از این گیاه خوراکی میتوان غذاها و پیشغذاهای متعددی را طبخ کرد، گیاه کنگر از خار پوشیده شده و چیدن آن کمی دشوار است.
سیدابوالفتح شیرمردی، با اشاره به خواص دارویی گیاه کنگر اظهار کرد: این گیاه برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و برای بهبود عملکرد کلیه، کیسهصفرا و کبد نیز توصیه میشود.
محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری گفت: گیاه کنگر برای درمان کمخونی مناسب است، همچنین این گیاه خواص ضدالتهابی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه کنگر قدرت سمزدایی بالایی دارد، افزود: این گیاه برای سمزدایی از کبد، کلیه و رودهها مصرف میشود، همچنین این گیاه مقادیر زیادی ویتامین c، ویتامین k، روی، مس، کلسیم و منیزیم دارد.
شیرمردی اضافه کرد: گیاه کنگر برای کاهشچربیخون، تقویت معده، درمان دردهای مفاصل، رماتیسم و آرتروز موثر بوده و ضدفشارخون است.
محقق طب سنتی و سوزنی در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کنگر لاغرکننده و ادرار آور است، تاکید کرد: گیاه کنگر برای خانمهای باردار منع مصرف دارد و کودکان و افرادی که ناراحتی کلیوی و کبدی دارند در مصرف این گیاه احتیاط کنند.
وی با اشاره به موارد مصرف گیاه کنگر یادآور شد: از این گیاه به صورت تیلیکه در ماست، خورشت کنگر، آش کنگر و ترشی کنگر مصرف میشود.
شیرمردی در پایان خاطرنشان کرد:نام علمی گیاه کنگر CYNARA SCOLYMUS است، این گیاه در اکثر مناطق ایران به ویژه دامنههای زاگرس نیز به فراونی یافت میشود، قسمتمورد استفاده کنگر گل گیاه آن است و در فصل بهار رویش دارد که دارای طبع گرم و خشک است.
منبع: ایسنا