ماهان شبکه ایرانیان

وزیر اسبق امورخارجه: در موضوع تحریم باید برخورد تهاجمی داشته باشیم

باشگاه خبرنگاران جوان: منوچهر متکی وزیر اسبق امورخارجه، صادقی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق و علیرضا فرقانی دبیر شورای سیاستگذاری باشگاه تحریمی‌ها امشب 7 بهمن ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی راهکار‌های غلبه بر تحریم‌ها پرداختند.

منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه تحریم اساساً ابزاری برای تغییر رفتار کشور‌ها است گفت: دربسیاری از موضوعات از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون با مقوله تحریم مواجه بودیم.

او با اشاره به اینکه باید حضور فعال‌تر بین‌المللی برای مقابله با تحریم داشته باشیم ادامه داد: بخشی از مبارزه ما با مفاهیم غلطی است که به آمریکا و هم پیماناتش تحمیل شده است.

وزیر اسبق امور خارجه تصریح کرد: هدف از تاسیس باشگاه تحریمی‌ها ایجاد ساز و کار برای کشور‌های تحریم شده است تا با آن‌ها وارد تعامل جمعی برای مقابله با تحریم شویم.

متکی با اشاره به اینکه در موضوع تحریم باید برخورد تهاجمی داشته باشیم خاطرنشان کرد: آمریکا در خط مقدم تحریم علیه ایران در طول 40 سال گذشته بوده است و لذا آن‌ها به دنبال یک مقوله و یا موضوع خاص نیستند و هدف از تحریم تنها موضوع هسته‌ای نیست بلکه آن‌ها از طرق دیگر هم نیز به دنبال اعمال فشار بر ایران هستند.

او خاطرنشان کرد: آمریکا در شرایطی قرار دارد که اگر این حرکت بین المللی را با کمک دولت و دستگاه دیپلماسی ساماندهی کنیم حاضریم در برابر پازل‌هایی که در مقابله با آمریکا شکل گرفته بایستیم، تمام تلاش سیاست خارجی آمریکا بر این است تا ترامپ در انتخابات جاری بتواند مجدداً انتخاب شود آن‌ها همه چیز را به میدان آورده اند تا این موضوع محقق شود.

متکی با اشاره به اینکه باید در موضوع تحریم یک نگاه تهاجمی را در دستور کار قرار دهیم گفت: نیازمند اجماع سازی جدی‌تر و عمیق‌تر نسبت به مسئله تحریم هستیم؛ باید این اجماع داخلی به طور جدی در قوای نظام به وجود آید.

وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه ما با کشور‌ها در حوزه نگاه سیاسی مشخصاً در قبال آمریکا تشابهات و مشترکات قابل توجهی داریم گفت: محور اصلی منافع اقتصادی است لذا این اشتراک باعث به وجودآمدن کار جمعی می‌شود، ما به دنبال یک فرهنگی کردن تعارضات فرهنگی نیستیم، زیرا نگاه آمریکایی‌ها این گونه است، ما معتقد هستیم که تنوع فرهنگی سبب ایجاد ظرفیت‌های زیادی برای جامعه بشری می‌شود.


او تصریح کرد: باشگاه تحریمی‌ها یعنی کمک به دیپلماسی فعال تهاجمی چند جانبه در سطح بین‌المللی، باشگاه تحریمی‌ها یعنی متوازن کردن روابط خارجی، باشگاه تحریمی‌ها یعنی کشور را از غرب گرا بودن درآوریم و در روابط خارجی به صورت متوازن عمل کنیم، با کمک دستگاه‌های نظام می‌توان این مجموعه را با حضور نمایندگان مجلس و کمک دولت به جا‌های خوبی برسانیم.

متکی با اشاره به نحوه تعامل ما در قبال تحریم افزود: تعامل در قبال تحریم دو سه گزینه بیشتر ندارد؛ یا هدف تحریم تسلیم شدن است که به نوعی تغییر رفتار محسوب می‌شود؛ یا در مورد و مقطعی با آن تحریم کنار بیاییم و یا از طریق دیپلماسی به یک تفاهم برسیم، ما همه این راه‌ها را در قبال آمریکا رفته ایم.

او با اشاره به اینکه ما با آمریکایی‌ها همه این مسیر‌ها را طی کرده‌ایم ادامه داد: در قبال مسئله تحریم گزینه پیش‌روی ما مقابله با تحریم است؛ مقابله باید به صورت فعال باشد که بخشی از آن در سطح ملی است که همه دستگاه‌ها در حال تلاش هستند و بخشی دیگر نیازمند کار بیرونی است، ما آغازکننده دعوا نبودیم، ما را در درون دعوا قرار دادند لذا تلاش کردیم تا این دعوا را حل کنیم.

متکی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها بنایی بر حل موضوع ندارند، گفت: در جایی که آمریکایی‌ها احساس کنند فشارشان دیگر کارساز نیست و باید استراتژی هایشان را تغییر دهند، ما باید ابزار را از دستشان بگیریم، ما در دنیا حرکت جدی را باید انجام دهیم در حالی که به موازات ارتباطات برجامی یکباره با خلاء ارتباط با بقیه بخش‌های جهان مواجه بودیم.

وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه باشگاه تحریمی‌ها حرکتی موازی نیست گفت: این باشگاه حرکتی در امتداد دیپلماسی است، اوراسیا منبعث از این باشگاه نیست، اما ابتکار بیرونی بوده است که شاید نطفه آن از مدت‌ها قبل بسته شده بود، ما با بلاروس، قزاقستان و روسیه از مدت‌ها قبل مذاکرات در خصوص بحث تغییر تعرفه‌ها و تسهیل تجارت داشتیم و الان اوراسیا به عنوان بازار منطقه‌ای ماست، باشگاه تحریم به یک حوزه وسیع‌تری نگاه می‌کند ما باید بتوانیم این امکان را فراهم کنیم، ما با باشگاه تحریمی‌ها یک حرکت سیاسی بر علیه آمریکا خواهیم داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان