ماهان شبکه ایرانیان

نارضایتی جنسی نیمه پنهان طلاق

طلاق مانند هر پدیده نامطلوب اجتماعی مولد چندین عامل است که بعضی از آن‌ها با ریشه‌های اجتماعی، فرهنگی و محیطی و برخی دیگر با بنیادهای شخصی اعم از نارسایی‌های بیولوژیک و یا کمبود روانی جلوه گرند.

نارضایتی جنسی نیمه پنهان طلاق

طلاق مانند هر پدیده نامطلوب اجتماعی مولد چندین عامل است که بعضی از آن‌ها با ریشه‌های اجتماعی، فرهنگی و محیطی و برخی دیگر با بنیادهای شخصی اعم از نارسایی‌های بیولوژیک و یا کمبود روانی جلوه گرند.

از جمله علل طلاق، مشکلات جنسی زوجین می‌باشد.

یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های تشکیل خانواده آمیزش و تأمین نیاز جنسی است.

عوامل اثرگذار بر تمایلات جنسی

 از نظر روان شناسی، تمایلات جنسی هر شخص به سه عامل وابسته به هم مربوط است.

این سه عامل عبارتند از جنسیت شخص، رفتاروگرایش جنسی شخص (sexual orientation) و هویت جنسی (identity sexual).

این عوامل در رشد و پیشرفت شخصیت تأثیر می‌گذارند.

بررسی رابطه‌ بین طلاق و ارتباط آن با مشکلات جنسی از مباحث مهم جامعه است.

روابط جنسی شکل دهنده‌ بخشی از ادراکات زوجین از همدیگر است و ادراکات جنسی در بین زوجین ارتباط مثبتی با رفتارهایی دارد که نگه‌دارنده و تداوم بخش ازدواج است.

صمیمیت جنسی با صمیمیت عاطفی در ارتباط است.

رابطه‌ جنسی به منزله‌ مینیاتور رابطه‌ عمومی است.

وجود جو دائمی خشونت و عصبانیت بین زوجین فرصت‌های شیرین و رمانتیک را سلب کرده، مجالی برای تحریک تمایلات جنسی و برقراری رابطه جنسی باقی نمی‌گذارد. 

تأثیر روابط جنسی بر رضایت از زندگی

در یک پژوهش که توسط منصوره و مژگان امیریان‌زاده انجام شده است، صد و بیست زن مراجعه کننده به مرکز مشاوره و دادگاه خانواده‌ شهر شیراز بررسی شدند.

نتایج به دست آمده نشان داد تمایل روابط جنسی بین (حدود 68 درصد) زنان وجود نداشته است.

در حدود 59 درصد، احساس عصبانیت بعد از فعالیت جنسی عنوان گردیده است.

حدود 63 درصد از زنان از معاشقه لذت نمی‌برند و به‌طورکلی میانگین رضایت جنسی در زنانی که در شرف طلاق بوده‌اند از زنانی که قصد طلاق نداشتند به مراتب کمتر بوده است.

 همچنین زنانی که اختلافات زناشویی ندارند رضایت زناشویی بیشتری نسبت به زنانی که اختلاف دارند را نشان داده‌اند.

تمایلات جنسی شخص آن‌چنان با کلیت شخصیت فرد در هم آمیخته و بر بینش او از خود، روابطش با دیگران و الگوهای کلی رفتاری او تأثیر می‌گذارند که صحبت از تمایلات جنسی به عنوان یک پدیده‌ مستقل در واقع غیر ممکن به نظر می‌آید.

ارضای صحیح غریزه‌ جنسی طرفین مسئله‌ مهم و پیچیده‌ای است که هیچ‌گاه نباید از کنار آن بی‌تفاوت گذشت، زیرا در استحکام و تزلزل خانواده نقش مهمی دارد.

علاوه بر خشم آشکار، خشم فروخفته و نفرت ناگفته نیز به مشکلات جنسی می‌انجامد.

ناتوانی از آشکارسازی خشم و نفرت یک یا هر دو زوج منجر به قهر کردن، سکوت‌های طولانی و یا نشان دادن ظاهری مؤدب و آرام اما باطنی پر تنش می‌شود.

میزان اعتماد زوجین نسبت به هم نیز تاثیری قاطع بر روابط جنسی دارد.

هر عاملی که احساس اعتماد را تضعیف کند، انگیزش جنسی را تحلیل می‌برد. 

نیاز به آموزش و مشاوره قبل از ازدواج

مسائل جنسی سهم قابل توجهی در رضایت‌مندی از زندگی مشترک داشته‌اند.

براساس آمار، حدود 65 درصد از زنان هنگام معاشقه خود را محدود می‌کنند و کارهایی را که برای‌شان لذت‌آور است انجام نمی‌دهند.

زمانی که زن و شوهر در مورد مسائل جنسی با هم اختلاف دارند، بهترین راه آن است که در مورد اختلافات با هم به گفت و گو بپردازند و آن‌ها را حل کنند.

رفتار محبت آمیز با هم امکان اظهار عشق در روابط صحیح را فراهم می‌کند.

لذا بر آزمایشات مربوط به سلامت جسمی و جنسی قبل از ازدواج تاکید می‌شود؛ آموزش دانش جنسی به زوجین، داشتن اطلاعات کافی در مورد امور جنسی، آزاد بودن از ترس‌ها، تعصبات کور و همین طور آموزش نحوه دوری از انحرافات مربوط به موضوعات و مسائل جنسی مواردی است که هر زن و مردی قبل از ازدواج باید بداند.

وظیفه‌ والدین، سازمان‌ها و نهادهای مختلف این است که این آگاهی را به فرزندان خود بدهند تا آنها در خانواده با مشکل مواجه نشوند.

همچنین تناسب و تعادل در میزان تمایلات جنسی زوجین از عوامل مهمی است که در موفقیت زندگی زناشویی تأثیر دارد و هر چه این تناسب بیشتر باشد، به همان نسبت نیز رابطه جنسی لذت‌بخش‌تر و اختلافات کمتر می‌شود.

بنابراین، آموزش مهارت‌های زندگی به ویژه مهارت‌های ارتباطی (کلامی- جنسی) ضروری می‌باشد.

دشواری‌های جنسی به سادگی در متن یک رابطه‌ زناشویی هویدا می‌شود. این مشکلات با سلطه‌گری (جنگ قدرت)، حسادت، تنبیه، ترس از بی‌وفایی و تعارض‌های مداوم در زمینه‌های دیگر زندگی هم بستگی دارد.

متقابلاً مشکلات جنسی به معضلات رابطه‌ای جدید دامن می‌زند.

یکی از موارد مهمی که در روابط جنسی مطرح است، آمادگی روانی زوجین می‌باشد. میزان آمادگی روانی بستگی به تجربیات اطلاعات و مطالعات قبل از ازدواج دارد.

در آخر، توصیه می‌شود جهت بهبود، شناخت و اصلاح روابط جنسی علاوه بر مطالعه و مراجعه به مراکز مشاوره، زوجین باید در مورد توقعات، رفتار و ارزش‌ها با هم گفت و گو کنند.

این امر به منظور بهبود روابط جنسی بسیار سازنده است و موجب تقویت جنبه‌های مختلف ازدواج، بهداشت روانی زوجین و پایداری خانواده‌ها می‌شود.

تأثیر تربیت و فرهنگ خانواده بر مشکلات جنسی فرزندان در آینده

همواره مشکلات جنسی از دیرباز تاثیرات گوناگونی بر زندگی افراد داشته است.

تجربه‌ کودک از بازخوردهای خانواده‌اش نسبت به جنسیت، رفتار جنسی و روابط شخصی تحول روانی جنسی او را عمیقاً متأثر می‌سازد.

در خانواده‌ای که رابطه جنسی یک راز مگو است، کودک ممکن است آن را پلید و شرم‌آور بداند، بازخوردهای اجتنابی والدین نسبت به رابطه جنسی و تجویز آن صرفاً برای تولیدمثل و نه لذت‌طلبی، بازداری‌های شدید جنسی را درپی خواهد داشت.

تحقیقات نشان داده که زنان به دلیل تربیت محدودکننده و بازخوردهای بازدارنده و یا تحریف شده‌ والدین نسبت به فعالیت جنسی و فقدان آموزش کافی در این زمینه هم چنین به دلیل ترس، اضطراب و ... تمایل به روابط جنسی ندارند.

میل جنسی یکی از نیازهای طبیعی انسان می‌باشد که عدم توجه مناسب به آن می‌تواند موجب مفاسد اجتماعی شود.

بیشتر بخوانید:

اختلال جنسی در مردان دیابتی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی