ماهان شبکه ایرانیان

خنده بر هر درد بی‌درمان دواست

افرادی که در زندگی روزانه شان خوشحالترند، نسبت به کسانی که احساسات مثبت کمتری دارند از مواد شیمیایی کلیدیتری برخوردارند. یعنی اینکه آدمهای خوشحالتر قلب و سیستم گردش خون سالمتری دارند

خنده بر هر درد بی‌درمان دواست

ســلامت روان خنده میخواهد

یک دانشمند ژاپنى در حال تحقیق درباره اسرار خنده است. به اعتقاد وى خنده باعث نشاط ژن‌‌هاى افراد می‌‌شود.
«کازو موراکامى» دانشمند علم ژنتیک امیدوار است که با مشارکت همکاران تحقیقاتى خود یعنى کمدین‌‌ها، لطیفه را به یک درمان کم هزینه و موثر تبدیل کند. تا به حال تصور بر این بوده که ژن‌‌ها اغلب تغییرناپذیرند. اما در واقع بیش از 90 درصد آنها غیرفعال هستند و یا در تولید پروتئین فعالیت کمى دارند. بنابراین برخى محرک‌‌ها می‌‌توانند ژن‌‌ها را بیدار و فعال کنند. فرضیه تجربى «موراکامى» عنوان می‌‌کند که خنده یکى از این محرک‌‌هاست که با تحریک انرژى درون DNA افراد می‌‌تواند به درمان بیمارى‌‌ها کمک کند.

کاهش سطح گلوکز خون با خندیدن

«موراکامى» 70ساله که مدیر بنیاد پیشرفت علوم بینالمللى کشور ژاپن است، میگوید : «اگر ما ثابت کنیم که افراد میتوانند ژنها را با استفاده از یک حالت احساسى مانند خنده روشن و خاموش کنند، ممکن است به یافته قرن دست بیابیم که ارزش دریافت جایزه نوبل و حتى بیشتر از آن را خواهد داشت.» سه سال پیش، «موراکامى» و شرکت یوشیموتو کوگیو که یک شرکت پیشرو در زمینه امور تفریحى است اولین آزمایش خود را به طور مشترک انجام دادند. طى این آزمایش موقعیتى ایجاد شد که افراد مبتلا به دیابت بعد از گوش دادن به یک سخنرانى دانشگاهى خسته کننده به تماشاى یک نمایش کمدى که توسط کمدینهاى حرفه اى این شرکت اجرا شد ترغیب شدند. این آزمایش دو روزه نشان داد که سطح گلوکز خون این افراد با خندیدن در زمان نمایش و در مقایسه با زمانى که به سخنرانى خواب آور گوش میدادند کاهش یافت. گلوکز معیار اصلى براى تعیین بیمارى دیابت است. در این کشور تعداد زیادى «باشگاههاى خنده» وجود دارد که اعضاى آن فقط براى لذت بردن از خنده گرد هم میآیند.

خود را دوست بداریم

تحقیقات نشان میدهد که محبت داشتن نسبت به خود باعث میشود افراد هنگام رویارویی با سختیها کمتر خشمگین و افسرده شوند. محبت به خود، نحوه ارزیابی افراد از خویشتن را تغییر میدهد. کسانی که به خود محبت دارند، واکنشهای احساسی کمتری نسبت به وقایع ناگوار نشان میدهند و نسبت به دیگران در قبال چنین وضعیتهایی مسئولیتپذیری بیشتری دارند. این دسته از افراد خود را بر اساس دستآوردهای بیرونی ارزیابی نمیکنند و وقتی اوضاع خوب پیش نمیرود، با محبت و پذیرش بیشتری با خود رفتار میکنند.

خوشحال و سلامت باشید

افرادی که در زندگی روزانه شان خوشحالترند، نسبت به کسانی که احساسات مثبت کمتری دارند از مواد شیمیایی کلیدیتری برخوردارند. یعنی اینکه آدمهای خوشحالتر قلب و سیستم گردش خون سالمتری دارند و درنتیجه احتمال ابتلای آنها به بیماریهایی مثل دیابت کمتر است. مطابق تحقیقات اخیر، شادی، ارتباط نزدیکی با میزان کورتیزول خون(هورمون استرس) دارد و خندیدن نقشی کلیدی در این رابطه بازی میکند. هر چه خوشحالتر باشیم، میزان کورتیزول کمتر و در نتیجه احتمال ابتلا به فشار خون نیز کمتر خواهد بود.

هر چه کنی به خود کنی!

در یکی از مراکز درمانی کالیفرنیا، کمک کردن به دیگران جزو روند درمانی در نظر گرفته شده است. زیرا طبق یافتههای جدید، جسم نسبت به اعمالی که از روی مهربانی و بخشندگی انجام میشوند واکنش مثبت نشان میدهد. به عنوان مثال قدرت شفابخشی عشق در درمان بیماری قلبی دو برابر بیشتر از آسپیرین است و در پیوند عضو، بیمارانی که احساس قدرشناسی بیشتری داشتند، زودتر بهبود پیدا کردند. کمک کردن به دیگران قطعاً احساس خوبی به ما می دهد اما تحقیقات اخیر نشان میدهدکه انجام کارهای خیر باعث می شود افراد زندگی طولانیتر و سلامتتری داشته باشند، میزان استرسشان کمتر شود و آرامش بیشتری را تجربه کنند.

نگران هوشتان نباشید

اگر فکر میکنید آدمهای باهوش همیشه موفقترند در اشتباهید. تحقیقات نشان میدهد داشتن ذهنیت مثبت و نه هوش بیشتر، مهمترین عامل موفقیت است. هوش مثل اسب بخار در موتور ماشین است. افزایش اسب بخار، لزوماً به حداکثر کارایی موتور نمیانجامد. اگر توانایی رانندگی شما یعنی فکرکردنتان خوب باشد، بهترین استفاده را از اتومبیل خواهید برد. اگر نتوانید خوب رانندگی کنید توان بیشتر موتور به دردتان نمیخورد. البته داشتن هوش بیشتر یک مزیت است اما باید با افکار مثبت هدایت شود.

مغز از عزت نفس تغذیه میشود

افرادی که ارزش کمی برای خود قائل هستند، در سنین پیری بیشتر دچار کمحافظگی میشوند. در ضمن، مغز این افراد در مقایسه با کسانی که عزت نفس بیشتری دارند، بیشتر کوچک میشود. پزشکان میگویند اگر به این افراد آموزش داده شود که نحوه نگرش به خود را تغییر دهند، روند کوچک شدن مغزشان معکوس میشود. در این آموزشها افراد یاد میگیرند بر نکات مثبت زندگی روزمره متمرکز شوند و از وقایع معمولی و همیشگی، به رضایت دست پیدا کنند. بعلاوه، ترس از کم شدن حافظه، خود به وقوع آن کمک میکند زیرا اضطراب ناشی از این ترس، منجر به منفیبافی و در نهایت ضعف قوای ذهنی میگردد.

خلاقیت را با شادی تقویت کنید

مطابق یافتههای جدید، خُلق ما بر نحوه پردازش اطلاعات تأثیر میگذارد. داشتن خلق و خوی شاد میتواند ذهن را «آزاد» کند، توانایی فکر کردن خلاقانه را افزایش دهد و بنابراین در حل مسئله مؤثر باشد. بعلاوه، شاد بودن، میدان دید فیزیکی ما را هم افزایش میدهد و البته همین میتواند دلیل پرت شدن حواس در انجام کارهایی مثل خواندن یک برگه یا محاسبه باشد. افرادی که روحیه بسیار خوبی دارند به اطرافشان زیاد توجه میکنند و در نتیجه به عواملی که باعث حواس پرتی میشود نیز توجه بیشتری دارند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان