اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

فضای غبارآلود نشست ۱۷۷ اوپک/ گمانه‌زنی‌ها از کاهش تولید حکایت می‌کنند

اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ وین در پنجشنبه و جمعه هفته جاری میزبان سران کشورهای عضو اوپک و اوپک پلاس خواد بود. قرار است در یکصد و هفتاد و هفتمین نشست این گروه بزرگ نفتی، بر سر تداوم کاهش تولید نفت تصمیم گیری شود.

خبرها حاکی از آن است که اعضای اوپک پلاس درحال مذاکره بر سر کاهش هرچه بیشتر تولید نفت کنونی به میزان حداقل 400 هزار بشکه در روز تا ماه ژوئن سال 2020 هستند.

چراکه به اعتقاد تحلیلگران، شرایط کنونی حکایت از آن دارد که اگر میزان تولید اوپک کاهش نیابد، بازار جهانی نفت در سال 2020 ، بازاری کاملا اشباع خواهد بود.

این درحالی است که مطابق با گزارش جدید اوپک از امار تولید کشورهای عضو این گروه، بطور متوسط 14 کشور عضو اوپک در ماه نوامبر میلادی 29 میلیون و 570 هزار بشکه در روز تولید کردند درحالی که این میزان تولید در مقایسه با ماه پیش از آن(اکتبر) 110 هزار بشکه کمتر است.

گفتنی است از جمله دلایل عمده کاهش تولید نفت اوپک، انجام تعمیرات در تاسیسات نفتی آنگولا و و آرامکو عربستان سعودی اعلام شده است.

همچنین طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا متحد در سال 2019 ، از مجموع تولید روزانه 80میلیون و 622 هزار بشکه نفت در 97کشور جهان، 36میلیون و 164هزار و 806 میلیون بشکه در روز متعلق به کشورهای عضو اوپک است که از این رقم 6میلیون و 867هزار بشکه را اعضای حوزه آفریقای سازمان کشورهای صادرکننده نفت به خود اختصاص می دهند.

اما از نکات جالب توجه این دوره از نشست اوپک، حضور وزیر جدید انرژی عربستان، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان است. به نظر می رسد در این دوره عربستان با تهدید جدی تری نسبت به سایر دوره ها حاضر شود، چراکه شاهزاده سعودی مصمم به کنترل قیمت نفت بوده و در صورت عدم پایبندی سایر اعضا، تهدید افزایش تولید را عملی خواهد کرد.

از سوی دیگر اما روسیه باوجود ظاهر متمایل به کاهش تولید، اما در پشت پرده چندان به این توافق پایبند نبوده و شرکت نفتی روسیه پیشتاز افزایش تولید باشند چراکه معتقدند کاهش تولید تنها به سایر رقبای تولیدکننده نفت فرصت افزایش سهم از بازار خواهد داد.

ولی مهم ترین عامل بنیادی که 18 ماه است تمام تحرکات تولیدکنندگان نفتی را تحت تاثیر قرار داد، افت تقاضای جهانی نفت در پی بروز نشانه ای اقتصادی جنگ تجاری است. اغلب تحلیلگران بازار کامودیتی بر این باورند که حجم عظیم آثار اقتصادی این جنگ در سال آیندی میلادی خودنمایی خواهد کرد. از این رو سران اوپک برای کنترل بیشتر قیمت ها راهی جز کاهش عرضه ندارند اما در آن سوی بازار، تولیدکنندگان حریصی همچون آمریکا و روسیه وجود دارند که تمایلی به کاهش سهم از بازار فروش نفت نداشته و با تمام قدرت در حال یافتن بازارهای جدید تقاضا برای طلای سیاه هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان