عصر ایران؛ سروش بامداد- دونالد ترامپ یک ویدیوی تبلیغاتی منتشر کرده و در آن با انتقاد شدید ازسیاستهای جو بایدن در برابر آنچه آسیب به آمریکاییها توصیف کرده دشمنان اسراییل در منطقه خاورمیانه را از تسری اقدامات خود به نیروهای آمریکایی بر حذر داشته و گفته است: اگر برگردم در قبال یک قطره خون که از یک آمریکایی بریزد یک گالن خون شما را خواهم ریخت!
این سخن را میتوان در کنار دیگر یاوه ها و مطابق ادبیات عوامانه رییس جمهوری قبلی و احتمالا آتی ایالات متحده دانست یا در چارچوب رقابتهای انتخاباتی ارزیابی کرد.
این نوشته اما از منظری دیگر است و آن هم این که حزب جمهوریخواه خود را به عنوان مروج ارزشهای مسیحی و وقادار به تعالیم کلیسا معرفی کرده و به همین خاطر کاندیداهای جمهوریخواه مواضع محافظهکارتری دارند.
بعد از روی کار آمدن ترامپ هم معاون او - مایک پنس- در اردیبهشت 1397 خورشیدی در مراسم فارغالتحصیلی دانشجویان یک کالج محافظهکار مسیحی در میشیگان سخنرانی کرد و گفت: "ایمان در آمریکا در حال تقویت است چون رییس جمهوری ترامپ و دولت ما اصولی را دنبال میکنند که شما در اینجا، در تالار کالج هیلسدیل آموختهاید."
او ادعا کرد: "به نسبت جمعیت، از زمان تأسیس کشور ما، شمار آمریکاییهایی که به طور منظم به کلیسا میروند، چهاربرابر شدهاند".
هرچند همان زمان ادعاهای انطباق ادعای پنس با آمار رد شد اما اشارات مذهبی و مسیحی در سخنان آنان فروننشست.
مشهورترین آموزه عیسی مسیح نزد پیروان آن همان است که همه بارها شنیده ایم: «اگر کسی به گونۀ راست شما سیلی زد، گونۀ چپتان را هم به طرف او برگردانید و اگر کسی خواست با شما دعوا کند و قبایتان را از شما بگیرد، پیراهن تان را هم به او بدهید.» - [انجیل متی]
یعنی در صدد انتقام نباش و حتی مقابله به مثل به همان اندازه نکن و از این منظر با قوانین اسلامی چالش داشتند. در اسلام هم البته بخشش ترجیح داده شده ولی تصریح کردهاند به همان اندازه و نه بیشتر قصاص شود. حالا جناب ترامپ که با داعیه رواج آموزه های کلیسا روی کار آمد، میگوید: یک قطره خون ما را بریزید یک گالن خون شما را میریزیم!
بدین ترتیب میبینیم در جریان کشتار غزه تنها ارزشهای مشهور غربی منکوب نشده بلکه میبینیم ارزش های کلیسا هم نقض شده است. شاید برخی تصور کنند به خاطر ادبیات رسمی جمهوری اسلامی سراغ آموزههای ادیان ابراهیمی رفتهایم اما فراموش نکنیم نتانیاهو از پیروزی حق بر باطل سخن میگوید و در توجیه نقض مکرر یکی از 10 فرمان (نکُش) به آموزههای دیگر استناد کرده است. دونالد ترامپ هم در توجیه فرمان انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس به انجیل استناد کرده بود.
هر چند الهیات یهود در پارهای موارد به الهیات اسلامی شبیهتر است تا الهیات مسیحی ولی اکنون حکومت های سکولار اما با جوهر مسیحی در کنار اسراییل و در مقابل دنیای اسلام قرار گرفتهاند.
همین که درباره جنگ غزه از این تعابیر استفاده میکنیم باز به معنی این است که یکی از ارزشهای دیگر جامعه مدرن درباره بیطرفی حکومت ها در قبال دین هم زیر سوال رفته است.
این یادداشت اما به بهانه تهدید ترامپ نوشته میشود: یک گالن خون در مقابل یک قطره خون! گونه دیگر را پیش آور و سیلی دوم را بپذیر کجا و این کجا؟!
توجه داشته باشیم که کل خون موجود در بدن هر انسان حدود 5 لیتر است و یک گالن کمتر از 4 لیتر است و منظور ترامپ این است که پاسخ زخم کوچک و اندک جراحت به نیروی آمریکایی را با کشتن میدهیم.
به سخنان 5 سال پیش آقای پنس برمیگردیم که اصطلاحا یک «مسیحی انجیلی» است و در آغاز به او اشاره شد و به یاد میآوریم وقتی دونالد ترامپ در دانشگاه لیبرتی، سخنرانی کرد که آن هم یک دانشگاه مسیحی در ویرجینیاست هزاران دانشجو دست به دعا برداشتند و در این حالت حمایت کردند. یک گالن خون در مقابل یک قطره خون اما چه نسبتی با گونه چپ برای سیلی دیگر دارد؟! آن هم از زبان نامزدی که بر خلاف رهبران اروپایی به دنبال ترسیم تصویر سکولار یا لاییک از خود نیست و به کلیسا ارجاع میدهد.