ماهان شبکه ایرانیان

اختلال سیستم عصبی در کودکان مبتلابه کرونا

عوارض این بیماری در این کودکان که تعدادشان در لندن از ۱۵۰ و در بریتانیا از ۳۰۰ گذشته، ابتدا با تب شدید و دانه‌ها و تحریک پوستی، التهاب چشم و درد ناحیه شکم شروع شده و به از کار افتادن اندام‌های بدن می‌انجامد.

اختلال سیستم عصبی در کودکان مبتلابه کرونا
 
یک پژوهش جدید حاکی از آن است که کودکانی که به کووید 19 مبتلا می‌شوند ممکن است به جای عوارض معمول تنفسی، دچار اختلال در سلسله أعصاب شوند.

پژوهش‌گران می‌گویند متخصصان باید آگاه باشند که اگر کودکی گرفتار عوارض انسفالوپاتی از جمله لطمه به مغز، سردرد و عوارض ساقه مغز یا مخچه شده باشد، عامل آن می‌تواند ویروس کرونا باشد. در میان عوارض دیگر کرونا در کودکان باید از اختلال در عضلات غیرارادی مثل تنفس، ضربان قلب، ضعف عضلات و کاهش واکنش‌های عضلانی نام برد.

محققان می‌گویند عوارض تنفسی در کودکان غیرمحسوس و ملایم است و از دید پزشکان مخفی می‌ماند. داده‌ها هم‌چنین حاکی از آن است که کودکان می‌توانند بدون نشان دادن عوارض، ناقل کووید 19 باشند.  پیش‌تر کارشناسان، بروز یک بیماری خاص کودکان موسوم به «سندرم التهابی مولتی سیستم در کودکان» را مربوط به ابتلا به ویروس «سارس-کوو-2» (پی آی ام اس-تی اس) می‌دانستند.

این بیماری نخست در ماه آوریل شناسایی شد که شباهت‌هایی با بیماری دیگری در کودکان به نام «کاواساکی» از جمله التهاب و تورم رگ‌ها دارد. تاکنون 300 مورد این بیماری در کودکان بریتانیایی دیده شده است.

مولفان این گزارش که در نشریه عصب‌شناسی «جاما» منتشر شده می‌گویند: «کودکان مبتلا به کووید 19 ممکن است در نبود عارضه تنفسی، عوارض جدید عصبی - هم در سلسله مرکزی أعصاب و هم سیستم‌های فرعی آن - نشان داده و نیز تغییراتی در اسکن طحال‌شان ظاهر شود. ضایعات طحال باید در جدول معاینات درنظر گرفته شود.»

این پژوهش براساس بررسی‌های بر کودکان زیر 18 سال که از هفته نخست ماه مارس تا 8 ماه مه با عوارض سارس-کوو-2 و ضایعات عصبی به بیمارستان کودکان «گرِیت اوُرموند استریت» مراجعه کرده‌اند، تدوین شده است.

بیست و هفت کودک با عوارض «سندروم التهابی مولتی سیستم» به بیمارستان مراجعه کردند. چهار نفر آن‌ها پیش‌تر کاملا سالم بوده‌اند و هیچ‌گونه بیماری مرتبط با سلسله أعصاب نداشته اند. هرچهار بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شدند.

دکتر مینگ لیم، متخصص أعصاب در بیماری‌های کودکان و استاد رشته أعصاب در دانشگاه کینگز لندن می‌گوید: «در ماه‌های اخیر عوارض جدید التهابی شدید پساعفونت در کودکان دیده شده که اکنون به سندروم پی آی ام اس – تی اس شناخته می‌شود.

عوارض این بیماری در این کودکان که تعدادشان در لندن از 150 و در بریتانیا از 300 گذشته، ابتدا با تب شدید و دانه‌ها و تحریک پوستی، التهاب چشم و درد ناحیه شکم شروع شده و به از کار افتادن اندام‌های بدن می‌انجامد. درمان این بیماری مستلزم مراقبت ویژه برای مدتی طولانی است.»

او گفت: این پژوهش نخستین گزارش در مورد پیامد‌های عصبی بیماری «پی آی ام اس-تی اس» در کودکان بوده و افزود: «باید به فوریت سیر عوارض و پیامد‌های بلندمدت این بیماری را بر سلسله أعصاب بررسی کرد.»

دکتر لیم گفت: «از آن گذشته، پیامد بلندمدت این عارضه بر مولتی سیستم‌های بدن به ویژه کارکرد قلب و احتمال عود آن در آینده و نیز تاثیر آن بر سلسله أعصاب، روان و ذهن بیمار نامعلوم است.»
 
منبع: ایندیپندنت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان