به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، حمله دقیق و سنگین موشکی سپاه پاسداران به پایگاه عین الاسد در عراق که محل اجتماع نیروهای ارتش آمریکا محسوب می شود و بزرگترین پایگاه این نیروی تروریستی در کشور همسایه ایران است، اگرچه در پاسخ به ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همرزمانش در نیمه شب چهارشنبه انجام شد، اما پاسخ های بزرگتری هم در دل خود داشت. در جریان این حمله طبق معمول یگان های موشکی زمین به زمین سپاه در نوک پیکان این سیلی پر صدا و مهم بودند و بر اساس تصاویری که تا به این لحظه منتشر شده دو نوع موشک قیام و موشک هایی از خانواده فاتح در این حمله استفاده شده است.
بیشتر بخوانید:
یکی از سوالات مهم افکار عمومی در داخل و خارج از کشور در خصوص این حمله، نتیجه آن و میزان خسارت وارد شده به اشغالگران آمریکایی بوده است. درست است که تصاویر ماهواره ای که بعد از این حمله منتشر شد نشان از دقت بالای موشک های ایرانی داشت و این دقت به حدی بالا و تحسین برانگیز بود که حتی کارشناسان و رسانه های غربی نیز نتوانستند از کنار ان عبور کنند اما پرواز بزرگترین آمبولانس در اختیار ارتش به آلمان نیز نشان داد، تلفات آنقدری بوده که آمریکا جرات واکنش به این حمله را نداشته باشد. اما با توجه به تحسین گسترده این دقت و قدرت موشکهای ایرانی توسط کارشناسان متخصص دنیا، در ادامه نگاهی به برخی از این روایت ها خواهیم داشت تا مشخص شود تحسین و احترام یوزی رابین متخصص برجسته صهیونیستی در سالهای گذشته پیرامون قدرت و نقطه زنی موشکهای ایرانی، در دنیا تکثیر شده است.
دو کارشناس غربی مبهوت دقت موشک های ایرانی
ویپین نارانگ کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «امآیتی»، روز پنجشنبه نوشته بود: تصاویر ماهوارهای آثار حملات ایران به پایگاه «عین الأسد» نشان میدهد که دقت موشکهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
او در توییتر نوشته است: از دید من، مهمترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد آنها چقدر دقیق است. وی با بیان اینکه این عملکرد برای ایران هم مایه خرسندی است، نوشته است: «انقلاب دقت [موشکی] امری واقعی است و ایالات متحده دیگر در این زمینه تکقطبی ندارد. این برای منازعات معاصر و جنگهای محدود، تبعات گستردهای دارد.
«جفری لوئیس» استاد موسسه تحصیلات تکمیلی «مطالعات بینالمللی میدلبری» و تحلیلگر اندیشکده «مرکز مطالعات عدم اشاعه جیمز مارتین» هم در حساب توییتری خود به تحلیل عملیات موشکی ایران و هدف قرار دادن پایگاه نظامیان تروریست آمریکایی در عینالاسد پرداخت. لوئیس ضمن به اشتراک گذاشتن تصویری از نقاط هدف قرار داده شده توسط موشکهای بالستیک ایران و حجم خساراتی که به این پایگاه وارد شده، نوشت: «موشکهای ایرانی چندین ساختمان/زیرساخت را در پایگاه هوایی عینالاسد نابود کردند».
وی در توئیت دیگری تاکید کرد: «ایرانیها "خطا نزدند". این ساختمانها با دقت بالا هدف قرار داده شدند». این استاد دانشگاه آمریکایی سپس در انتقاد از ادعای پنتاگون مبنی بر اینکه ایران عامدانه اهدافی را انتخاب کرد که تلفات جانی نداشته باشد، گفت: این [حرف] احمقانه است، اما گویا این دروغی است که ما میخواهیم به خودمان بگوییم، تا مردانگی شکننده ما، ما را به جنگ نکشد!
اعتراف واشنگتن پست به قدرت موشکی ایران
روزنامه واشنگتن پست نیز از طرف دیگر به عنوان یکی از معروف ترین نشریات در آمریکا روایتی جالب از دقت مثال زدنی موشک های ایرانی و این که چطور ایران به اینجا رسیده است را روایت می کند. این روزنامه اما در ابتدای بحث اشاره ای به ماجرای حمله به تاسیسات نفتی آرامکو کرده و ادعا می کند در حقیقت ایران بوده که پشت این حمله قرار داشته و از 19 پرتابه ای که در شکل موشک کروز و پهپاد به سمت این اهداف شلیک شدند به غیر از دو فروند باقی با دقتی چشمگیر هدف را مورد اصابت قرار دادند.
کارشناسان آمریکایی در خصوص حمله به آرامکو آن را یک نوع زنگ بیدارباش اعلام کرده بودند. در این خصوص این نشریه این گونه می گوید: در جریان چند دهه اخیر ایران به آرامی تسلیحات هدایت دقیق را توسعه داده و از نظر کمی و کیفی در این بخش پیشرفت کرده و در عین حال این تسلیحات را در اختیار متحدان خود نیز قرار داده است. در گزارش واشنگتن پست به حرفهای فابین هینز از کارشناسان انسیتوی مطالعت بین المللی میدلزبرو در کالیفرنیا آمریکا اشاره شده است. وی می گوید : در چند سال اخیر چیزی که در ایران می بینیم تغییر از موشک هایی است که عمدتا سلاح های سیاسی یا روانی بودند به سلاح هایی که ابزار واقعی میدان جنگ هستند. این یک تغییر کوانتومی است. (منظور از تغییر کوانتومی یعنی تغییری بزرگ و مهم است) .
بخش مهم دیگری از این گزارش در واشنگتن پست مربوط به دستور رهبر انقلاب در خصوص دقت موشک های ایرانی است. این روزنامه در این خصوص این گونه می گوید: "افزایش توانایی موشک های ایران نتیجه تغییر دستورات نزدیک به یک دهه قبل توسط رهبر ایران آیت الله سید علی خامنه ای است که در نتیجه این دستور، ایران سرمایه گذاری زیادی را در بخش علمی و آزمایشگاه های خود برای توسعه سیستم های هدایتی برای موشک ها خرج کرده و این مسئله باعث شد تا موشک های ایرانی که در آن زمان بیشتر بر اساس سری اسکاد که در جریان جنگ با عراق استفاده شده بود ارتقاء قابل توجهی پیدا کنند. ایرانی ها موشک های جدید ساخته و مدل های قدیمی را نیز ارتقاء دادند.
نقطه زن داریم چه نقطه زنی!
اما یک آمار جالب از دقت و نقطه زنی موشک های ایرانی در عملیات اخیر به دست آمده که مشخصا اطلاع از آن می توان قلب هر ایرانی وطن دوستی را مملو از خوشحالی و غرور کند. در اندازه گیری یکی از اهداف مورد اصابت قرار گرفته در پایگاه آمریکایی با چند آشیانه موقت رو به رو می شویم. 5 آشیانه کنار هم قرار دارد که به نظر می رسد، دقیقا فرماندهان سپاه آشیانه وسطی را به عنوان هدف انتخاب کرده بودند تا بیشترین آسیب به آن و جوانبش برسد. طول این سازه حدودا 47 و عرض آن نیز 21 متر برآورد می شود یعنی مساحتی در حدود هزار متر مربع.
بخشی از پایگاه عین الاسد قبل از حمله موشکی
همان بخش پس از حمله
پس از بررسی تصاویر بعد از حمله مشخص می شود که آشیانه موقت مورد نظر دقیقا مورد هدف قرار گرفته و البته دو سازه کناری آن نیز تا حد زیادی نابود شدند. اگر به دایره وسط منطقه تخریب نگاه کنیم می توانیم با اطمینان بگوییم، هدف همان سازه وسطی بوده است و به درستی و با دقت حیرت انگیزی نیز نابود شده است. اما شگفتی های موشکی به همین جا ختم نشده و جالب است که کمی دورتر از این سازه ها، یک آشیانه موقت بسیار کوچک تر نیز دیده می شود که در جریان حمله موشکی ایران مورد اصابت قرار گرفته و نابود شده است. این سازه از نمونه دیگر بسیار کوچک تر است.
کدهای دقیق نظامی دانمارکی از حجم و دقت آسیب ها
علی رغم تلاش آمریکا برای سانسور واقعیت های این حمله و ارائه اطلاعات هدفمند به رسانه ها از سوی شبکه های خود، اما تلویزیون دانمارک با یک افسر دانمارکی که در زمره نیروهای مستقر در کنار نیروهای آمریکایی پایگاه عین الاسد بود درباره انتقام موشکی ایران گفت وگو کرده است که نشان می دهد ارتش ایالات متحده در تلاش جدی برای کتمان حقایق تلفات خود است. نیروهای دانمارکی به همراه سایر نیروهای اروپایی روز بعد از حمله ایران مستقیما به سمت کویت عقب نشینی کردند.
او در ادامه درباره این که چرا آژیرهای هشدار قبل از رسیدن موشک نخست به صدا درنیامدند، گفت: به نظر میرسد موشکها به دستگاههای رادارگریز بسیار دقیقی مجهز بودند. موشکها بسیار دقیق بودند و اهداف مورد نظرشان را با دقتی عالی نشانه رفتند؛ بدون آن که حتی یک موشک سقوط کند یا از هدف منحرف شود. از اینجا میتوان فهمید ایرانیها نقشههای دقیقی از پایگاه هاه، مقرهای مدیریتی، پناهگاهها و آشیانه هواپیماها داشتند و میتوانستند پناهگاهها را هم در حالی که در اوج آرامش و تسلط بودند بزنند.
این نظامی در ادامه به توضیح وقایع بعد از حمله پرداخت و گفت: آمریکاییها بعد از پایان هشدار یعنی حدود یک ساعت بعد از حمله خارج شدند. آمبولانسها و ماشینهای آتش نشانی به محل آمدند و وقتی ما در پناهگاه بودیم صدای بالگردهای نظامی و فریاد سربازان را میشنیدیم، ولی به دستور فرماندهان خود و از ترس حملات بیشتر خارج نشدیم. صبح که بیرون آمدیم دیدیم آتش بیش از 7 نقطه مهم را سوزانده و خودروها سوخته و ساختمانها ویرانه شده اند.
برخی وب سایت های آمریکایی معتقدند حداقل یک پهپاد ریپر در سوله ای که می سوزد وجود داشته است
وی افزود: آنچه قطعا میدانم این است که دستگاههای کنترل رادارهای غول پیکر با همه تجهیزاتشان به علاوه مقر اطلاعات نظامی آمریکا به صورت کامل منهدم شدند. انبارهای اسلحه نیز تخریب شدند و تا نیم ساعت بعد از حمله در آنها انفجار رخ میداد. باند پروازی جنگندهها و سکوهای دیده بانی هوایی و پایگاههای شلیک موشک زمین به هوا به طور کامل تخریب شدند و دستگاههای حسگر هوایی و حرارتی هم از بین رفتند.
او درباره ادعای آمریکا مبنی بر اصابت موشکها به مواضع نیروهای عراقی گفت: باید این را اضافه کنم که ایران جناح عراقی یا پناهگاهها و مراکز درمانی و خدماتی را نشانه نرفت و فقط به جناح آمریکایی و اهداف منتخب تمرکز کرد که این نشان میدهد ایرانیها نقشههایی دقیق از همه پایگاههای نظامی و خارجی در عراق و کل منطقه خاورمیانه دارند.
در نهایت خبرنگار از وی پرسیده بود: چرا آمریکاییها به حجم خسارتها اعتراف نمیکنند؟ او پاسخ داد: این مسئله به سیاستها و شرایط آنها مربوط است و من نمیدانم چه فکری میکنند. شاید نمیخواهند مردمشان نگران شوند و این از تصمیم آنها برای جلوگیری از ورود خبرنگاران به پایگاه تا به این لحظه (زمان مصاحبه) روشن است.
زرنگی آمریکا برای کاهش فشارهای روانی این حمله
اما ارتش امریکا در اقدامی قابل توجه، ابتدا تلاش کرد با انداختن توپ اعلام تلفات به زمین ایران و سپاه، زمان لازم را برای جمع و جور کردن نیروها و یگانهای فنی خود در عین الاسد فراهم کند چراکه آنها در روزهای اول که حضور رسانه ها می توانست اطلاعات زیادی را به افکار عمومی منتقل کند، از تردد کوچکترین فرد غیر نظامی آمریکایی به این پایگاه جلوگیری کرده و حتی نظامیان سایر کشورها را سریعا از آنجا خارج کردند تا آنها نتوانند اطلاعات کافی و زیادی را به رسانه ها یا دولت هایشان منتقل کنند.
اما پس از چند روز و آرام کردن نیروها و خارج کردن تلفات نظامی وتجهیزاتی اصلی از پایگاه، درب آن آرام آرام به روی رسانه ها باز شد و ابتدا سی. ان. ان به عنوان رسانه منتقد ترامپ اجازه ورود به آنرا پیدا کرد. اما این رسانه صرفا در یک منطقه کوچک گردانده شد و اکثر بخش های آسیب دیده در دسترس او نبود اما این رسانه نیز تلاش کرد با جملات دو پهلو علاوه بر ارضای حس پیگیری و کنجکاوی بینندگان خود و افکار عمومی و حفظ برند رسانه ای، از تلاش برای جستجو در همه پایگاه و مشخص کردن عمق و میزان خسارت های انسانی و فنی خودداری کند.
در روزهای بعد نیز رسانه های دیگر به عین الاسد رفتند که عمده آنها نیز همان کادرهای تصویری و همان محل اصابت یک موشک را دیدند و گزارش کردند در حالی که بقیه مناطق به صورت حرفه ای و عمدی، سانسور شده بود. حتی در برخی تصاویر نظامیان آمریکایی در حال خنده و صحبت در انتهای کادر هستند تا بیننده تصور کند همه چیز امن و امان است و خبر خاصی در این مرکز مهم نظامی وجود ندارد.