جامجم: تحقیقات جدید دانشگاه مریلند نشان میدهد که مبتلایان بستری شده ویروس کرونا که برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی آسپرین استفاده میکردهاند نسبت به دیگران ریسک کمتری در مرگ به خاطر این ابتلا به این بیماری داشتهاند.
هم چنین بیمارانی که آسپرین مصرف کردهاند با عوازض کمتری روبهرو شده اند. از طرف دیگر نیاز به بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه و استفاده از دستگاه ونتیلاتور در این بیماران کمتر از بقیه بوده است. این طرح روز پنجشنبه در ژورنال بیهوشی و بهبود درد منتشر شده است.
در این مطالعه تیمی از محققان با بررسی سوابق 412 بیمار بستری شده مبتلا به کرونا که میانگین سنی 55 سال داشتند به نتایج گفتهشده رسیدهاند. همه بیماریهای زمینهای مانند بیش فعالی یا دیابت و نیز بیماریهای کلیه در این مطالعه لحاظ شده است ودر کنار آن سن و جنسیت و نیز نسبت توده بدنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
تقریباً یک چهارم این بیماران روزانه آسپرین مصرف میکردهاند که برخی از آنها پیش از ابتلا به بیماری و برخی از آنها پس از بستری در بیمارستان شروع به این کار کردند.
نیاز به ونتیلاتور در بیمارانی که از این دارو استفاده کردهاند 44 درصد کمتر از دیگران بوده و نیز نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه نیز 43 درصد کمتر بوده است. مهمتر از این دو مورد ریسک مرگ در مصرفکنندگان آسپرین است که نسبت به دیگران 47 درصد کمتر بوده است.
به نظر میرسد آسپرین به عنوان رقیق کننده خون میتواند نقش مهمی در درمان عوارض ناشی از بیماری کرونا ایفا کند چرا که در اثر این بیماری ممکن است لختههایی در قلب یا ریه و یا رگهای خونی به وجود بیاید و سلامت مریض را به خطر بیندازد. وجود لخته در برخی از بیماران باعث سکته قلبی آنها شده است.