ماهان شبکه ایرانیان

عوارض مصرف زیاد ویتامین‌های گروه B

زیاده‌روی در خوردن مکمل این ویتامین به هر دلیلی، اغلب اوقات باعث ایجاد لکه‌ها و نقاط قرمزرنگ روی پوست می‌شود که به اصطلاح به آنها راش می گویند. گاه ممکن است فرد دچار حساسیت شدید شود و فشار خونش بالا رود.

عوارض مصرف زیاد ویتامین‌های گروه B

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

ویتامین B1‌
ویتامین B1‌ را تیامین هم می نامند. این ویتامین روی عملکرد سیستم عصبی تاثیر مثبت داشته و باعث بهبود عملکرد آن می‌شود. ویتامین B1‌ در فرآیند تبدیل کربوهیدرات‌ها به انرژی نقش مهمی دارد و غشای مخاط را در وضعیت مناسبی حفظ می‌کند. با اینکه ویتامین B1‌ دارای این همه خواص مفید است، ولی به هیچ وجه نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا مانند زیاده‌روی در خوردن هر نوع غذا یا مکمل یا مواد معدنی می‌تواند عوارض ناخوشایندی به همراه داشته باشد.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین B1‌
زیاده‌روی در خوردن مکمل این ویتامین به هر دلیلی، اغلب اوقات باعث ایجاد لکه‌ها و نقاط قرمزرنگ روی پوست می‌شود که به اصطلاح به آنها راش می گویند. گاه ممکن است فرد دچار حساسیت شدید شود و فشار خونش بالا رود. اگر شما به میزان دوزی که پزشک برای‌تان تجویز کرده پایبند نباشید و سرخود بیش از مقدار مجاز این ویتامین را مصرف کنید، اثرات مثبتی که ویتامین B1‌ روی عملکرد مغز و سیستم عصبی می‌گذارد، درست برعکس خواهد شد. به این ترتیب ممکن است بسیار عصبی و تحریک‌پذیر و پریشان شده و به تپش قلب دچار گردید.

ویتامین B2
نام دیگر این ویتامین «ریبوفلاوین» است و شاید شنیده باشید که وجود مقادیر کافی از این ویتامین در بدن برای حفظ سلامتی و بهبود وضعیت چشم‌ها و پوست ضروری است. همچنین این ویتامین قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و فرآیند رشد گلبول های سفید خون را هم تنظیم می‌کند.

اگر پزشک تشخیص داده که ذخایر ویتامین B2 بدن شما کافی نیست و دچار کمبود این ویتامین هستید، برای شما مکمل حاوی ویتامین B2 تجویز خواهد کرد و باید دقیقا به اندازه‌ای که او دستور داده از این مکمل بخورید. مصرف بیش از حد این ویتامین، مانند بقیه ویتامین‌ها عوارض ناراحت‌کننده‌ای خواهد داشت؛ مثل استفراغ، افت فشارخون، احساس خستگی و ضعف و حتی کم‌خونی.

ویتامین B6 
این ویتامین خواص شگفت‌انگیزی دارد که به حفظ سلامتی کمک بسیاری می‌کند. ویتامین B6 در فرآیند ساخت آنتی بادی ها نقش مهمی دارد و قدرت سیستم ایمنی بدن را نیز افزایش می دهد. خوب است بدانید این ویتامین در فرآیند تولید ویتامین B3 هم دخیل است.

اگر مدت زیادی است که به طور مرتب مکمل ویتامین B6‌ می‌خورید، بهتر است با پزشک‌تان درباره دوز آن مشورت کنید. گاهی اوقات اگر میزان این ویتامین در بدن شما از حد معینی فراتر رود، روی سیستم اعصاب اثرات تخریبی می‌گذارد و در عملکرد آن اختلال ایجاد خواهد کرد؛ مثلا ممکن است حس کنید دست‌ها یا پاهای‌تان بی‌حس شده‌ یا گزگز می کنند.

عوارض زیاده‌روی در خوردن مکمل ویتامین B
 وجود مقادیر بسیار زیاد از ویتامین B6 در بدن می‌تواند به بروز حالات خطرناکی منجر شود که افزایش فشار خون یکی از آنهاست. اگر شما هم دچار چنین وضعیتی شده باشید، ممکن است قند خون‌تان افت کند یا به سنگ کلیه مبتلا شوید. در کنار این عوارض ممکن است خواب‌تان به هم بخورد و دچار بی‌خوابی شوید و سردرد هم بگیرید.

احساس ضعف و خستگی و نوسان‌های خلق هم از عوارض دیگر زیاده‌روی در مصرف ویتامین B6 است که هیچ یک خوشایند و تحمل هیچ کدام آسان نیست؛ پس در خوردن مکمل‌های ویتامینی دقت کنید و سرخود دوز مصرفی‌تان را تغییر ندهید.

ویتامین B12
اگر به پزشک مراجعه کنید و بگویید که مدام احساس خستگی می‌کنید، ممکن است برای‌تان مکمل ویتامین B12‌ تجویز کند. به علاوه، این ویتامین به حفظ سلامتی سیستم اعصاب و تسریع متابولیسم کمک کرده و روند تولید و رشد گلبول های قرمز خون را هم تنظیم می‌کند. اغلب سالمندان به مصرف مکمل ویتامین B12 نیاز دارند؛ چون همان طور که سن بالا می رود، میزان جذب این ویتامین از غذاها کم می‌شود.

اگر حس کردید طرف راست بدن‌تان گزگز می‌کند، می‌تواند هشداری باشد که از وجود بیش از حد این ویتامین در بدن شما خبر می دهد. ابتلا به حملات هراس که نوعی اختلال اضطرابی است، تپش قلب و کم‌کاری غده تیروئید هم از عوارض دیگر مصرف بیش از حد ویتامین B12 هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان