ماهان شبکه ایرانیان

محمدرضا گودرزی عنوان کرد

لطمه‌ای‌ که به نشست‌های ادبی وارد شده است

محمدرضا گودرزی می‌گوید قطع کردن بودجه‌ نشست‌های ادبی باعث وارد شدن لطمه به آن‌ها شده است.

لطمه‌ای‌ که به نشست‌های ادبی وارد شده است

این داستان‌نویس در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی اظهار کرد: این محافل یک‌بعدی نیستند؛ نقاط مثبت و نقاط منفی‌ای دارند. وقتی عده‌ای جمع می‌شوند و راجع‌به ادبیات صحبت می‌کنند در حال انجام  یک کار صنفی هستند که به داستان توجه می‌کنند، حالا چه کتاب باشد و چه داستان‌های اعضای همان جلسه.

او سپس به انحصارگرایی به‌عنوان وجه منفی نشست‌های ادبی اشاره کرد و گفت: اگر در برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی انحصارگرایی رخ دهد یعنی در یک گروه داستان‌هایی را که متعلق به اعضای محفل خودشان است یا از نوع گرایشی که خودشان دارند، غالب بدانند و راه نفوذ را هم ببندند، وجه منفی این نشست‌ها نمود پیدا می‌کند.

گودرزی افزود: در واقع دسته‌بندی در برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی نادرست است که متاسفانه گاهی به‌وجود می‌آید و افرادی که غیرخودی هستند در آن محفل جای ندارند. 

این نویسنده و مدرس داستان‌نویسی همچنین با اشاره به تغییری که در برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی نسبت به سال‌های قبل رخ داده است، بیان کرد: مهم‌ترین تغییری که در این نشست‌ها به‌وجود آمده توسط نهادهای دولتی مثل سازمان فرهنگی هنری شهرداری و غیره بوده است که آن‌ها در سال‌های قبل بودجه‌ای را برای برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی درنظر می‌گرفتند که اخیرا به دلیل موقعیت اقتصادی آن بودجه‌ را قطع کرده‌اند؛ در نتیجه این نشست‌ها دیگر حمایت مالی نمی‌شوند. بخش خصوصی هم از نظر بودجه ضعیف است و این لطمه‌ای‌ است که به برگزاری نشست‌های ادبی وارد شده است. من قبلا در ماه چهار نشست برگزار می‌کردم و در هر یک از آن‌ها کتابی نقد و بررسی می‌شد اما الان که بودجه‌ها قطع شده، همه آن نشست‌ها تعطیل شده است. تنها برخی نشست‌های ادبی مانده‌اند که محافل‌شان را در خانه یا کافه و یا مکان‌هایی از این دست برگزار می‌کنند.

او سپس درباره برگزاری نشست انجمن‌های ادبی در کافه‌ها اظهار کرد: ادبیات هم مثل رود و جوی است که راه خودش را پیدا و حرکت می‌کند. نشست‌های ادبی وقتی سالن یا جایی برای برگزاری ندارند به مکان‌های عمومی‌تر دیگر مثل کافه‌ها مراجعه می‌کنند. برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی در این فضاها خوبی فضاهای قبلی را ندارد، چون فضا محدودتر و تجاری‌ است و وجهی برای کسب و کار نیز در کافه‌ها وجود دارد؛ برای همین برگزاری نشست‌های ادبی در کافه‌ها کارکرد قبل را ندارد؛ حداقل در جامعه ما که هنوز این مسئله جا نیفتاده است، اما به هر حال بودن این نشست‌ها از نبودن‌شان بهتر است و وقتی می‌توانند در جایی جمع شوند که بودجه‌ای صرف مکان برگزاری نمی‌شود، دست‌شان بازتر است.

محمدرضا گودرزی همچنین با اشاره وجه خبررسانی فضای مجازی درباره اثرگذاری آن در برگزاری نشست‌های انجمن‌های ادبی بیان کرد: وجه خبررسانی فضای مجازی در برگزاری این نشست‌ها مثبت است چون اخبار ادبیات و کتاب را منتقل می‌کند، اما از نظر تحلیلی اصلا به درد نمی‌خورد. برخی از افراد که هویت مشخصی ندارند از یک نوع پوپولیسم برای جمع‌کردن افرادی که تاییدشان کنند، استفاده می‌کنند و یک‌دفعه می‌بینیم که چیزی مثل بادکنک ایجاد می‌شود که اصلا بنیان ندارد و تفکرات و مباحثی را مطرح می‌کند که روی هواست یا در این فضا داستان‌ها یا کتاب‌هایی معرفی می‌شوند که وقتی آن‌ها را می‌خوانیم می‌بینیم اصلا ارزش خواندن ندارند. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان