد: ما در این سند دو مسئله مهم صیانت از مردم و حفاظت از زیرساخت­‌ها در جغرافیای شهری را در دستور کار داریم، برای مثال در بخش حفاظت از مردم درصدد ایجاد آمادگی برای حفاظت از مردم در شرایط بحران، توانایی اداره مردم، تامین نیازهای اساسی، تضمین کارکردهای حیاتی خدماتی و مدیریت رسانه‌ای بحران هستیم.

وی در خصوص مولفه حفاظت از زیرساخت­‌ها گفت: حفظ تداوم کارکرد خدمات، مصون‌­سازی زیرساخت­‌ها در برابر تهدیدات، تهیه طرح­‌های پاسخ اضطراری و ارتقای آمادگی‌ها از جمله اهداف سند پدافند شهری است. باید شهرها را به گونه‌ای آماده­ کنیم که در شرایط فرضی بحران بتوانند تمام نیازهای مردم را پاسخگو باشند.

جلالی به موضوع ورود فناوری­‌های نوین به حوزه شهری اشاره کرد و گفت: این فناوری­‌ها بسیاری از مفاهیم پایه و بنیادین را دچار تغییر و تحول کرده‌اند و ما امروز باید در خصوص ارتباط بین مردم، زیرساخت­‌ها و فناوری دقت نظر بیشتری داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه بیش از 60 تا 80 سیستم در جغرافیای شهری وجود دارد، گفت: درهم‌­تنیدگی این سیستم­‌ها و اثراتی که بر هم دارند، مانند هم‌افزایی، تخریب یا وابستگی متقابل باید در الگوهای پدافند شهری مورد توجه قرار گیرد چرا که بدون در نظر گرفتن این سیستم­‌ها نمی‌توان در خصوص ارتقای تاب‌آوری سخنی گفت.

وی با اشاره به اینکه ورود فناوری­‌ها درکنار فرصت‌های متعدد، تهدیداتی نیز برای حوزه شهری پدید می­‌آورد، ادامه داد: برای مثال هوشمندی امکان مدیریت و کنترل از راه دور را پدید می‌­آورد اما در ذات این فرصت یک تهدید هم نهفته است.

جلالی با تاکید بر اینکه می‌توان گفت ما چیزی به عنوان تهدید نداریم بلکه با فرصت­‌های مخاطره‌آمیز روبه‌رو می­‌شویم، ادامه داد: تمام حرف و هنر پدافند غیرعامل این است که بتواند راه بهره­‌مندی کامل از فرصت‌های مخاطره­‌آمیز را پدید بیاورد.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور، تلفیق شهر و حوزه سایبری را سبب ایجاد یک دارایی حیاتی به نام شهر سایبری دانست و گفت: ما باید از این دارایی مهم صیانت کنیم و بتوانیم در شرایط بحران نسخه­‌های پاسخ فوری داشته باشیم.

جلالی با اشاره به اینکه باید الگوی دفاع هوشمندانه از زیرساخت‌ها و دارایی‌های سایبری به ویژه در سطح شهرها تدوین شود، اظهار کرد: این رویکرد سبب می‌شود تا تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر بحران‌ها ارتقا پیدا کند. در ذات فناوری اشراف و کنترل وجود دارد و در مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند باید مراقب باشیم این اشراف و کنترل در اختیار دیگران قرار نگیرد.

جلالی با اشاره به اینکه سیستم­‌های شهری باید شبکه‌ای – جزیره‌ای باشند، گفت: هر سیستم در کنار ارتباطی که با دیگر سیستم­­‌ها دارد باید بتواند به طور مستقل و جزیره­‌ای نیز کارکرد خود را انجام دهد.

وی مدیریت دستی هوشمندی در کنار هوشمندی دیجیتال را از دیگر موارد مهم دانست و گفت: هر سیستمی در کنار هوشمندی دیجیتال باید به صورت دستی توان مدیریت و کنترل را داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان