خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر با اشاره به شهادت سردار سپهبد سلیمانی، گفت: «کسانی که همواره به دنبال سازش و مذاکره با آمریکا هستند، باید بدانند که این استراتژی باید تعطیل و تبدیل به تقابل با آمریکا شود.»
وی ادامه داد: «مجلس شورای اسلامی و همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به هیچ مسئولی اجازه نمیدهد که به دنبال سازش و توجه حداکثری به غرب و آمریکا باشد و قطعاً در برابر این افراد محکم میایستد.»
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بیانیه جمعی از اصلاحطلبان مبنی بر عدم مقابله به مثل با آمریکا، تصریح کرد: «این افراد چشمشان را روی واقعیات بستهاند و باید بدانند که هر چقدر از موضع ضعف سخن گویند و رفتار کنند، دشمنان طمع بیشتری برای ضربه زدن به ایران خواهند داشت.»
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی پس از ترور حاج قاسم سلیمانی، گفت: «این مجامع زیر یوغ آمریکا هستند و در راستای سیاستهای این کشور حرکت میکنند در حالی که وقت آن رسیده است که رویه خود را اصلاح کنند و صدایی علیه آمریکا هم از آنان شنیده شود.»
ذوالنور با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در تضعیف روابط ایران و عراق، گفت: «خون پاک شهید سلیمانی سیلابی شد و همه توطئههای خبیث آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه را از ریشه کند و پیوندی ناگسستنی بین دو ملت ایران و عراق به وجود آورد.»
متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:
با توجه به اینکه وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای به صورت رسمی اعلام کرد که ترور سردار سلیمانی در عراق به دستور ترامپ انجام شده است، این اقدام چه تأثیری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران میگذارد؟
این اقدام تروریستی آمریکا باید تنبیه برای کسانی باشد که دنبال خط سازش بودند، از گرگ درنده امنیت را گدایی و از عوامل فقر و بدبختی ملت بینیازی را طلب میکردند. در واقع این جنایت، برای کسانی که به دنبال مذاکره و دوستی با آمریکا هستند، درس بزرگی به همراه داشت و اگر سرِ عقل بیایند، باید بدانند که ترور سردار سلیمانی، پایان خط سازش است. مسئولان سیاست خارجی جمهوری اسلامی هم باید به این مسئله توجه اساسی کنند و بدانند که استراتژی سازش و مذاکره با آمریکا باید تعطیل و تبدیل به خط تقابل با دشمنان نظام به ویژه آمریکا شود.
پس با این اتفاق باید انتظار داشته باشیم که مسئولانی که همواره دم از مذاکره با آمریکا و سازش میزنند، دیگر چنین مباحثی را مطرح نکنند.
انتظار ما این است که همه مسئولان کشور از این جنایت آمریکا عبرت بگیرند و به هیچ وجه دنبال دوستی با آمریکا و سازش نباشند. در واقع این اتفاق تلخ باید همواره در یاد مسئولان بماند و همه آنان باید نگاه به غرب را کنار بگذارند و روی تواناییها و ظرفیتهای داخلی کشور خودمان تأکید کنند.
در صورت مطرح شدن بحث مذاکره مجدد و تصویب لوایح FATF از سوی مسئولان، موضع مجلس چه خواهد بود؟
با وجود جنایتی که آمریکا مرتکب شده است، قطعاً مجلس شورای اسلامی و همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به هیچ مسئولی اجازه نمیدهد که به دنبال سازش و توجه حداکثری به غرب و آمریکا باشد و قطعاً در برابر چنین مواضعی محکم میایستد.
پس از شهادت سپهبد قاسم سلیمانی گروهی از اصلاحطلبان با انتشار بیانیهای خواستار خویشتنداری مسئولان کشور و عدم مقابله به مثل جمهوری اسلامی شدند و نکته قابل توجه این است که نامِ نمایندگانی چون پروانه سلحشوری و قاسم میرزایی نیکو هم در این لیست دیده میشود. چرا این دو نماینده مجلس چنین موضعی را اتخاذ کردهاند؟
این دو نماینده در طول چهار سال گذشته همواره مواضعی برخلاف دیگر نمایندگان مجلس گرفته و خلاف جماعت حرکت کردهاند. از ابتدا هم نگاه نمایندگان به این دو نفر مثبت نبود چرا که آنان افرادی جنجالی هستند و خارج از منطق ملت حرکت میکنند.
