سرویس جهان مشرق - مردم آمریکا روز سهشنبه، 3 نوامبر 2020 (13 آبان 99) پای دستگاههای الکترونیکی رأیگیری میروند تا رئیسجمهور بعدی آمریکا را انتخاب کنند؛ البته در فرآیندی غیرمستقیم (جزئیات بیشتر). طبق روال انتخاباتهای ریاستجمهوری آمریکا، امسال هم نظرسنجیهای متعددی توسط کمپانیهای تحقیقاتی-رسانهای آمریکایی و بینالمللی برگزار میشود تا نبض افکار عمومی درباره نامزدهای انتخابات به دست بیاید و نتیجه انتخابات نیز تا اندازهای قابلپیشبینی بشود.
«دونالد ترامپ» (راست) رئیسجمهور جمهوریخواه کنونی، و «جو بایدن» معاون اول دموکرات سابق آمریکا در انتخابات امسال رودرروی هم قرار گرفتهاند (+)
در همینباره بخوانید:
›› آنچه درباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باید بدانید
پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی گاردین به صورت روزانه اقدام به جمعآوری نتایج نظرسنجیهای مختلف طی دو هفتهی قبل در هشت ایالتِ تعیینکننده میکند و برآیند آنها را در قالب نمودار منتشر میکند [1] . البته یک نمودار نیز به نظرسنجیهای ملی اختصاص یافته است. آنچه در ادامه میآید گزارش روز سهشنبه، 6 آبان 99، در روزنامه گاردین است. مشرق پیش از این هم گزارشهای قبلی گاردین را منتشر کرده است. برای مقایسهی آماری و اطلاع از روند تغییر نتایج نظرسنجیها در ایالتهای تعیینکننده در انتخابات امسال آمریکا میتوانید گزارش اول مشرق را از اینجا و گزارش دوم را از اینجا بخوانید.
آخرین نظرسنجیهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا همچنان حکایت از پیشتازی بایدن دارد (+)
در همینباره بخوانید:
›› پیشتازی بایدن و خاطرات تلخ دموکراتها
›› ترامپ یکی از ایالتهای تعیینکننده را از بایدن پس گرفت
بایدن پیشتاز است، اما شاید رئیسجمهور نشود
جو بایدن در نظرسنجیهای ملی از دونالد ترامپ پیش است، اما این پیشتازی، پیروزی نامزد دموکراتها را تضمین نمیکند. «هیلاری کلینتون» تقریباً در تمام طول مدت تبلیغات انتخاباتی سال 2016 در نظرسنجیها برتری آشکاری نسبت به ترامپ داشت [2] ، اما نهایتاً در مجمع «انتخابکنندگان [3] » (جزئیات بیشتر) شکست خورد [4] .
توضیحاتی درباره «مجمع انتخابکنندگان» و فرآیند غیرمستقیم انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا [دانلود]
از آنجایی که نظام انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا به هر ایالت تعدادی «رأی الکترال» اختصاص داده که همگی، بدون در نظر گرفتن اختلاف آرای عمومی، به پیروز انتخابات در آن ایالت میرسند، احتمالاً تعداد کمی ایالتِ تعیینکننده که برنده انتخابات در آنها قابلپیشبینی نیست، نتیجه نهایی انتخابات را تعیین خواهند کرد؛ و بنابراین تمرکز نامزدها روی آنها بیشتر است. بایدن برای موفقیت در انتخابات پیش رو باید دستکم آرای چند عدد از این ایالتها را به نفع دموکراتها برگرداند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند افزایش آمار مشارکت اقلیتهای نژادی-مذهبی میتواند به نفع «جو بایدن» و دموکراتها باشد (+)
گاردین برای درک بهتر روند رقابت در ایالتهایی که میتوانند نتیجه انتخابات را تعیین کنند، هر روز متوسط نظرسنجیهای 14 روز گذشته را در هشت ایالت تعیینکننده پیگیری میکند. شش ایالت از این هشت ایالت، ایالتهایی هستند که بهرغم رأی به «باراک اوباما» ی دموکرات در سال 2012، سال 2016 به ترامپ رأی دادند: فلوریدا، پنسیلوانیا، اوهایو، میشیگان، ویسکانسین، و آیووا. دو ایالت دیگر، یعنی آریزونا و کارولینای شمالی، به این دلیل اضافه شدهاند که نتایج انتخابات در آنها میتواند نشاندهندهی جهتِ تحولات در فضای انتخابات باشد. به عبارت دیگر، این ایالتها ممکن است امسال در نقش ایالتهای تعیینکنندهی جدید ظاهر شوند.
یادآوری این نکته لازم است که نظرسنجیها (به ویژه برخی از نظرسنجیها در ایالتهای تعیینکننده) در سال 2016 میزان آرای دونالد ترامپ را به شدت پایینتر از میزان واقعی نشان دادند. با اینکه مسئولان این نظرسنجیها امسال وعدهی اصلاح این اشتباه را دادهاند، اما هنوز هم مطمئن نیستیم نتایج نظرسنجیها دقیق باشند. به علاوه، همین نظرسنجیها ممکن است حمایتِ دموکراتها را هم بیشتر از میزان واقعی نشان بدهند. (تعداد افرادی که میگویند به بایدن رأی میدهند، ممکن است بیشتر از تعداد افرادی باشد که واقعاً به او رأی میدهند.)
ترامپ میگوید فقط در صورتی بازندهی انتخابات خواهد بود که دموکراتها انتخابات را دستکاری کرده باشند [دانلود]
نتایج آخرین نظرسنجیها در این هشت ایالت در قالب نمودار در زیر آمده است. توجه داشته باشید که در نمودارهای زیر رنگ آبی نشاندهندهی آرای دموکراتها و رنگ قرمز نشاندهنده آرای جمهوریخواهان است. دایرههای کوچک درون نمودارها درصد آرای متعلق به هر یک از نامزدها در نظرسنجیهای جداگانه را نشان میدهد. همچنین، کادر پایین هر نمودار سابقهی پیروزی هر یک از این دو حزب در چهار انتخابات قبلی آن ایالت را نشان میدهد. توضیحات تکمیلی درباره هر ایالت زیر نمودار ارائه شده است.
فلوریدا در انتخاباتهای اخیر شاخص معتبری برای تشخیص نتیجهی انتخابات بوده است. این ایالتِ جنوبی آمریکا جمعیت متنوعی دارد، اما عموماً به سمت محافظهکارها متمایل است و درصد بالایی از رأیدهندگانش مسن هستند. هم دموکراتها و هم جمهوریخواهها پیروزی در این ایالت را برای خود حیاتی میدانند؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته نتایج نظرسنجیها در فلوریدا به سود ترامپ و ضرر بایدن پیش رفته است (+)
پنسیلوانیا سال 2016 پیشتازی ترامپ را تثبیت کرد؛ ترامپ آن سال با اختلاف 0/7 درصد در این ایالت پیروز شد. بایدن امیدوار است امسال میزان مشارکت را در دو شهر بزرگ این ایالت که طرفدار دموکراتها هستند، افزایش دهد تا حمایت مردم روستایی این ایالت از ترامپ را خنثی کند (+)
اوهایو از سال 1964 تا کنون همیشه به برندهی انتخاباتهای ریاستجمهوری رأی داده است. ترامپ، سال 2016، با اختلاف 8/1 درصد در اوهایو پیروز شد و چالش دشواری را پیش روی دموکراتها گذاشت. دموکراتها امیدوارند رأیدهندگان سیاهپوست در انتخابات امسال مشارکت بالایی داشته باشند؛ توجه کنید که ترامپ طی روزهای گذشته توانسته در نظرسنجیها اوهایو را از بایدن پس بگیرد (+)
میشیگان یکی از سنگرهای سابق دموکراتهاست که ترامپ، سال 2016، موفق شد در آن پیروز شود. بایدن امیدوار است بتواند این ایالت را دوباره به قلمروی دموکراتها برگرداند و برتری شکننده ترامپ در سال 2016 با فاصله تنها 0/3 درصدی را معکوس کند (+)
ویسکانسین هم ایالت دیگری است که بایدن امیدوار است مشارکت مردم در شهرهای لیبرالِ آن افزایش پیدا کند تا حاشیه اندک برتری سال 2016 ترامپ در این ایالت خنثی شود. دموکراتها از سال 1988 تا سال 2016 در تکتک انتخاباتهای ریاستجمهوری در این ایالت پیروز شده بودند (+)
آیووا در انتخاباتهای اخیر به لطف آرای سفیدپوستان طبقه کارگر، رفتهرفته به سمت جمهوریخواهها متمایل شده است. ترامپ، سال 2016، توانست با ایجاد تغییر 15 درصدی در آرای این ایالت روستایینشین به پیروزی در آن دست پیدا کند؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته، بایدن توانسته در نظرسنجیها آیووا را از ترامپ برباید (+)
آریزونا یکی از سنگرهای سابق جمهوریخواههاست، اما این حزب دیگر نمیتواند روی این ایالت، که افکار عمومیاش بهسرعت در حال تغییر است، حساب باز کند. بایدن امیدوار است روز انتخابات، اقبال با او یار باشد و با اتکا به مشارکتِ گستردهی اسپانیاییتبارها بتواند پیروزی را در این ایالت به چنگ بیاورد (+)
کارولینای شمالی در سه انتخابات از چهار انتخابات گذشته به نامزدهای جمهوریخواه رأی داده است. امسال همه چیز بستگی به این دارد که کدام گروهها مشارکت بیشتری در انتخابات خواهند داشت: رأیدهندگان روستایی و سفیدپوست که متمایل به جمهوریخواهها هستند، یا رأیدهندگان شهری که عمدتاً سیاهپوست و فرهیخته هستند و میتوانند کفه ترازو را به سوی بایدن سنگین کنند؛ توجه کنید که ترامپ طی روزهای گذشته توانسته فاصله خود با بایدن در نظرسنجیها در کارولینای شمالی را با شیبِ تندی کاهش دهد (+)
نظرسنجیهای ملی
طبق میانگین آخرین نظرسنجیهای ملی، بایدن از ترامپ پیش است. اگرچه نظرسنجیهای ملی، نتیجه انتخابات در ایالتهای تعیینکننده را به خوبی نشان نمیدهند، اما پیشتازی یک نامزد در سطح ملی با حاشیهی زیاد تا اندازهای میتواند جهتگیری رقابتهای انتخاباتی را نشان بدهد. نمودار زیر، متوسط نظرسنجیهای ملی طی 14 روز گذشته را نشان میدهد.
بایدن در نظرسنجیهای ملی پیش است، اما این پیشتازی به هیچ عنوان تضمینکننده پیروزی نامزد دموکراتها در انتخابات هفتهی آینده نیست؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته نتایج نظرسنجیهای ملی به سود ترامپ و ضرر بایدن پیش رفته است (+)
نکاتی درباره روششناسی آماری گاردین
گاردین هر روز اقدام به مقایسه و راستیآزماییِ نظرسنجیهای 14 روز گذشته در هر یک از هشت ایالتِ بالا و همچنین نظرسنجیهای ملی در آمریکا میکند. نظرسنجیهایی که نامعتبر تشخیص داده شوند (مثلاً به علت استفاده از جامعه آماری کوچک) از فهرست حذف میشوند. در صورتی که یکی از منابع نظرسنجی طی 14 روز گذشته بیش از یک بار اقدام به نظرسنجی کرده باشد، متوسطِ این نظرسنجیها محاسبه و به عنوان یک نظرسنجیِ واحد در نظر گرفته میشود.
[1] US election polls tracker: who is leading in the swing states? Link
[2] General Election: Trump vs. Clinton vs. Johnson vs. Stein Link
[3] Electoral college explained: how Biden faces an uphill battle in the US election Link
[4] election 2016 results Link