ماهان شبکه ایرانیان

تزریق دُز سوم اجباری شد

شهرگشایی کرونا با موج هفتم

دنیای اقتصاد : ویروس کرونا شهربه شهر درحال پیشروی است. وزارت بهداشت در جدیدترین رنگ‌بندی نقشه کرونایی کشور از افزایش قابل توجه شهرهای قرمز، نارنجی و زرد خبرداده است

روند صعودی کرونا در کشور ادامه دارد. بنابر اعلام وزارت بهداشت، در هفته سوم تیرماه مصادف با هفته 125 همه‌‌گیری در کشور، موارد بستری ناشی از کرونا به 1471 مورد رسیده است، این درحالی است که این رقم در هفته قبل از آن 591 مورد بوده است.

 همچنین موارد مثبت شناسایی شده سرپایی از 3260 مورد در هفته دوم به 9349 مورد در هفته سوم تیرماه و فوتی‌ها نیز در کل کشور از 18 نفر در هفته دوم به 40 نفر در هفته سوم تیرماه افزایش یافته است. این گزارش در ادامه از افزایش تعداد بیماران بستری در 28 استان کشور در هفته سوم تیرماه، خبر داده که از این تعداد، 19 استان شاهد افزایش چشمگیر بیماران بستری بوده است. دراین گزارش از پنج استان کشور شامل تهران، گیلان، البرز، بوشهر و کرمان به عنوان استان‌هایی یاد شده که تعداد بیماران فوت‌‌شده با تست مثبت کرونا، درآنها افزایش بارزی داشته است. به این ترتیب تعداد بیماران سرپایی شناسایی‌‌شده در کشور نزدیک به 3 برابر و روند هفتگی تعداد فوتی‌‌ها رشد دو برابری داشته است.

همزمان وزارت بهداشت در جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی کشور از افزایش قابل توجه شهرهای قرمز، نارنجی و زرد خبر داده است. براین اساس شهرهای با وضعیت قرمز از 4 به 15، تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 14به 35 شهر و تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 142به 208شهر افزایش یافته است. به این ترتیب درحال حاضر 50 شهر در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند و تعداد شهرهای آبی نیز با کاهش محسوسی از 288 شهر به 190شهر رسیده است. موضوعی که نشان می‌دهد خیزش کرونا درکشور آغاز شده و طی روزهای آینده باید در انتظار افزایش آمار بستری و به تبع آن افزایش مرگ‌های کرونایی باشیم. بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی 24 ساعت گذشته نیز2704 بیمار کووید-‌19 در کشور شناسایی  شدند که ازمیان آنها 532 نفر بستری شدند. همچنین دراین بازه زمانی 9 بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.

اوج‌گیری کرونا در تهران

 دراین میان تهران نیز با موج فزاینده شیوع کرونا مواجه شده است. به گفته علیرضا زالی، فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونای استان تهران ظرف 24ساعت گذشته 222 بیمار جدید بستری شده‌اند. به گزارش «ایسنا»، وی گفت: 38 نفر از این افراد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌‌اند. زالی گفت: ظرف 24 ساعت گذشته تعداد مراجعین سرپایی به حدود 4200 نفر رسیده است و تعداد افراد بستری شده‌‌ در تهران 790 نفر است که 480 نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. زالی همچنین گفت: طبق بررسی‌های انجام‌شده به نظر می‌رسد سیر مبتلایان به اُمیکرون در تهران افزایشی است و تا یک ماه آینده این سیر صعودی خواهد بود.

ممنوعیت ارائه خدمات به واکسن‌‌نزده‌ها

ازهمین رو روز جمعه بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت از آغاز موج هفتم کرونا درکشور خبر داد. وی روز گذشته نیز با بیان اینکه در حال حاضر بین هفته دوم تا سوم موج هفتم کرونا به سر می‌بریم در عین حال توصیه کرد که مردم جهت تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کرده و رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی را جدی بگیرند. وزیر بهداشت همچنین تعداد موارد فوتی کرونا در روزهای آینده را غیر‌قابل پیش‌بینی توصیف کرد. عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آمار و ارقام بالای مبتلایان به کرونا در اروپا و آمریکا، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود در چند هفته آینده موج به پیک خود برسد و بعد از این مدت شاهد افت عدد ابتلاها و بستری‌‌ها باشیم.

ازسوی دیگر محمد‌باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز از نمایندگان درخواست کرد تا پروتکل‌‌های بهداشتی را رعایت کرده و نسبت به تزریق دز چهارم واکسن اقدام کنند. این توصیه به دنبال ابتلای شماری از نمایندگان به کرونا صورت گرفته است.در همین ارتباط روز گذشته حسین قاسمی، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه براساس مصوبه ستاد کرونا تکلیف شده است که خدمات در بستر سامانه ایران‌من براساس دز یادآور ارائه شود، اعلام کرد: براساس مصوبه ستاد ملی کرونا که به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است؛ ارائه خدمات از 15 مرداد در بستر سامانه بر مبنای تزریق دو دز واکسن به اضافه دز یادآور برای افرادی که 6 ماه از تزریق دز دوم‌شان گذشته، صورت می‌گیرد. وی تاکید کرد افرادی که برای تزریق دز یادآور اقدام نکرده باشند براساس این سامانه از ارائه خدمات به آنها خودداری می‌شود. وی افزود: در این شرایط همه مراکز واکسیناسیون در تهران و شهرستان‌ها تقویت شدند و از مردم می‌خواهیم نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.

هشدار کاهش کاذب بیماران

دراین میان آنچه موجب نگرانی شده است کاهش تست‌های کرونا به دلیل عدم مراجعه مردم به مراکز درمانی است. علیرضا زالی نیز روز گذشته دراین خصوص ضمن هشدار نسبت به کاهش سهم تست‌‌های کرونا درکشور گفت: ممکن است با کاهش کاذب بیماری مواجه شویم بنابراین بهترین مدل توجه به علائم است و هر کسی با بدن‌درد و گلودرد به مراکز درمانی مراجعه کند، برای ما عنوان کرونا دارد. اما همزمان با توصیه‌ها برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا، گزارش‌ها حاکی از آن است که تا ظهر روز جمعه بیش از 64 میلیون و 698 هزار نفر دُز اول، 58 میلیون و 58 هزار نفر دُز دوم و 28 میلیون و 227 هزار نفر دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌‌اند و به این ترتیب مجموع واکسن‌‌های تزریق شده در کشور به 150 میلیون و 984 هزار و 487 دُز رسیده است.

08- (1) copy

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان