ماهان شبکه ایرانیان

مصرف هیدروکینون در فرآورده‌های آرایشی (۲)

توصیه می‌شود که فرآورده‌های حاوی HQ به‌طور یکنواخت و دوبار در روز به نواحی مبتلا مالیده شود.

مصرف هیدروکینون در فرآورده‌های آرایشی (2)

Hurley و همکارانش هنگامی که اثر لایه‌برداری گلیکولیک اسید (GA) برای درمان ملاسما را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که درمان تک‌دارویی 4 درصد HQ با کاربرد روزانه ضدآفتاب نیز ملاسما را بهبود می‌بخشد و به اندازه رژیم پیشنهادی آنها (HQ و لایه‌بردار) موثر است. این کارآزمایی که بر نیمی از صورت افراد انجام شد از نوع تصادفی شده آینده‌نگر بود و در‌ آن ارزیاب‌ها نسبت به نوع درمان بی‌اطلاع بودند.

در این مطالعه بیست و یک زن اسپانیولی‌تبار که 18 نفر از آنان مطالعه را به پایان بردند با 4 درصد HQ چهار مرحله لایه‌برداری با GA (غلظت 20 درصد در دو جلسه اول و 30 درصد در دو جلسه بعدی) در نیم صورت و 4 درصد HQ در نیمه دیگر صورت، تحت درمان قرار گرفتند.

در هر دو سمت صورت از نظر ‌آمار بهبودی معنی‌داری رخ داد (0/0001>P ) بین دو گروه تفاوت معنی‌داری چه در درجه از بین رفتن پیگمانتاسیون پوست و درجه MASI از آغاز تا پایان درمان مشاهده نشد. بنابراین کرم 4 درصد HQ به‌عنوان تک‌دارویی ملاسما مناسب به نظر می‌رسد.

غلظت‌های مختلف HQ از 5/1 درصد تا 4 درصد در دسترس است. در ایالات متحده غظت‌های 2 درصد و کمتر به‌عنوان فرآورده‌های OTC و غلظت‌های بالاتر از 2 درصد به‌عنوان دارو و تنها با تجویز پزشک برای درمان ملاسما مورد استفاده قرار می‌گیرند. توصیه می‌شود که فرآورده‌های حاوی HQ به‌طور یکنواخت و دوبار در روز به نواحی مبتلا مالیده شود و چنانچه هیچ بهبودی تا 2 ماه پس از شروع مصرف دارو رخ نداد، مصرف آن قطع شود. در برخی موارد ممکن است، شش ماه طول بکشد تا تغییری ظاهر شود.

ایمنی مصرف و تحمل‌پذیری

بیشترین واکنش‌های مشاهده‌شده عبارتند از التهاب و حساسیت خفیف پوست که با خارش، سوزش، سوزن سوزن شدن و درماتیست آلرژیک نمایان می‌شود. این عوارض در غلظت‌های 4 درصد بیشتر از غلظت‌های 2 درصد دیده می‌شوند. طبق گزارش‌ها مصرف طولانی‌مدت غلظت‌های بالای HQ ( 5 درصد ≤) منجر به بروز اکرونوز و میلیوم کلوئید می‌شود. در مطالعه Amer و Metwali در برخی بیماران التهاب موضعی رخ داد اما اکرونوز با عامل خارجی مشاهده نشد.

در مطالعه تصادفی و کنترل‌‌شده Haddad و همکارانش شیوع عوارض جانبی در گروهی که HQ می‌گرفتند نسبت به گروهی که SWC مصرف می‌کردند بیشتر بود به این ترتیب که 25 درصد گروه HQ دچار بثورات خارش‌دار شده بودند. در این مورد تفاوت آماری با گروه SWC که هیچ گونه عوارض جانبی در آنها رخ نداده بود، مشاهده نشد. Bentley-philips و Bayles یک ارزیابی شش ساله را به منظور بررسی ایمنی مصرف HQ در فرآورده‌های آرایشی سفیدکننده پوست و تعیین غلظت بهینه، هدایت کردند.

از طریق آزمون پچ تست به صورت باز و بسته بر 40 داوطلب (که منجر به 7000 ناحیه آزمون شد) تعیین کردند که HQ برای استفاده در فرآورده‌های آرایشی مناسب است و تایید شد که میزان آن زیر حد مشخصی نگه داشته شود. مشخص شد که اثربخشی بهینه HQ برای استفاده در فرآورده‌های آرایشی مناسب است و تایید شد که میزان آن زیر حد مشخصی نگه داشته شود.

مشخص شد که اثربخشی بهینه HQ در غلظت 3 درصد رخ می‌دهد. جالب است که طبق برداشت آنها از مشاهدات بالینی بروز بسیاری از عوارض جانبی در اثر مصرف نابه‌جا، بیش از حد و استفاده همزمان چندین فرآورده است. همچنین بیماران ممکن است فرآورده‌های پاک‌کننده نامناسب و مقادیر زیاد دارو به کار برند یا اینکه نواحی مبتلا را تحت سایش شدید قرار دهند.

 

برای خواندن بخش اول- مصرف هیدروکینون در فرآورده‌های آرایشی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان