به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورخه 1396/02/24، از طریق مرکز فوریتهای پلیسی وقوع یک فقره سرقت منزل به کلانتری 102 پاسداران اعلام شد.
پرونده در پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ:
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع سرقت منزل و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه 4 تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
اظهارات مالباخته:
مالباخته با حضور در پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتش به کارآگاهان گفت:"ساعت 19:30 مورخه 1396/02/24 پس از قفل کردن درب ورودی منزل واقع در طبقه چهارم مجتمع مسکونی واقع در پاسداران – بوستان نهم، به همراه تمامی اعضای خانواده از خانه خارج و ساعت 23:30 همان شب به منزل مراجعه کردیم؛ هیچگونه بهم ریختگی در داخل خانه وجود نداشت، اما همسرم در یک لحظه متوجهی مفقودی یک حلقه انگشتر برلیان خود شد؛ جهت پیدا کردن انگشتر همسرم در داخل خانه به جستجو پرداختیم که طی آن متوجهی سرقت مابقی طلاجات داخل خانه (دهها عدد سکه طلا) بهمراه مبلغ یک میلیون و 400 هزار تومان وجه نقد و مقادیری دلار و ارز شدیم ".
وقوع سرقتهای مشابه در مجتمع:
با توجه به شیوه و شگرد سرقت که در آن سارق یا سارقان بدون هرگونه تخریب درب ورودی و با استفاده از کلید وارد منزل مالباخته شده بودند، تحقیقات میدانی از دیگر ساکنان مجتمع در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و مشخص شد که سرقتهای مشابه دیگری نیز از سایر واحدهای مسکونی انجام شده که در آن سرقتها نیز دیگر مالباختگان به واسطه عدم بهم ریختگی وسایل داخل منزل، پس از گذشت چند روز متوجه سرقت طلاجات منزل خود شده بودند.
در تحقیقات از این مالباختگان، آنها در اظهارات خود اعلام داشتند که دسته کلیدهایشان مفقود شده و یا آنها را پشت درهای ورودی واحدهای خود جا گذاشته اند، اما با این وجود و بدون تعویض قفل درهای ورودی، از کلیدهای یدک استفاده کرده اند.
شناسایی چهار فقره سرقت ناموفق:
در ادامه تحقیقات پلیسی، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که 4 فقره سرقت ناموفق نیز به علت حضور ساکنان در خانه هایشان به وقوع پیوسته و در این 4 فقره سرقت، سارق یا سارقان با اطلاع از حضور ساکنان به سرعت از محل ناپدید شده اند.
در دو مورد از این 4 فقره سرقت ناموفق، ساکنان اعلام داشتند که متوجهی باز شدن درب منزلشان با کلید شدند، اما سارق با اطلاع از حضور آنها در خانه به سرعت منزل آنها را ترک کرده و نگهبان مجتمع نیز از تردد فرد یا افراد غریبه اظهار بی اطلاعی کرده است.
مشاهده تصویر سارق در پشت چشمی در ورودی:
در شرایطی که شواهد اولیه از قوت پیدا کردن فرضیهی مشارکت نگهبان مجتمع در سرقتها داشت، اما در تحقیقات سومین سرقت ناموفق، کارآگاهان اطمینان پیدا کردند که نگهبان مجتمع نقشی در انجام سرقتها از داخل مجتمع نداشته است؛ دختر یکی از ساکنین واحدها در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: " ساعت 20:00 با دوستم در منزل در حال درس خواندن بودیم که ناگهان متوجه صدای انداختن کلید در درب ورودی خانه شدم؛ به آرامی به پشت درب مراجعه و از طریق چشمی، مرد جوانی را دیدم که در حال امتحان کردن کلیدهای همراه خود جهت گشودن درب ورود منزلمان بود؛ به سرعت در را باز کردم که این جوان با مشاهده من به طبقات پایین متواری شد ".
شناسایی و دستگیری سارق:
در ادامه رسیدگی به پرونده، کارآگاهان در بررسی افراد مرتبط با مجتمع مسکونی اطلاع پیدا کردند که فرزند سازندهی ساختمان به نام مصطفی. ک. (36 ساله) از مجرمان سابقه داری است که پیش از این دو بار به اتهام ورود به عنف (سرقت منزل) و تهدید دستگیر و روانه زندان شده است.
با تمرکز تحقیقات بر روی "مصطفی. ک"، خانمی که از چشمی در موفق به دیدن سارق شده بود وی را مورد شناسایی قرار داد؛ بلافاصله هماهنگی لازم با بازپرس پرونده انجام و "مصطفی. ک" در محل سکونتش دستگیر و در بازرسی از منزل وی بیش از 25 دسته کلید کشف شد.
اعترافات متهم:
"مصطفی. ک" در تحقیقات اولیه صراحتا به انجام تمامی سرقتها از مجتمع مسکونی اعتراف و اظهار داشت: " در بعضی موارد دسته کلیدهایی را که پشت درب جا مانده برداشته و پس از چند روز سرقت خود را انجام میدادم، اما در بیشتر سرقتها، در زمان تحویل ملک به مالباختگان یک عدد از کلیدهای ورودی واحدها را برای خود بر میداشتم و پس از مدتی، در فرصتی مناسب اقدام به سرقت طلاجات و وجوهات نقد داخل منازل میکردم ".
شناسایی خریدار اموال مسروقه:
در ادامه رسیدگی به پرونده، خریدار طلاجات مسروقه در منطقه نارمک شناسایی، کارآگاهان به یک مغازه طلافروشی در نارمک مراجعه کردند؛ مالک طلافروشی ضمن شناسایی متهم صراحتا اعلام کرد که مقادیری طلا و جواهرات را از متهم خریداری نموده، اما از مسروقه بودن آنها اطلاع نداشته است.
مالک طلافروشی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: با توجه به اینکه مصطفی و خانواده اش را میشناسم و او و خانواده اش از وضعیت مالی بسیار خوبی برخوردار هستند، به هیچ عنوان تصور نمیکردم که او اقدام به فروش طلا و جواهرات مسروقه به من کرده باشد.
سرهنگ کارآگاه فخرالدین افراسیابی، رئیس پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعتراف صریح متهم به انجام تمامی سرقتها از مالباختگان، تحقیقات جهت کشف و استرداد سایر طلاو جواهرات مسروقه و همچنین شناسایی دیگر مالباختگان احتمالی در دستور کار کارآگاهان قرار گرفته است.