ماهان شبکه ایرانیان

زندگینامه محمود دولت آبادی و آشنایی بیشتر با این هنرمند

محمود دولت آبادی نویسنده محبوب و بزرگ کشورمان با توجه به فعالیت های هنری و نوشتنی که داشت توانست معروف و مشهور شود برای ادامه مطلب به زندگینامه محمود دولت آبادی همراه ما باشید.

زندگینامه محمود دولت آبادی و آشنایی بیشتر با این هنرمند

محمود دولت آبادی از نویسندگان، نمایش نامه نویسان و فیلم نامه نویس بزرگ کشورمان محسوب می شود وی سختی و رنجش بسیاری را تحمل کرد تا در این عرصه برسد تحصیلات محمود دولت آبادی زیاد بالا نیست اما با طرز بیان و نوشتن خود توانست خود را معروف و به شهرت برساند، همچنین پدر محمود دولت آبادی برای بار دوم ازدواج کرد و محمود فرزند اول این خانواده و ثمره ازدواج دوم می باشد.

زندگینامه محمود دولت آبادی

نگاهی به زندگینامه محمود دولت آبادی

این هنرمند و نویسنده معروف و با تجربه ی کشورمان محمود دولت آبادی در 10 مرداد سال 1319 در سبزوار به دنیا آمد.

گالری هنری و شخصی محمود دولت آبادی

در زندگینامه محمود دولت آبادی آمده، وی با تمام سختی هایی که در دوران کودکی و نوجوانی کشید اما نا امید نشد و در کنار تحصیلش کارهایی همچون کفاشی، سلمانی و کارگری در را روستا را انجام می داد و این دوران را با تلاش و مشقت فراوان گذراند.

محمود هنگام جوانی خود که از قبل علاقه ی بسیاری به نوشتن داشت و نوشتن را آغاز کرده بود تصمیم گرفت تا به تهران برود و استعدادهای هنگفت خود را به نمایش بگذارد و آن را به صورت جدی و حرفه ای دنبال و پیگیری نماید.

عکس جدید و جالب محمود دولت آبادی

او در این مدت از زندگی خود را مشغول به کار در چاپخانه شد و پس از مدتی فعالیت هنری، کار کردن در تئاتر را کنار گذاشت و تمام حواس و عشقش را صرف نویسندگی و نوشتن کرد تا اینکه نتیجه حاصل و زحمات و تلاش این بزرگوار اولین کتابی بود به نام ته شب که در سال 1341 منتشر کرد.

بیوگرافی خواندنی و تماشایی محمود دولت آبادی

نوع سبک محمود دولت آبادی

محمود دولت آبادی بیشتر سبک نوشته هایش از نوع رئالیسم می باشد.

 محمود دولت آبادی نویسنده محبوب ایران

نوشته های وی طوری می باشد که شخصی حس می کند در آن مکان حضور دارد و توصیف کل واقعیت یک ماجرا، وقتی شخصی کتاب های دولت آبادی را می خواند حس می کند فیلمی رو به روی آن در حال پخش است، همچنین توصیف کردن دولت آبادی به شخصیت ها به اندازه ای دقیق و گویا است که انگار آن شخصیت را از قبل در جایی دیده است.

دولت آبادی در فعالیت های سیاسی

این نویسنده بزرگ و با تجربه ی کشورمان محمود دولت آبادی در فعالیت های سیاسی هم فعال و نقش بسزایی داشت، وی از طرفداران اصلاح طلب می باشد که باعث شد در کنفرانسی شرکت کند، جنجال و آشوبی در سال 1379 در کنفرانس ایجاد کرد. دولت آبادی در زمان انتخابات سال 88 از موسوی و در سال 1392 از روحانی حمایت می کرد.

عکس محمود دولت آبادی و زندگینامه وی

محمود و خانه پدری وی

مکان و خانه ی پدری این نویسنده بزرگ و محبوب محمود دولت آبادی در روستایی به نام دولت آباد سبزوار است که سابقه و پیشینه آن به دوران پهلوی باز می گردد که در 7 مرداد سال 1382 به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت انجامید. این هنرمند و نویسنده ی کشورمان برای یادبود از وی در جشن 74 سالگی اش تمبری نیز از خود برجای گذاشت و رونمایی شد.

گالری دیدنی محمود دولت آبادی

ازدواج و همسر وی

نویسنده محبوب و باتجربه ی کشورمان محمود دولت آبادی در سال 1357 با خانمی به نام مهرآذر ماهر ازدواج کرد و ثمره ازدواج و زندگی آنان سه فرزند به نام های سیاوش و فرهاد و یک دختر به نام سارا است.

جالب ترین و جدیدترین عکس محمود دولت آبادیتصویری زیبا و دیدنی از محمود دولت آبادی در کنار دخترش

عکس های شخصی محمود دولت آبادی

نگارش کتاب محمود دولت آبادی

در زندگینامه محمود دولت آبادی، نویسنده محبوب و پرطرفدارمان به دلیل نامعلوم و نامشخصی در سال 1352 به زندان افتاد و در طول روزهای آخر زندانی اش شروع به نوشتن کتابی به اسم کلیدر کرد که نگارش و بازبینی آن  15 سال طول کشید. موضوع این کتاب گسترده روایت از خانواده ای می باشد، که دارای سه هزار صفحه و ده جلد است.

گالری جذاب و تماشایی محمود دولت آبادی

همچنین فعالیت های کاری و هنری دولت آبادی باعث محدودیت و کم کاری شد و به همین دلیل به فیلم نامه هایش مجوز ندادند و بعضی از نوشته های محمود دولت آبادی گم و به سرقت رفت همچنین تعداد بی شماری از فیلم، بدون اجازه دولت آبادی ساخته و پخش شد.

در زندگینامه محمود دولت آبادی آمده زمانی که در آرایشگاه مشغول به کار بود موهای خود را به تنهایی اصلاح می کرد و از آن موقع دیگر محمود دولت آبادی بعد از 50 سال موهای خود را کوتاه و اصلاح می کند.

آثار محمود دولت آبادی

ته شب ، داستان (1341), سفر ، داستان بلند (1347), آوسنه بابا سبحان ، داستان بلند (1347), لایه‌های بیابانی ، مجموعه داستان (1347),تنگنا ، نمایش‌نامه (1349), گاواربان ، داستان بلند (1350), هجرت سلیمان ، داستان کوتاه (1351), باشبیرو ، داستان بلند (1351),

عکس های متفاوت و لاکچری محمود دولت آبادی

عقیل، عقیل ، داستان بلند (1351), از خم چنبر ، داستان بلند (1356), دیدار بلوچ ، سفرنامه (1356), کلیدر ، رمان (1357), جای خالی سلوچ ، رمان (1358), ققنوس ، نمایش‌نامه (1361), آهوی بخت من گزل ، داستان کوتاه (1368),

کارنامه سپنج ، مجموعه داستان (1368), ما نیز مردمی هستیم ، گفتگو (مصاحبه) (1368), روزگار سپری‌شده مردم سالخورده ، رمان (1369), اتوبوس ، فیلم‌نامه (1372), سلوک ، رمان (1382), قطره محال اندیش ، مجموعه مقالات و سخنرانی‌ها (1383), روز و شب یوسف ، داستان بلند (1383), گلدسته‌ها و سایه‌ها (1384), زوال کلنل ، رمان (1388),

تصویر جذاب و متفاوت محمود دولت آبادی

نون نوشتن ، مجموعه یادداشت‌های شخصی (1388), میم و آن دیگران ، مجموعه یادداشت درباره دیگران (1391), تا سر زلف عروسان سخن ، گزیده‌ای از شاهکارهای نثر کلاسیک فارسی (1394), بنی‌آدم ، داستانی (1394), این گفت و  سخن‌ها گفتگو (1396)

افتخارات دولت آبادی و جوایز وی

2014،نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه , 2013، برنده جایزه ادبی یان میخالسکی سوییس, 2013،ترجمه انگلیسی رمان کُلنل، با ترجمه تام پتردیل، نامزد جایزه بهترین کتاب ترجمه در آمریکا , 2011، برنده جایزه ادبی هوشنگ گلشیری برای یک عمر فعالیت, 2011، نامزد دریافت جایزه مَن بوکر آسیا در جشنواره کتاب سنگاپورزندگینامه محمود دولت آبادی

2011، نامزد دریافت جایزه ادبی آسیایی، برای رمان زوال کلنل, 2009، دریافت جایزه ادبیات بین‌المللی خانهٔ فرهنگهای جهان برلین, 1390، برنده جایزه ادبی واو , 1382، دریافت جایزه یک عمر فعالیت فرهنگی، بدر نخستین دوره جایزه ادبی یلدا , 1376، برنده لوح زرین بیست سال داستان‌نویسی بر کلیه آثار، به همراه امین فقیری

فعالیت و سابقه بازیگری محمود دولت آبادی

داستایوسکی،« شب‌‏های سفید », واهه کاچا، « قرعه برای مرگ », تانیا، « اینس مندو », آرتور میلر، « نگاهی از پل », نوشته عباس جوانمرد، «شهر طلایی», نوشته علی حاتمی، «قصه طلسم و حریر و ماهیگیر», نوشته بهرام بیضایی، «ضیافت و عروسکها»

گالری شخصی زیبای محمود دولت آبادی

نوشته اکبر رادی، سه نمایشنامه پیوسته «مرگ در پاییز», نوشته نصرت نویدی، «تامارزوها», کارگردانی آن را بعدها خود به عهده گرفت، «راشومون», نوشته آرتور میلر با کارگردانی ناصر رحمانی نژاد، «حادثه درویشی», اثر برشت با کارگردانی مشترک محسن یلفانی و سعید سلطان پور، «چهره‌های سیمون ماشار», اثر ماکسیم به کارگردانی مهین اسکویی، «در اعماق», نقش کوتاهی در فیلم « گاو » داریوش مهرجویی

گالری هنری محمود دولت آبادی

ضمن سپاس از توجه شما در این بخش از زندگینامه محمود دولت آبادی، امیدواریم نهایت لذت را برده باشید، برای مشاهده بیشتر از زندگینامه این بزرگان مجله آرگا را مشاهده نمایید و لحظه ای سرشار از خوبی و خوشی را در کنار خانواده تان سپری کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی