فرانس 24 در گزارشی نوشت: پس از بازگشایی درب وزارت کشور برای برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری که قرار استر 28 ژوئن برگزار شود، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق، مدارک نامزدی خود را برای شرکت در رقابتهای ریاست جمهوری ارائه کرده است.
به گزارش فرارو، در ادامه گزارش این رسانه فرانسوی آمده است: احمدی نژاد که دو بار در سالهای 2017 و 2021 از حضور در انتخابات محروم شده، باید منتظر پاسخ شورای نگهبان برای پذیرش مدارک خود باشد.
رسانههای رسمی ایران روز یکشنبه گزارش دادند که محمود احمدینژاد، رئیسجمهور سابق ایران، مدارک نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری که قرار است در پایان ژوئن امسال برگزار شود، ارائه کرده است.
مردم ایران در 28 ژوئن پس از شهادت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فوق محافظهکار در سقوط هلیکوپتر در 19 مه، برای انتخاب رئیس جمهور پای صندوقهای رای میروند. احمدی نژاد برای دو دوره متوالی از سال 2005 تا 2013، در دورهای که شاهد تنشهایی با غرب به ویژه بر سر برنامه هستهای ایران و اظهارات آتشین او علیه اسرائیل بود، به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
ورود احمدینژاد به رقابتهای ریاستجمهوری، مانند همه نامزدهای انتخاباتی ایران، منوط به تایید صلاحیت او از سوی شورای نگهبان 12 نفره خواهد بود. احمدی نژاد در میان چندین نامزد حذف شده توسط شورا از انتخابات 2021 بود که رئیسی برنده شد. او همچنین قبلا از انتخابات 2017 کنار گذاشته شده بود.
احمدینژاد روز یکشنبه پس از تقدیم نامزدی خود در وزارت کشور گفت: اطمینان دارم با استفاده حداکثری از توان ملی میتوان همه مشکلات کشور را حل کرد.
در سال 2005، احمدی نژاد پس از بیانیهای که در آن گفته بود اسرائیل «به زودی از نقشه حذف خواهد شد» و تأکید کرد که هولوکاست یک «افسانه» است، با محکومیت جهانی مواجه شد. در داخل کشور، اعتراضاتی علیه انتخاب مجدد او در سال 2009 برگزار شد.
ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز پنجشنبه آغاز شده و روز دوشنبه پایان مییابد. چهرههای سرشناس دیگری از جمله رئیس سابق مجلس، علی لاریجانی سیاستمدار میانهرو و سعید جلیلی محافظهکار تندرو که مذاکرهکننده پرونده هستهای بود، نامزدی خود را اعلام کردند.
بر اساس آنچه احمد وحیدی، وزیر کشور ایران روز پنجشنبه در تلویزیون دولتی ایران گفت، چند روز پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در سانحه سقوط هلیکوپتر، ایران قصد دارد انتخابات زودهنگام ژوئن آینده را برگزار کند.
این مقام ایرانی با بیان اینکه روند ثبت نام از کاندیداها آغاز شده است، توضیح داد: روند بررسی هفت روز طول میکشد و پس از آن نامزدهای واجد شرایط تقریباً دو هفته فرصت تبلیغاتی خواهند داشت.
شورای نگهبان در تاریخ 20 خرداد فهرست نامزدهای واجد شرایط شرکت در این رقابت را منتشر خواهد کرد. پس از مهلت ثبت نام پنج روزه، شورای نگهبان که بر انتخابات و قوانین نظارت دارد، نامزدهای ریاست جمهوری را بررسی خواهد کرد