ماهان شبکه ایرانیان

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت؛

برنامه سازمان حمایت برای بازار شب عید/ شیوه قیمت‌گذاری کالاها تغییر کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، عباس تابش  در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح ویژه سازمان حمایت برای نظارت بر بازار شب عید اظهار داشت: از اول اسفند ماه طرح ویژه «نظارت بر بازار ایام پایانی سال» با حضور بازرسان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، بسیج اصناف و اتحادیه‌های صنفی به اجرا درخواهد آمد و تا آخر زمستان ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در این راستا هماهنگی بسیار مناسبی با تمامی دستگاه‌های مرتبط با تنظیم بازار به عمل آمده تا علاوه بر تأمین و توزیع کالاها، نظارت بر بازار را هم به بهترین شکل انجام دهن، گفت: این در شرایطی است که در ششم اسفند ماه نیز جلسه بزرگی با حضور مدیران کل سازمان تعزیرات استان‌ها، معاونان بازرسی سازمان‌های صمت سراسر کشور و انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کننده برگزار می‌شود تا بتوان بازار را به بهترین شکل کنترل کرد. این در حالی است که مجموعه دادستانی کل کشور نیز حضور جدی در بازار دارد.

*کالای بدون برچسب نخرید

معاون وزیر صنعت با تأکید بر اینکه در ایام عید و روزهای پایانی سال مردم، کالاهای بدون قیمت را خریداری نکنند، خاطر نشان کرد: قصد داریم از ظرفیت گسترده تمامی اقشار مردمی در نظارت بر بازار استفاده کنیم و بر این اساس اجرای طرح «پویش بدون قیمت نخریم» را آغاز کرده و از تمامی مردم می‌خواهیم تا در ایام پایانی سال تنها از فروشگاه‌هایی خرید کنند که کالاهای آنها برچسب قیمت دارد.

تابش با بیان اینکه هر مغازه‌ای که کالای بدون قیمت عرضه می‌کند، حتماً قصد گرانفروشی و اجحاف به مصرف‌کنندگان را دارد، گفت: مردم باید از حقوق خود مطلع بوده و از فروشگاه‌هایی خرید کنند دارای برچسب قیمت است، در غیر این صورت یا گرانفروشی رخ می‌دهد یا کالای تقلبی به بازار عرضه می‌شود، بنابراین اگر مردم به «پویش بدون قیمت نخریم» بپیوندند، کار نظارتی فوق‌العاده‌ای بر بازار شکل می‌گیرد که ثمرات آن به تمامی مردم خواهد رسید.

وی در خصوص ساماندهی سایت‌های فروش اینترنتی گفت:‌ این طرح که با همکاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در حال انجام است، این سامانه‌ به زودی رونمایی می‌شود، بر همین اساس واحدهایی که عرضه مجازی کالا را دارند، حتماً باید نماد «اعتماد الکترونیکی» دریافت کرده و اطلاعات دقیق و شبکه‌های توزیع آنها در سامانه مربوطه به ثبت برسد.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزود: پس از پایان ساماندهی سایت‌های فروش اینترنتی در سامانه، رتبه‌بندی سایت‌ها را انجام می‌دهیم تا بتوانیم اطلاعات دقیقی از فروشگاه‌های اینترنتی به مردم بدهیم. به نحوی که اطلاعات مرتبط با فروشنده کالا، میزان شکایات ثبت شده از آن و درصد رضایت مشتریان از خریدهای قبلی را برای مردم به نمایش خواهیم گذاشت تا با آگاهی نسبت به خرید از این سایت‌ها تصمیم بگیرند.

تابش در خصوص آمار بازرسی‌ها و شکایات ثبت شده در حوزه کالا طی بازده زمانی 76 روز گذشته و بعد از افزایش قیمت بنزین، گفت: تعداد بازرسی‌ها در 76 روز گذشته از اصلاح نرخ بنزین 692 هزار و 832 مورد بوده که بعد از اصلاح نرخ این حامل انرژی به 939هزار و 799 مورد رسیده است که این رقم به غیر از بازرسی‌های اصناف است که نشان می‌دهد پس از اصلاح قیمت بنزین، بازرسی‌ها 36 درصد رشد داشته است.

وی افزود: در این بازده زمانی پس از افزایش قیمت بنزین،  46 هزار و 399 مورد پرونده تشکیل شده که پس از آن به 73هزار و 159 مورد رسیده که نشان دهنده رشد 58 درصدی است ولی باید این نکته را در نظر گرفت که یکی از  دلایل افزایش تعداد پرونده‌های متشکله، افزایش تعداد بازرسی‌ها است.ارزش پرونده‌های تشکیل شده قبل از اجرای نرخ بنزین 2 میلیون و 901 هزار و 584 میلیون ریال بوده که پس از آن به 6 میلیون و 516هزار و 994 میلیون ریال رسیده است.همچنین بازرسان اصناف نیز با 43هزار و 670 مورد شکایت برخورد کرده و ارزش پرونده‌های متشکله 478 هزار و و 183 میلیون ریال بوده است.

رئیس سازمان حمایت تصریح کرد: طی 9 ماهه ابتدای سال جاری 346 هزار و 625 مورد بازرسی کشف قاچاق انجام شده است ضمن اینکه در این مدت جمع کل بازرسی‌ها اعم از قاچاق و غیر قاچاق 2 میلیون و 593هزار و 573 مورد در 9 ماهه 97 بوده که در 9 ماهه 98 این رقم به 3 میلیون و 59هزار و 348 مورد رسیده است. تعداد پرونده‌های تشکیل شده در 9 ماهه 97، 190هزار و 586 فقره بوده که در 9 ماهه 98 به 280هزار و 855 فقره رسیده است و رشد 47.36 درصدی را نشان می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان