به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، خوزه ادواردو آگوالوسا برای رمانی با عنوان «نظریه عمومی فراموشی» موفق شد تا جایزه ادبی بینالمللی دوبلین را که با عنوان جایزه ایمپک شناخته میشود، از آن خود کند.
وی گفته است از این جایزه گرانقیمت برای ساخت یک کتابخانه عمومی در جزیره موزامبیک استفاده میکند.
این نویسنده گفت: ما واقعا به کتابخانه عمومی نیاز داریم زیرا مردم به کتاب دسترسی ندارند و با این کار ما میتوانیم به آنها کمک کنیم و این کار بزرگی است.
وی افزود: ما تا اینجا محل ساخت کتابخانه را انتخاب کردهایم و من هم کتابهای کتابخانه شخصیام را در آنجا میگذارم و در آنجا را به روی مردم باز میکنم. این تحقق رویای دیرینه من است.
برنده این جایزه از سوی کتابدارانی از سراسر جهان انتخاب می شود و این نویسنده گفت تصور نمیکرد فرد برنده جایزه باشد.
وی در این رمان داستان زنی را روایت میکند که در روزی که به عنوان روز استقلال آنگولا شناخته میشود خودش را در خانه حبس میکند و 28 سال بعد از خانه بیرون میآید. او مهاجری پرتغالی و نگران سرنوشت خود در آینده است.
آگوالوسا یکی از بزرگترین چهرههای ادبیات پرتغالی زبان است و کتاب وی نامزد جایزه من بوکر بینالمللی 2016 هم شد.
رمان قبلی وی با عنوان «کتاب آدم متلونالمزاج» برنده جایزه داستانی خارجی ایندیپندنت در سال 2007 شده بود.
کتاب «نظریه عمومی فراموشی» را دانیل هان نویسنده بریتانیایی از زبان پرتغالی ترجمه کرده و به همین دلیل او 25 هزار دلار از مبلغ جایزه را دریافت میکند. این دو نویسنده در طول سالها با هم رابطه صمیمانه دوستانهای برقرار کردهاند و به همین دلیل هان گفته است نیمی از مبلغ جایزهاش را صرف ایجاد جایزه به اثر اول ترجمه انجمن مترجمان میکند و هر سال جایزهای 2 هزار د لاری به اولین اثر ترجمه یک مترجم جوان اهدا خواهد کرد.