ماهان شبکه ایرانیان

بازیگر پدرپسری: دوست دارم نقش جدی بازی کنم

خبرگزاری فارس: یکی از سریال هایی که در شب های ماه رمضان بروی آنتن رفت، مجموعه ای بود با عنوان «پدر پسری». سریالی که از رمانی با همین نام اقتباس شده بود و در کلیت داستان و شخصیت ها تا حدودی از روی کتاب الگوبرداری کرده بود. این سریال به داستان های بین یک پدر و پسر می پردازد و این اتفاق ها را از زاویه کمدی به نمایش می گذارد.

«محمد جواد جعفرپور» که پیش از این در سریال های جلال الدین و هیولا نیز بازی کرده است، در این سریال نقش اصلی و کاراکتر حامد را ایفاگر شده است. با او علاوه بر سریالی که این شب ها روی آنتن دارد، درباره شروع بازیگری اش از کودکی صحبت کردیم.

** شما این روزها در سریال پدر پسری بازی می کنید.

- بله. نقش حامد در سریال پدر پسری را ایفا می کنم که پسری سر به زیر است.

** حامد در این دو سریال «هیولا» و «پدرپسری» تا حدودی شبیه به هم است.

- در کلیت این دو نقش شبیه به هم بودند. حامد در هیولا تحت تاثیر خانواده و حرف هایی که شنیده بود قرار می گرفت و روحیات لطیفی داشت اما بعد از اینکه فیلمنامه پدر و پسری را خواندم و توضیحاتی که نویسنده و کارگردان به من دادند متوجه شدم که در این سریال شخصیت حامد هیچ وقت تحت تاثیر خانواده قرار نمی گیرد و شخصیت محکم تری دارد و باهوش تر از حامد هیولا است و شاید درسخوان تر از او است که موفق باشد. در هیولا همه مسائل حول محور شرافت بود، درس خواندن با شرافت، زندگی با شرافت، اما اینجا اینطور نیست و زندگی واقعی و رئال تری به نسبت هیولا می‌بینید. البته سریال‌هایی شبیه به هیولا نیاز بیشتری به وجود فانتزی دارند چرا که فضای آنها اینطور است.

 

** چطور شد که برای نقش حامد در پدر پسری انتخاب شدید و اینکه گروه غیر از شما انتخاب های دیگری هم داشتند؟

- چند نفر دیگر جزو انتخاب هایشان بودند که سن شان از من بیشتر بود و در واقع بیشتر به نقش می‌خوردند. اما زمانی که من آمدم و با کارگردان و تهیه کننده صحبت کردم نوع بازیم را دوست داشتند و برای این نقش انتخاب شدم و داستان به این شکل شد که در قصه بگوییم  چهره حامد کمتر از سنش نشان می دهد و چهره او به سنش نمی خورد. حامد سریال پدر پسری 25 سالش است اما من 21 سالم است اما خب همین هم داستان بامزه‌تری را در سریال رقم زد و تاثیرش را هم گذاشت.

** شما قبل از اینکه برای این سریال انتخاب شوید، کتاب پدرپسری را خوانده بودید؟

- نه نخواندم اما در جلسه هایمان کارگردان بخش هایی از کتاب را برایم توضیح داد. به هرحال روحیات و تکه کلام ها و ریزه کاری های شخصیت حامد از کتاب گرفته شده است و تا حدودی منطبق بر کتاب است.

** یعنی داستان سریال منطبق بر کتاب است؟

- داستان عین به عین کتاب نیست اما شخصیت ها تا حد زیادی شبیه به شخصیت های کتاب هستند.

** با توجه به اینکه نقش حامد از شما بزرگتر است، چقدر با آن چالش داشتید؟

- همان اول با این نقش کنار آمدم. فکرش را بکنید همیشه ثبت نام اینترنتی دانشگاه برایم کلافه کننده است و دیگر فکرش را بکنید که ارائه پایان نامه چقدر برایم سخت تر است! اما با کمک های آقای حاجی غلامی مرتفع شد.

** تا به حال چقدر از مخاطبان تان بازخورد گرفتید؟

- در روزهای ماه رمضان سریال های دیگر شبکه ها تبلیغات بیشتری داشتند و بهتر دیده شدند. اما درهر صورت هر مخاطبی که سریال را دیده دوست داشته و تا به حال بازخورد منفی نشنیدم.

** چقدر خودتان به شخصیت حامد اضافه کردید؟

- خوشبختانه آقای حاجی غلامی دست بازیگران را باز می گذارد برای اینکه آنچه در ذهنشان است را اجرا کنند. شاید بقیه کارگردان ها اینطور نباشند و من فکر کنم در لحظه یک حرف یا دیالوگی خنده دار است و من را بخنداند اما وقتی از تلویزیون پخش می شود اینطور نباشد و مخاطب نخندد. حامد طنز موقعیت دارد و کلیت سریال پدرپسری طنز لوده یا سخیفی ندارد و فضای مودبانه و خانوادگی را پیش می برد.

** در این سریال شوخی هایی هم به عهده شما بود؟

- در سریال های ما خیلی نمی توان شوخی کرد و همین دست بازیگر را می بندد اما آقای حاجی غلامی بیشتر پیشنهادهایم را حین بازی و برای اضافه کردن نقش قبول کردند و قسمت هایی که پخش شد مخاطب را راضی کرده است.

** با توجه به اینکه دو سریال اخیر شما در ژانر کمدی بوده در آینده هم دوست دارید کمدی کار کنید؟

- فقط همین دو کار اخیرم در ژانر کمدی است و دقیقا با همین دو سریال هم بیشتر شناخته شدم اما دوست دارم بعد از پدرپسری یک کار جدی بازی کنم.

** در این مدت پیشنهادی برای حضور در کار جدی داشتید؟

- فعلا که به خاطر کرونا نه.

** با توجه به اینکه این سریال در روزهای کرونایی مقابل دوربین رفته است آیا در قصه هم به آن اشاره شده است؟

- قصه سریال پدر پسری به ماجراهای کرونا می پردازد، اما بیشتر تاثیرگذاری اش در این باره است که به مردم و مخاطبین مان بگوییم اگر یکی از عزیزان تان در خانواده به این بیماری مبتلا شد چه کار کنید و چقدر بد است که اگر رعایت نکنیم.

** شما از کودکی بازیگری می کنید. چطور شد که از همان زمان به این سمت آمدید؟

- یادم هست آن زمان هشت سالم بود و کلاس دوم دبستان بودم که از طرف گروه فیلمبرداری برای فیلم به همین سادگی آقای میرکریمی به مدرسه ما آمدند تا بازیگر انتخاب کنند. به گفته خودشان چون چهره من فتوژنیک بود من را برای بازی در این فیلم انتخاب کردند و این فیلم به این دلیل که در جشنواره کن و چند جشنواره دیگر خارجی دیده شد، چهره و بازی من نیز مورد توجه قرار گرفت و بقیه گروه های فیلمسازی و سریال‌سازی وقتی به یک کودک در کارشان احتیاج داشتند به سراغم می آمدند.

** یعنی در وهله اول چهره و فیزیک صورت شما برای آنها مهم بود؟

- من آن زمان هشت سالم بود اما خیلی ها شاید از من سن شان بیشتر باشد و برای قرار گرفتن جلوی دوربین نگرانی‌های خودشان را داشته باشند اما من با دوربین راحت بودم.

** خودتان آن موقع چقدر بازیگری را دوست داشتید؟

- آن موقع اصلا به بازیگری فکر نمی کردم، اما چون کلاً بچه بازیگوشی بودم باعث شد که بیشتر به خاطر کنجکاوی و اتفاق های جالبی که می افتد به این سمت بیایم و در اصل به طور جدی به بازیگری فکر نمی کردم. اما آنچه به آن اعتقاد دارم این است که روحیه و ژنتیک بازیگری باید در ذات آدم باشد و ممکن است ذات هنری در وجود هر فردی نباشد و من این را در وجود خودم حس می کنم.

** در ادامه خانواده شما را حمایت کردند که در این حیطه ماندگار شدید؟

- به هر حال همه خانواده ها به دنبال موفقیت فرزندشان هستند. خانواده هم در این زمینه با من همراه بودند و مشوق هم بودند حتی زمان هایی که فشار درس و مدرسه داشتم کمکم می‌کردند.

** برای انتخاب رشته در دبیرستان و دانشگاه رشته های هنری را انتخاب کردید؟

- بله هنرستان انیمیشن رفتم چونکه به سینما و کارگردانی نزدیکتر بود. الان در دانشگاه نیز ادبیات نمایشی می‌خوانم.

** یعنی یک جورهایی انتخابی که در دوم دبستان توسط آن گروه فیلمبرداری برای شما رخ داد، مسیر زندگیتان را تغییر داد؟

 - بله و به زندگی من رنگ و بویی داد.

** و از این تغییر مسیر راضی هستید؟

- بله الان بازیگری را دوست دارم.

** رفته رفته که بزرگتر شدید پیشنهادها به چه صورت بود و در چه کارهایی بازی کردید؟

- چند فیلم کوتاه کار کردم و اولین فیلم سینمایی ام شکارچی شنبه به کارگردانی آقای پرویز شیخ‌طادی بود که نقش بسیار سختی را هم در آن فیلم بازی کردم.

** آنجا چند سالتان بود؟

- 10 سالم بود.

** با توجه به سختی هایی که در طول کار داشتید، شرایط فیلمبرداری برایتان چطور گذشت؟

- کار سختی بود اما همه منتقدان معتقد بودند که بازی خوبی در این فیلم داشتم.

** برای بازی در شکارچی شنبه شما با آقای نصیریان همبازی بودید. چقدر از این همبازی بودن تجربه کسب کردید؟

- در هر حال آقای نصیریان از پیشکسوت های حوزه بازیگری است و من نیز از کنار ایشان بودن تجربه های بسیاری کسب کردم. بعد از آن فیلم در لامینور هم با آقای نصیریان هم بازی بودم. در ادامه فعالیت هایم در فیلم نارنجی پوش آقای مهرجویی و بعد فیلم 12 روز با خانم گلاب آدینه هم بازی بودم و طی دو سال متوالی در جشنواره کودک موفق به کسب جایزه شدم.

 

** و بعد به سریال «جلال الدین» رسیدید؟

- بله آنجا 12 سالم بود و سریال را در دو مرحله ضبط کردیم چراکه می خواستند موهایم بلند شود.

** «جلال الدین» هم جزو تجربه های خوب شما بود.

- بله سریالی طولانی فاخر و پر از دیالوگ های سخت.

** چطور دیالوگ های سخت را حفظ می کردید؟

- برای ضبط این سریال به همراه گروه تولید به اصفهان و کاشان رفته بودیم و همه دیالوگ هایم را به تنهایی حفظ کردم.

**خواهر و برادر هم دارید؟

- یک برادر کوچکتر از خودم دارم و اتفاقا برادرم فواد هم بازیگری کرده و شاخص ترین کارش نقش عمرخیام بود که اول قرار بود من بازی کنم اما در نهایت چهره کم سن و سال تر می خواستند و برادرم این نقش را بازی کرد.

** پدر و مادرتان پیشینه هنری داشتند؟

- نه اصلا و هیچکدام از اقوام و بستگان هم در کارهای هنری نبوده است.

** در آن سن و سال مولانا را می شناختید؟

- کودکی مولانا نقش خاصی بود که باید در این سریال بازی می کردم. از طرفی به این دلیل که شغل پدرم کتاب داری است و با کتاب هایی که به من معرفی می کرد، برای این نقش خیلی کمکم کردند. در بازیگری آدم باید خودش را ثابت کند و ماندگار شود.

** آن زمان که چنین نقشی به شما پیشنهاد شد نگران نبودید از اینکه بخواهید این نقش را بازی کنید؟

- نه هیچ وقت برای هیچ نقشی نگران نبودم در کل آدم جسوری هستم.حتی یادم است شهرام اسدی کارگردان سریال جلال الدین آن زمان می گفت مدام نگران این بودم که نقش 10 تا 12 سالگی مولانا را قرار است چه بازیگری بازی کند؟ چون که برای نقش بزرگسالی این شخصیت بازیگران زیادی کاندیدا بودند و بعد از اینکه من را برای نقش 10 سالگی مولانا انتخاب کردند نگران این بودند که نقش بزرگسالی را چه کسی بازی کند. در این سریال بالای 70 دست لباس داشتم و لباس ها که خریدنی نبود و باید دوخته می شد‌‌ و حدود یکسال مشغول تصویربرداری بودیم.

** و بعد از «جلال الدین» سریال «هیولا» را بازی کردید؟

- چند کار دیگر بازی کردم اما زیاد دوستشان نداشتم چونکه توقعم از خودم بالا رفته بود و پیشنهادها هم خیلی خوب نبود و چند کار را قبول نکردم.

** پدر و مادر در انتخاب هایتان دخیل بودند؟

- بله و همچنان همینطور است.

** برای سریال «هیولا» چطور انتخاب شدید؟

- از ابتدا برای نقش پسر آقای مدیری به این سریال دعوت شدم و در نقش ها تغییرهایی ایجاد شد و در نهایت نقش حامد را بازی کردم.

** خودتان کدام یک از نقش ها را بیشتر دوست داشتید؟

- نقش حامد برایم جذاب تر بود. هرچند هیچ تصمیم گیری در این باره به عهده من نبود، اما حامد رنگ و بو و شکل متفاوت تری به نسبت سایر نقش ها داشت و نقش خاصی بود. نقش حامد از ابتدا تا این اندازه پررنگ نبود و نویسنده برایش نقش زیادی ننوشته بود اما در ادامه براساس تصمیم آقای قاسم خانی و مدیری بیشتر شد.

** شخصیت حامد چقدر برایتان جذابیت داشت؟

- در کل همکاری با مهران مدیری برایم جذاب بود. او از جمله افرادی است که در کنارش مجبور می‌شوی خلاقیت داشته باشی و شما به عنوان بازیگر تلاش می کنی تا هر روزت با روز قبل متفاوت تر و بهتر شود.

به گزارش فارس، سریال «پدر پسری» به نویسندگی احسان ثقفی، کارگردانی محسن حاجی غلامی و تهیه کنندگی رضا جودی هر شب در شب های ماه رمضان از شبکه پنج سیما پخش شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان