سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**هاشمی طبا:یک امضای روحانی به صد گردش قالیباف می ارزد
«مصطفی هاشمی طبا» فعال سیاسی اصلاح طلب با مدرک کارشناسی ارشد نساجی که در دولت های سازندگی و اصلاحات رئیس سازمان تربیت بدنی بوده است و در انتخابات ریاست جمهوری 96 کاندید شد ولی با این که از نامزدی انصراف نداد، اعلام کرد که خودش به روحانی رای می دهد، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «من شخصا فکر نمیکنم که اگر بنده نوعی بهعنوان رئیسجمهور یا رئیس مجلس به یک بیمارستان بروم و با کارکنان آن حال و احوال کنیم چیزی از وضعیت آنها را تغییر بدهد. اگر میخواهیم کادر پرستاری بیمارستانها که واقعا هم در حال فداکاری هستند حالشان خوب شود باید امکانات بیشتری در اختیارشان قرار دهیم. وگرنه مثلا من نوعی که پسر پیغمبر نیستم که از دیدن چهره بنده مشعوف شوند. قانونگذاری تفاوت دارد با اینکه آدم بخواهد به جاهای مختلف برود. اینکه قانونگذار بخواهد در میان مردم باشد ملاک نیست».
هاشمی طبا در ادامه گفت: «آقای قالیباف در مسائل اجرائی واقعا شخص توانمندی است. اکنون در مجلس نیز باید از این توانمندی خود در واقعبینی و مقررات و روشهای اجرائی کشور استفاده کند. یعنی احساس کند که چه کاری میشود کرد و کجای کار در کشور گیر دارد و درصدد رفع آنها برآید. یک زمانی آقای احمدینژاد به استانهای مختلف میرفت و در بین مردم دست تکان میداد. من اینها را فریبکاری میبینم».
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «البته به هیچوجه نمیخواهم خدای ناکرده به آقای قالیباف اتهام بزنم ولی یک امضای مفید رئیسجمهور به صد گردش و حضور در شهرهای مختلف بین مردم میارزد. هر سفری که آقای احمدینژاد میرفت چه بلوایی در شهر برپا میشد، چقدر هزینه میشد، چقدر از بیتالمال و نیروهای مردم هدر میرفت. در حالی که رئیسجمهور با یک امضا میتواند خیلی از این مسائل را حل و فصل کند. به نظرم هر کسی باید کار خودش را انجام دهد. من شنیدم برخی پرستارها حقوق و کارانه معمولی خود را نگرفتند باید این مساله و مشکلات زندگی اینها حل شود وگرنه پرستارها که از دیدن ما خوشحال نمیشوند. بیمارها که حالشان بد است و نمیدانند چه کسی میآید و میرود. پزشکان و پرستاران میمانند که باید به آنها رسیدگی کرد و روحیه داد و تشویق عملی از آنها به عمل آورد».
رهبر معظم انقلاب- 18 اسفند 84- با تمجید از سفرهای استانی مقامات ارشد فرمودند: «آقایان! با مردم گرم بگیرید؛ در مقابل مردم تواضع کنید؛ به میان مردم بروید؛ در موارد مقتضی به خانه های مردم سر بزنید...من دیده ام مسئولانی را که خودشان را از مردم جدا می کردند، به خیال اینکه این کار، یک شان و تشخصی است! مردم کمترین اهمیتی به اینها نمی دادند؛ یعنی هیچ عزتی هم در چشم مردم نداشتند. بنابراین، با مردم و در کنار مردم باشید».
ایشان همچنین- 6 شهریور 85- فرمودند: «همیشه یک هدف از سفرها داشته ام و آن، این بوده است که توجه مسئولان کشور به مناطق گوناگون کشور جلب بشود».
مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که مقامات ارشد کشور باید به شهرهای مختلف سفر کرده و با مردم از نزدیک در ارتباط باشند و واقعیتها را با چشم، و نه در گزارش ببینند.
خوی اشرافیگری یکی از مصادیق بارز رفتار اصلاح طلبان است. این طیف پیش از این نیز بارها سفرهای استانی و دیدارهای مردمی مقامات ارشد کشور را مورد تمسخر و توهین قرار داده است.
برای نمونه، «مسیح علی نژاد» خبرنگار فراری و کارمند رسمی وزارت خارجه آمریکا در جنگ علیه مردم ایران، در مقطعی که در ایران بود، در روزنامه اعتماد ملی- متعلق به کروبی- در مطلبی توهین آمیز و زشت با عنوان «آواز دلفین ها» در اهانتی آشکار به مردمی که به استقبال رئیس جمهور در سفرهای استانی می روند، شور و شوق مردم را با حرکات «دلفین ها» که برای گرفتن غذا از دست مربی به کنار استخر می آیند، تشبیه کرد!
در روزهای گذشته محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از روسای کمیسیونهای مجلس در دومین سفر استانی به سیستان و بلوچستان سفر کردند. رییس مجلس و هیات همراه به دعوت مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان و در ادامه اجرای وظایف نظارتی مجلس و همچنین بازدید از زیرساختها، بررسی نیازها و مشکلات این استان و روند اجرایی پروژهها به این استان سفر کردهاند. قالیباف پیش از این به استان خوزستان سفر کرده بود و در روزهای گذشته نیز به دیدار مدافعان سلامت در بیمارستان امام خمینی(ره) رفت.
یکی از کاربران فضای مجازی در واکنش به سفر قالیباف به سیستان و بلوچستان نوشت: «در روزگاری که خیلی ها، از ترس سیل و زلزله و کرونا، به گوشه ای پناه میگیرن، تو قالیباف باش».
یکی دیگر از کاربران فضای مجازی نوشت: «رهبری گفتند:مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به شرط "تلاش شبانه روزی مسئولان" و "مدیریت قوی، جامع و خسته نشو" قابل حل است؛ ترسوهایی که ادای عقلانیت را در می آورند، مدیریت جهادی و خدمت به مردم توسط قالیباف را تحمل نمی کنند و کنایه می زنند».
**دلار 31 هزارتومانی، نتیجه پایبندی به آرمان های انقلاب است
«مصطفی معین» وزیر علوم دولت اصلاحات و کاندیدای ناکام انتخابات ریاست جمهوری 84 در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «متأسفانه مرگومیرها ادامه دارد و همانگونه که قبلا پیشبینی و هشدار داده شده بود، در پاییز رو به افزایش گذاشت و در جامعه بهصورت امری عادی درآمده است! فرصتطلبی رقبای سیاسی نیز بدون توجه به مصالح، ضرورت انسجام و منافع ملی ادامه یافته و رو به گسترش است. از سوی دیگر سنگینی فشار تورم و گرانی، بیکاری و مشکلات معیشت بر گرده مردم صبور و عدم کارآمدی و پاسخگویی دولت و مجلس جدید در این شرایط میتواند زمینهساز اعتراض باشد. پیشبینی و پیشگیری شرط اول تدبیر و مدیریت در بحرانهاست! ».
روزنامه آرمان نیز در مطلبی نوشت: «اینکه همینطور بگوئیم مقاومت و از طرف دیگر از معیشت بهتر سخن بگوئیم نمیشود. مقاومت به معنی معیشت بهتر نیست. امامان جمعه از معیشت بهتر و فراختر مردم میگویند و بعد هم با آمریکا دشمنی کنیم و با همه درگیر باشیم و بر اساس آرمانهایمان پیش برویم. آرمان هزینه دارد و هزینهاش را هم مردم میدهند. مردم باید بدانند هزینه آرمانها به دوش شخص خاصی نیست و به دوش همه مردم است. مسئولان نیز باید به مردم بگویند که ما از آرمانهای خود دفاع میکنیم و امارات و بحرین به آرمانهای اسلامی خائن هستند و ما از آرمانها دفاع میکنیم و در تنگنا قرار میگیریم. این را باید صراحتا به مردم بگویند... از یک طرف نمیتوانیم از سیاستها و آرمانها کوتاه بیاییم و از طرف دیگر میخواهیم مردم را داشته باشیم. بنابراین مدام گفتار درمانی میکنیم و وعده میدهیم و فقط میگوئیم که میشود اما نمیشود».
اصلاح طلبان تاکنون بارها مدعی شده اند که وضع فعلی نتیجه و محصول مقاومت در برابر آمریکاست. طیف اصلاح طلب می گوید وضع موجود که دلار 31 هزارتومانی و پراید 130 میلیونی از شاخص های آن است، میوه و ثمره پایبندی به آرمان های انقلاب است!
آیا این ادعا صحیح است!؟ پاسخ قطعا منفی است. دلار 31 هزارتومانی و سکه 15 میلیونی نتیجه و ثمره اعتماد به آمریکا و اجرای برجام و تضمین دانستن امضای وزیر خارجه آمریکاست.
دولت آقای روحانی در اقدامی خسارت بار تمامی تخم مرغ های خود را در سبد برجام چید. کارشناسان بارها تاکید کرده اند که دولت روحانی به غیر از برجام هیچ طرح و برنامه دیگری برای اداره کشور و رفع مشکلات ندارد.
دولتمردان و فعالین اصلاح طلب در سالهای گذشته، برجام را فتح الفتوح نامیده و تاکید کردند که توافق هسته ای آنچنان محکم و دقیق نوشته شده که روسای جمهور بعدی آمریکا هم نمی توانند به هیچ عنوان از آن خارج شوند و به واسطه برجام آنچنان رونقی ایجاد می شود که...
عدم اعتماد به آمریکا، اعتماد به وعده الهی، تلاش شبانه روزی، میدان دادن به جوانان متخصص، مومن و انقلابی، استکبارستیزی، ساده زیستی، مردم داری، روحیه مبارزه با راحت طلبی، مبارزه با مفاسد اقتصادی، پرهیز از اشرافی گری، عدم وابستگی و تمایل به نظام سلطه، پایبندی به وحدت و انسجام ملی، شجاعت، صداقت، بصیرت و بینش سیاسی، برنامه داشتن، اهتمام در قانونگذاری و نظارت، ساده لوح نبودن، دارای نگاه کلان ملی، بهره مندی از نظر کارشناسی، تقوا و تدین، انقلابی بودن و...از ویژگی های یک مسئول تراز انقلاب اسلامی است.
به نظر شما دولت آقای روحانی به چه میزان به موارد مذکور پایبند بوده است؟
**دغدغه مردم «مشکلات معیشتی»، دغدغه اصلاح طلبان «رفع حصر»!
روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی الیاس حضرتی، نماینده و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم- در مطلبی با عنوان «آخرین وضعیت مهدی کروبی از زبان فاطمه کروبی» نوشت: « فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی در رابطه با وضعیت جسمانی شیخ محصور اصلاحات و عمل جراحی او گفت:"متاسفانه شرایط جسمی آقای کروبی ناشی از شرایط 10 ساله حصر و اتفاقات اخیر از جمله سه زمین خوردگی و عمل اخیر در مهره کمرشان به شدت آسیب دیده است به نحوی که در حال حاضر در استراحت مطلق قرار دارند. با این وجود باید اذعان کنم که شرایط روحیشان بهرغم همه مشقتها عالی و بانشاط است.» همسر رییس ششمین دوره مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی که خبرگزاری برنا آن را منتشر کرد، متذکر شد: «در چند روز گذشته مشکل چشمی همسرم را آزار میداد که روز یکشنبه آقای قاضیزادههاشمی وزیر سابق بهداشت و درمان به عیادت و ویزیت آقای کروبی آمدند. تشخیص ایشان عفونت چشمی ناشی از عمل جراحی بود که برای درمان چشم آسیب دیده اقدام شد".»
رسیدگی ویژه و VIP پزشکی تنها بخش کوچکی از امکانات در اختیار کروبی و میرحسین و رهنورد است. با اینحال رسانه های اصلاح طلب به گونه ای وانمود می کنند که گویا این افراد در شرایط بسیار سخت و بغرنج و بدون کوچکترین امکانات لازم به سر می برند.
در مقطعی که مردم با مشکلات متعدد اقتصادی و معیشتی- از اجاره بهای سنگین مسکن تا رکود بازار در کرونا و گرانی مرغ و تخم مرغ و خودرو و لوازم خانگی و...- دست و پنجه نرم می کنند، رسانه های اصلاح طلب همچنان در پی کاسبی با موضوع حصر هستند.