ازسوی دیگر به گزارش «ایرنا» کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت نیز دیروز در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، مدارس ابتدایی و متوسطه اول از اول آذرماه و متوسطه دوم از 15 آبان بازگشایی میشوند. او تاخیر در بازگشایی مدارس را به دلیل تکمیل کردن پوشش واکسیناسیون عنوان کرده است.
درهمین حال اعظم گودرزی، سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش نیز به «ایرنا» گفته است: مدارسی بازگشایی میشوند که این پروتکلها را به درستی رعایت کرده باشند.
به گفته گودرزی بازگشایی مدارس منوط به رعایت این شرط و همچنین رعایت شروطی از سوی مدارس است از جمله آنکه باید کلاسهای درس دارای تهویه مناسب باشند تا از این طریق از انتشار ویروس احتمالی در میان دانشآموزان به صورت جدی پیشگیری شود.
او همچنین رعایت فاصله 5/ 1 متری بین دانشآموزان و 25/ 2 مترمربع فضا برای هر دانشآموز را ملاک دیگر برای بازگشایی مدارس در کلاسهای درس عنوان کرد و گفت: تعداد دانشآموزان حاضر در کلاسها باید کاهش یابد.
گودرزی همچنین اعلام کرد که تا روز پنجم آبان ماه چهار میلیون و 729 هزار و 155 نفر از دانشآموزان 12 تا 18 ساله کشور واکسینه شدند که بر اساس اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از 75 درصد از دانشآموزان واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وضعیت شدیدا شکننده است
تصمیم برای بازگشایی مدارس درحالی اتخاذ شده است که به گفته کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی «وضعیت کرونا در کشور بسیار شکننده است و وضعیت خوبی در رعایت پروتکلها نداریم.»
او در گفتوگو با «ایسنا» اعلام کرده که 50 درصد مردم جامعه فواصل اجتماعی را رعایت نمیکنند هر چند معاون وزیر بهداشت اعلام کرده است که از هفته گذشته وضعیت برخی از استانها به حالت قرمز درآمده، اما روند مرگومیر و ابتلا کاهش داشته ولی با ورود به فصل سرما احتمال بروز پیک ششم نیز وجود دارد.
اجرای طرح قرنطینه هوشمند از اول آذر
او همچنین اعلام کرده که آزادی عمل افرادی که واکسن تزریق کردهاند، از اول آذرماه بیشتر میشود و این افراد در ترددهای بین استانی و شبانه مشکلی نخواهند داشت. به گفته معاون وزیر بهداشت شناسایی افرادی که واکسینه نشدهاند جدیتر انجام میشود و از اول آذر به دستگاههای خصوصی و دولتی دسترسی داده میشود تا به اطلاعات افرادی که واکسینه نشدهاند دسترسی پیدا کنندو مانع تردد افراد بیمار و واکسن نزده به اجتماع شوند.
به گفته حیدری در حال حاضر اطلاعات شهروندان در حال بارگذاری بر سامانه است و قرنطینه هوشمند در حال حاضر به صورت نمونه در شهرستانهای قزوین، آذربایجان غربی و کردستان در حال اجراست.
مرگ کرونایی 153نفر دیگر
در این میان هر چند دیروز تعداد جانباختگان ناشی از کرونا نسبت به پریروز کمتر شده بود و از 173 نفر به 153 نفر کاهش یافته بود، اما به گفته معاون وزیر بهداشت این روند بسیار شکننده است و هر آن احتمال ورود به پیک ششم وجود دارد.
بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که طی 10 روز اخیر (یکم تا دهم آبان1400) بهطور متوسط هر ساعت 375 نفر در ایران مبتلا و 6 نفر قربانی کرونا شدهاند و در هر ساعت 556 نفر نیز بهبود یافتهاند.
میزان واکسنهای تزریق شده
همزمان میزان تزریق واکسن درکشور به 88 میلیون و 236 هزار و 552 دز رسید. در شبانهروز گذشته، هم یکمیلیون و 49 هزار و 929 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. براین اساس تاکنون 5 میلیون و 521 هزار و 931 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین تا کنون 52 میلیون و 860 هزار و 49 نفر دز اول، 35 میلیون و 283 هزار و 617 نفر دز دوم و 92 هزار و 886 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
تکمیل واردات واکسن توسط هلال احمر
درهمین حال به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن قوسیانمقدم، رئیس جمعیت هلال احمر از بسته شدن پرونده واردات واکسن به کشور خبر داد و گفت: آخرین محموله واکسن کرونا توسط هلال احمر هم وارد شد و هلال احمر مجموعا 112 میلیون دز طی 32 مرحله وارد کرد.
همچنین مهردادجمالی ارونقی، معاون فنی گمرک نیز به «ایرنا» گفت: با ورود هفتاد و نهمین محموله وارداتی واکسن کرونا، میزان ورود این دارو به 146 میلیون و 246 هزار و 308 دز رسید.
در خبری دیگر در این راستا، به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدحیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: به کل تولیدکنندگان ایرانی واکسن کرونا، برای توسعه خطوط تولید 130 میلیون یورو ارز دولتی اختصاص دادهایم.
چالش اصلی واکسیناسیون در کشور
در این میان معاونت مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی برنامه توزیع واکسن کرونا در ایران و سایر کشورها پرداخت. این گزارش علل چالشهای برنامه واکسیناسیون در ایران را تامین نشدن به موقع و ناکافی واکسن داخلی در فرآیند واکسیناسیون در کشور و واردات واکسن به عنوان منبع اصلی تامین برنامه واکسیناسیون کشور عنوان کرده است.
در این گزارش گفته شده است که وجود برخی معیارها در سند از جمله تغییر گروههای جمعیتی با توجه به تغییرات پاندمی، عدم رعایت کامل اولویتبندی سنی به علت تقدم اولویتبندی صنفی یا دستگاههای اجرایی به جای سنی که ضمن ایجاد انتظار در سایر گروههای صنفی، سبب کند شدن روند واکسیناسیون و به نوعی اختلال در نظم واکسیناسیون مطابق برنامه شده است.
در این گزارش با بیان اینکه با وجود تاکید بر برآورد هزینههای مالی و نیروی انسانی در توصیههای سازمانهای بینالمللی و همچنین اسناد پشتیبان برنامهریزی واکسیناسیون، اما عملا عدم تامین به موقع عوامل فوق سبب تاخیر در اجرای برنامه واکسیناسیون شده است.