ماهان شبکه ایرانیان

رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی:

تدبر و تعمق در آیات در محافل قرآنی فرهنگ‌سازی شود

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با بیان اینکه قرائت قرآن در ماه رمضان ثوابی وصف‌ناشدنی دارد، تأکید کرد: در عین حال برای بهره‌مندی بیشتر و بهتر از آموز‌ه‌های انسان‌ساز قرآن باید تدبر وتعمق در آیات را را رواج دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی مخدوم، رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حلول ماه مبارک و پرفیض رمضان و تبریک فرارسیدن این ماه گفت: آنچه در کتب لغت مانند مجمع البحرین آمده آن است که نامگذاری این ماه توأم با گرمای بسیار زیاد بوده است از این رو به رمضان معروف شده است.

وی ادامه داد: در روایتی از پیامبر(ص) آمده است که «رمضان، ماه گناه‌سوزی است و خداوند در این ماه گناهان بندگانش را می‌سوزاند و می‌بخشد و بدین جهت این ماه، رمضان نامیده شده است».

مخدوم با بیان اینکه رمضان تنها ماهی است که نامش در قرآن آمده است تصریح کرد: عمر بشر دارای فصولی است که هر فصل دارای اقتضائات مناسب با خود است از این رو ماه رمضان نیز فصل تقویت روحی و عبادی و فرصتی برای بندگی است.

وی با بیان اینکه در این ماه مومنان روی آوری بیشتری به قرآن دارند اظهار کرد: تلاوت بسیار قرآن در ماه مبارک رمضان از سوی روایات مورد تاکید و تایید بسیار زیادی قرار گرفته است اما باید فرهنگ تعقل و تدبر بیشتر در آیات را در محافل و مساجد رواج دهیم.

رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با اشاره به آیه شریفه (و رتل القرآن ترتیلا) و(فاقروء ما تیسر من القرآن) گفت: این دو آیه شریفه هم بر تلاوت بسیار و هم بر تلاوت توام با تدبر و تمعق تاکید دارند از این رو در کنار رواج تلاوت که در این ماه در همه مساجد و محافل شاهد آن هستیم خوب است به تفسیر و تدبر در قرآن نیز پرداخته شود.

مخدوم فلسفه نهایی تلاوت و تدبر را عمل به آیات شریفه برشمرد و تاکید کرد: به یادگار هم که شده است باید نشانه‌هایی از آیات قرآن در زندگی ما جاری و ساری باشد و زندگی ما باید رنگ و بوی مکارم اخلاقی مورد تاکید قرآن را بگیرد زیرا لذت واقعی زندگی زمانی است که انسان زندگی خود را بر اساس تعالیم الهی و اسلامی تنظیم کند.

وی تاکید کرد: در ادای اذکار و قرائت قرآن تنها بحث زیاد خواندن و زیاد ذکر گفتن نیست بلکه مهم‌تر این است که این مقولات همراه با طمأنینه و توجه قلبی باشد.

رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی صدقه را یکی از سفارشات مورد تاکید اسلام در ماه رمضان عنوان کرد و افزود: اولین فایده رسیدگی به نیازمندان و دادن صدقه به فقرا، برای خود انسان است زیرا خداوند می‌توانست او را هم فقیر قرار دهد اما به او توفیق داده است تا دست مظلومی را بگیرد و به فقیری کمک کند و از این جهت باید شکرگزار باشد.

محقق حوزه علمیه اظهار کرد: دادن صدقه اثبات این موضوع به خود و خداست که هنوز کسانی هستند که مرزهای انسانیت را پاس می‌دارند و به این فهم رسیده‌اند که انسان‌ها تنها برای تامین خود آفریده نشده‌اند بلکه خداوند روزی برخی را در روزی برخی دیگر قرار داده و باید داشته‌هایمان را با یکدیگر تقسیم کنیم.

مخدوم رمضان را به یکی از فصول سال تشبیه کرد و با بیان اینکه احکام اسلامی در مقایسه با ادیان دیگر از اتقان، انسجام و دقت بیشتری برخوردار است، گفت: روزه، تضرع، دعا، توجه به خدا، رسیدگی به محرومان و در نهایت جلب رضایت الهی مهم‌ترین آداب این ماه است.

وی افزود: برنامه‌های دینی متناسب با اقتضائات روحی انسان تدوین شده و همان طور که ما متناسب با هرفصلی از سال لباس مناسب آن را به تن می‌کنیم باید در رمضان نیز لباس متناسب با آن یعنی تقویت تقوا و معنویت را به تن کنیم و وارد فصل بندگی شویم.

مخدوم با بیان اینکه ماه رمضان یک فرصت برای یکسال است، گفت: این ماه تعبیه شده تا فاصله خود را با عبودیت و بندگی خداوند کم کنیم و در یک کلام روزه، دعا، قرائت قرآن، نماز، یاد خداوند و ... مولفه‌هایی برای آن است که غفلت را کمرنگ کنیم و از آن دور شویم.

وی با اشاره به سخن برخی مبنی بر این که ما که نمی‌توانیم در یک ماه خودسازی کنیم پس کاملا بندگی را رها کنیم، تاکید کرد: چنین سخنی بستن دریچه‌های بازگشت به بندگی بر روی خود است و ما نباید سر خود کلاه بگذاریم که چون ممکن است در این ماه تغییر چندانی نکنیم پس آن را رها کنیم.

مخدوم در خاتمه تاکید کرد: ماه رمضان مقدمه‌ای برای ورود به بندگی مطابق ظرفیت‌ها و استعدادهای روحی هر فردی است؛ ماهی است که به تعبیر روایات درهای آسمان باز و دست و پای شیاطین در غل و زنجیر است و سفره ضیافت الهی گسترده شده است و هیچکس حتی کسانی که گناهانشان زیاد است نباید از رحمت خدا مایوس باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان