آرش سالارکیا گفت: «اتحادیه مرکزی برای حفظ منافع استانهای بزرگ تولیدکننده عسل تغذیهای، استاندارد اجباری عسل را نادیده میگیرد. آیا اگر استاندارد عسل برقرار باشد و اجرایی شود و روی شیشه عسل عنوان «عسل تغذیهای» ذکر گردد، آیا هنوز هم خریداری برای این دسته از عسلها وجود خواهد داشت یا خیر؟»
به گفته سالارکیا روی تمامی بستهبندیها عنوان «عسل» درج شده؛ این در حالی است که عسل مادهای است فاسدنشدنی که از شهد گل تهیه میشود اما بیشتر عسلهای عرضهشده در بازار از ترکیب شکر و بهصورت تغذیهای تولید شدهاند.
از اساسیترین مشکلاتی که صدای فعالان این صنعت را درآورده جولاندادن عسلهای تقلبی و تغذیهای در بازار است. در راستای برطرفکردن این مساله و ساماندهی به بازار عسل، از سوی سازمان ملی استاندارد، در اواخر مردادماه سال1399 اجباریشدن استاندارد عسل بهطور رسمی اعلام و سازمانهای مربوطه مکلف به رعایت آن شدند، اما شنیدهها حاکی است استاندارد اجباری عسل در حد یک شعار باقیمانده است و در این میان نهتنها مصرفکنندگان متضرر میشوند بلکه تولیدکنندگانی که عسل طبیعی تولید میکنند نیز نسبت به تولیدکنندگان عسل تغذیهای در حال ضرردهی هستند؛ چون هزینه بالایی بابت تولید عسل طبیعی و خالص میپردازند اما در بازار رقابت از تولیدکنندگان عسل به اصطلاح تغذیهای از نظر قیمتی عقب میمانند.