هدف اصلاحطلبان از تهیه این بیانیه چه بوده است؟
با وجود اینکه همه اقشار و حتی کسانی که با کل نظام مشکل داشتند، به میدان آمدند و گفتند که باید پوز آمریکا را به خاک بمالیم، اما این افراد چشمشان را روی واقعیات بستهاند و با تهیه چنین بیانیهای ثابت کردند که میترسند که نکند آمریکا از اقدام تلافیجویانه ایران دلخور شود.
پس این افراد تحت هر شرایطی به دنبال آن هستند که سیاستهای غربگرایانه در کشور دنبال شود.
قطعاً هدفشان همین است چرا که همواره پرچم گرایش به غرب و تسلیم در برابر آنان را بر دوش داشتهاند و طبیعی است که میخواهند حرکت و خروش ملت علیه استکبار جهانی را به نفع ترامپ و آمریکا کُند کنند و بارها نشان دادهاند که بیشتر از آنکه به منافع ملی توجه داشته باشند، نگران هستند که مبادا کشورهایی چون آمریکا از اقدامات ما دلخور شوند.
تاکید اصلاحطلبان در این بیانیه آن بود که نکند اقدامی انجام شود که صلح تهدید شود. در این باره چه صحبتی دارید؟
مگر الان صلح وجود دارد که تهدید شود؟! زمانی که آمریکا و دشمنان نظام جمهوری اسلامی نیروهای ما را به شهادت میرسانند صلح است یا جنگ؟ خصلت برخی افراد در کشورمان این است که با ترس و محافظهکاری خود دشمن را جریتر میکنند و گویا نمیدانند که هر چقدر از موضع ضعف سخن گویند و رفتار کنند، دشمنان طمع بیشتری برای ضربه زدن به ایران خواهند داشت.
بهتر است به موضوع مهم انتقام سخت هم بپردازیم. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدامی هوشمندانه به پایگاههای ارتش تروریستی آمریکا در عراق حمله موشکی کرد. قرار بود که انتقام جمهوری اسلامی ایران از عاملان شهادت سردار سلیمانی چه ویژگیهایی داشته باشد؟
ما همه ابعاد سیاسی، حقوقی، امنیتی، نظامی و اقتصادی را برای انتقام سخت از آمریکا در نظر گرفته بودیم و در طرح سهفوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا برای انتقام سخت نیز تمام این ابعاد در نظر گرفته شده است، به گونهای که در این قانون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دستگاههای امنیتی، قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و وزارت امور خارجه هر کدام تکالیفی برای انتقام سخت از آمریکا بر عهده دارند و باید برای تهدید منافع آمریکا در همه ابعاد تلاش کنند.
از همان ابتدا بسیاری از مسئولان گفتند که پاسخ ایران به شهادت سردار سلیمانی نظامی خواهد بود. علت تاکید بر این نکته مهم چیست؟
ما تاکید کرده بودیم که یکی از ابعاد انتقام جمهوری اسلامی از عاملان شهادت حاج قاسم، انتقام نظامی است چرا که آنها علیه ما اقدام نظامی کردند و خونِ این فرمانده بزرگ کشورمان را بدون هیچ دلیلی ریختند و بر این اساس لازم بود که ما هم به همین شکل پاسخ آنان را دهیم. البته هر چقدر از خون آمریکاییها ریخته شود، قابل قیاس با خون شهدای پاک و قهرمان ما نخواهد بود اما به هر صورت لازم بود که از آنان انتقام نظامی بگیریم.
با توجه به اینکه نیروهای مسلح چندین بار تاکید کردند که انتقام سختی از جنایتکاران میگیرند، آیا درخواستی از مجلس شورای اسلامی برای تصویب طرح سه فوریتی انتقام سخت داشتند؟
نیروهای مسلح ما افرادی انقلابی، ارزشی، فهیم، مجاهد و با عرق ملی هستند. از زمانی که سردار سلیمانی به شهادت رسید، نیروهای مسلح خودشان از مجلس درخواست کردند که مصوبهای درباره انتقام سخت از آمریکا به تصویب برسد تا هر چه سریعتر بتوانند انتقام بگیرند و نکته حائز اهمیت دیگر آن است که اگر ما در قالب قانون میگوئیم نیروهای مسلح فلان کار را انجام دهند، صرفاً برای آن است که یک پشتوانه قانونی برای آنان فراهم کنیم اما الزامی به این کار هم نیست چرا که آنان خودشان از همه ما جلوترند و در این چند روز بیصبرانه در پی انتقام سخت از عاملان جنایت تروریستی آمریکا بودند و در نهایت خواست و اراده ملت از آستین فرزندان ملت و حامیان امنیت ملت یعنی نیروی هوافضای سپاه خارج شد و حملات سنگینی به دشمنان صورت گرفت.
برای انتقام سخت از آمریکا چه پیششرطهای مهمی در نظر گرفته شده بود؟
تاکید همه مسئولان کشور از ابتدا بر این بود که نیروهای مسلح باید تمامی جوانب کار را در نظر گیرند و اقداماتی انجام دهند که کمترین تنش را برای جمهوری اسلامی به دنبال داشته باشد و در مقابل بیشترین ضربه و خسارت را به دشمن وارد کند. نیروهای مسلح هم به این موضوع توجه کامل داشته و دارند و تاکیدشان همواره بر این است که انتقام ما نباید برای کشور هزینهای غیرمتعارف داشته باشد.
این روزها آمریکا مدام در ترس و وحشت به سر میبرد. آیا میتوان این مسئله را هم به نوعی انتقام ایران از آمریکای جنایتکار دانست؟
پس از ترور شهید سلیمانی، جمهوری اسلامی اعلام کرد، متجاوز را تنبیه میکند و به آمریکا ضربه خواهد زد. آمریکاییها به شدت لرزان و هراسان بودند و در ترس به سر میبردند. نیروهای نظامی آمریکا در منطقه و دنیا و حتی در آمریکا در آمادهباش کامل بودند و میتوان گفت که همین ترس و وحشت در وجود آنان هم انتقام بزرگی بود که از این تروریستهای ترسو گرفتیم و ولولهای از ترس و وحشت را به جان آنان انداختیم.
پس از شهادت سردار سلیمانی شاهد سکوت مجامع بینالمللی در مقابل این اقدام تروریستی آمریکا بودیم. در این باره چه صحبتی دارید؟
آمریکا ستون فقرات نظام سلطه است اما بسیاری از کشورهای غربی چون انگلیس، آلمان، فرانسه و کانادا نیز همسو با این کشور هستند و ما هیچگاه نمیتوانیم توقع داشته باشیم که آنان با آمریکا تقابل داشته باشند چرا که این کشورها مکمل قدرت نامشروع آمریکا هستند و ارادهای از خود ندارند.
فارغ از سکوت کشورهای غربی، مجامع بینالمللی چون سازمان ملل هم این اقدام تروریستی آمریکا را محکوم نکردند، چرا مجامع بینالمللی صرفاً سیاست یکجانبهگرایی و حمایت از غرب را دنبال میکنند؟
سازمان ملل و بسیاری از نهادهای بینالمللی زیر پوشش آمریکا هستند و بودجه آنان و حتی انتصابات این نهادها توسط آمریکا انجام میشود. در واقع این نهادهای بینالمللی زیر یوغ آمریکا هستند و در راستای سیاستهای این کشور حرکت میکنند در حالی که وقت آن رسیده است که مجامع بینالمللی رویه خود را اصلاح کنند و صدایی علیه آمریکا هم از آنان شنیده شود.
پیش از شهادت سردار سلیمانی، شاهد توطئههای آمریکا و صهیونیستها در عراق برای ایجاد تشنج بین ایران و عراق بودیم. در این باره چه صحبتی دارید؟
یکی از سیاستهای نظام سلطه برای براندازی سایر نظامهای سیاسی، براندازی نرم، خاموش و انقلاب رنگی است و این سیاست را زمانی اتخاذ میکنند که براندازی نظامی و تخریب از بیرون نتیجه نمیدهد و تخریب از درون را با جنگ نرم انجام میدهند. در واقع آمریکا و همپیمانانش هر شیوهای را به کار گرفتند که ایران و عراق را به جان هم بیندازند و نظامهای سیاسی آنان را ساقط کنند اما به هدفشان نرسیدند و بر این اساس، سراغ جنگ نرم رفتند.
همافزایی و همراهی بسیار زیاد ایران و عراق برای آمریکا و متحدانش تهدید بزرگی محسوب میشود و دشمنان نمیتوانند این یکپارچگی را ببینند. به عبارت بهتر رژیم صهیونیستی و آمریکا از هر زمان دیگری بیشتر خود را در خطر میبینند و لذا بهترین راه را در این دیدند که بین کشورهای منطقه به ویژه ایران و عراق انقطاع و جدایی ایجاد کنند و با شکلگیری مثلث «عبری، عربی و آمریکایی» به دنبال آن بودند که رابطه ایران و عراق را بر هم زنند اما نتوانستند به هدفشان برسند.
شهادت سردار سلیمانی تا چه حد توانست رابطه بین ایران و عراق و همچنین جبهه مقاومت را تقویت کند؟
خون پاک شهید سلیمانی در حقیقت سیلابی شد و همه بنیانهای توطئه خبیث آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه را از ریشه کند و از بین برد. درواقع امتزاج خون شهید سلیمانی و دیگر شهدای جمهوری اسلامی با شهدای حشدالشعبی پیوندی ناگسستنی بین دو ملت ایجاد کرد و همه توطئههای مستکبران را از بین برد و قطعاً این انسجام و وحدت، همافزایی بیشتری خواهد داشت.
اگر آمریکا قصد تلافی داشته باشد رژیم صهیونیستی را بهآتش میکشیم
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در صورتی که آمریکا قصد تلافی موشکهای سپاه را داشته باشد و بخواهد در صدد آزمودن قدرت نظامی ایران اسلامی برآید و بخت خودش را امتحان کند بدون شک رژیم صهیونیستی را بهآتش میکشیم.
به گزارش تسنیم حجتالاسلام مجتبی ذوالنور در مراسم گرامیداشت شهادت سپهبد سلیمانی که در مسجد جامع شهرک شکوهیه برگزار شد، با اشاره به ویژگی اخلاقی این شهید گرانقدر اظهار داشت: اخلاص، تواضع، فروتنی، متانت، ایمان و شجاعت سردار سلیمانی مثالزدنی است.
وی با تأکید بر لزوم تداوم مسیر سردار سلیمانی افزود: مسئولان وظیفه دارند با حرکت در مسیر شهدا و الگو گرفتن از حاج قاسم سلیمانی راه آنها را ادامه داده و در مسیر عزت و اقتدار و پیشرفت کشور گام بردارند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همان طور که فرماندهان ارشد نظامی کشورمان در این چند روز تأکید کردند در صورتی که آمریکا قصد تلافی موشکهای سپاه را داشته باشد و بخواهد درصدد آزمودن قدرت نظامی ایران اسلامی برآید و بخت خودش را امتحان کند بدون شک رژیم صهیونیستی را بهآتش میکشیم و پاسخی قاطع و محکم به هر اقدامی از سوی آنها خواهیم داد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: خون پاک حاج قاسم سلیمانی سبب شد تا اتحاد ملت بیشتر و انسجام مردم تقویت و قدمهایشان استوارتر برای رسیدن به قلههای پیشرفت و سربلندی شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر کسی به ما میرسد از اینکه جزء دریافتکنندگان یارانه معیشتی نیست ناراحت است، بهزودی در مجلس درصدد این برمیآییم که از دیوان محاسبات کشور اطلاعات افرادی را که یارانه میگیرند بگیریم تا متوجه شویم چه افرادی یارانه دریافت میکنند.