خبرگزاری ایسنا: علی صوفی در گفتگو با ایسنا، در ارتباط با علت گرانی و وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه که باعث تذکر رهبری نیز شد، اظهار کرد: بارها و بارها گفته ام. درست است که تحت فشار تحریمها هستیم و این تحریمها در وخامت اقتصادی نقش بالایی دارند، اما سیاستهای غلط را از سال 96 شاهد هستیم. سیاستهایی که به صورت سیاست نئولیبرالیستی و افراطی با رها سازی قیمت ارز باعث شروع گرانیها و در ادامه باعث اعتراضات مردمی شد.
وی ادامه داد: تازه قبل از این رها سازی مردم نسبت به وضعیت اقتصادی خود اعتراض کردند؛ در پی نا امیدی و استیصال مردم اعتراضاتی در دی 96 صورت گرفت که در نوع خود بی سابقه بود. تنها پنج ماه پس از شروع به کار دولتی که در همان سال رای بالایی از مردم کسب کرده بود مردم به عملکردش چنان اعتراضی نشان دادند. متاسفانه این هشدار جدی نگرفته نشد، بلکه برعکس عمل شد نوعی لجبازی اتفاق افتاد و بلافاصله قیمت ارز رها شد.
وی ادامه داد: در سال 97 در برنامه تلوزیونی نظرم را اعلام کردم که پیش بینی من این است که تیم اقتصادی در دولت نفوذ کرده که در دولت آقای هاشمی تحت عنوان تیم تعدیل اقتصادی هم حضور داشتند و تا سال 1374 موجی از گرانی بی سابقهای را ایجاد کردند و باعث شدند مقام معظم رهبری هم نسبت به گرانیها واکنش نشان دهند.
این فعال سیاسی با اشاره به پیامدهای افزایش قیمت بنزین در سال 98 و با یاداوری اینکه بعد از آن ما شاهد گرانی مستمر بودیم اظهار کرد: بدترین حالت ممکن همین حالت اقتصادی است که هیچ کس نمیداند لحظه بعد چه وضعیتی در اقتصاد ایران حاکم خواهد بود و هیچ ثباتی در قیمتها وجود ندارد.
وی گفت: مقام معظم رهبری هشدار دادند که کسی به این گرانیها توجه ندارد. رئیس جمهور، وزیر مربوطه و رئیس بانک مرکزی میگویند این گرانیها توجیه ندارد. پس چه کسی باید پاسخ گو باشد؟ همه منتقد هستند. از وزرای اقتصادی سازمان برنامه بودجه تا بانک مرکزی همه نسبت به هم موضع دارند. بورس را بالا بردند بعد سقوط آزاد کرد. کسانی که در بورس سرمایه گذاری کردند هم نا امید شدند.
صوفی گفت: هیچ تعهدی راجب به ارز داده نمیشود، فهم این زیر بار نرفتنها برای ما مشکل است، اصلا چه دستی پشت این قضایا وجود دارد.