ماهان شبکه ایرانیان

نحوه خشک کردن انبه در منزل با سه روش مختلف

ما در این مقاله با روش های خشک کردن انبه در منزل آشنا می شویم که هر کدام از این روش ها معایب و مزایایی دارد. این مقاله به شما کمک می کند تا بهترین روش و مقرون به صرفه ترین روش را برای خشک کردن انبه انتخاب کنید و از خوردن این میوه لذت ببرید.

نحوه خشک کردن انبه در منزل با سه روش مختلف

میوه ها جزء سالم ترین مواد غذایی محسوب می شوند و ارزش غذایی بالایی دارند. مصرف به اندازه میوه ها و سبزیجات می تواند تاثیر بسزایی در سلامت و تغذیه داشته باشد. خوردن میوه با دریافت کالری کمتر به مرور زمان می تواند در کاهش وزن تاثیر گذار باشد. بهتر است از نوشیدن آبمیوه به دلیل قند زیاد خودداری کرد و میوه تازه را جایگزین آن کنید. درصد بالایی از میوه ها را آب تشکیل می دهد که باعث فاسد شدن آن ها می شودبه همین دلیل خشک کردن میوه راهی است که از فاسد شدن سریع آن جلوگیری می کند و می توان آن را چندین ماه مصرف نمود. در این مقاله درباره نحوه خشک کردن انبه در منزل و خواص آن صحبت خواهیم کرد.

خشک کردن انبه در منزل

انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و بسیار پرطرفدار است. این میوه دارای مقادیر بسیاری فیبر ویتامین A و قند طبیعی است و خوراکی فوق العاده برای یک میان وعده مقوی محسوب می شود. به همین علت خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از خواص انبه استفاده کنند. نحوه خشک کردن انبه در منزل بسیار راحت و آسان است.

اول انبه را عمودی روی تخته قرار می دهیم با یک دسته خود انبه را نگه می داریم و با دست دیگر خود با چاقو به فاصله یک سانتی متر از سطح مقطع فرضی میانی دو برش موازی می زنیم. دو برش بزرگ بدون هسته و یک تکه با هسته به دست می آید. پوست را از تکه های بدون هسته می گیریم و تکه های انبه را روی ورقه ای می چینیم.

بعد تکه ای که هسته دارد را روی میز گذاشته و با چرخاندن چاقوی نوک تیز هسته آن را خارج می کنیم. باید دقت کنید که قبل از برش زدن پوست آن را نگیرید. زیرا شکل میوه بهم می خورد. برای پوست گیری انبه تکه های میوه را به مدت فقط سی ثانیه در آب جوش می ریزیم و آنگاه به یک ظرف آب یخ انتقال می دهیم تا پوست میوه به آسانی جدا شود.

برش میوه انبه

شیوه اول: خشک کردن انبه به وسیله نور خورشید

برای خشک کردن انبه در منزل و در فضای باز و نور خورشید انبه هایی را انتخاب کنید که نه خیلی رسیده و نه خیلی نارس باشد. به علت آلودگی هوای کلان شهر ها خشک کردن در فضای باز و در زیر نور خورشید چندانن توصیه نمی شود.

برای خشک کردن انبه یک روز گرم و آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد باشد را انتخاب کنید بعد انبه ها را خوب شسته و هسته ی آن را جدا کرده و میوه ها را به قطعات کوچک و نازک برش می دهید.( بهتر است از میوه های سفت استفاده کنید تا موقع شستن یا خرد کردن له نشوند ولی اگر میوه هایتان نرم است از چاقوی خیلی تیز و اره ای استفاده کنید.)

میوه ها را روی توری یا سینی قرار داده و آن ها را روی دو عدد آجر می گذارید تا از زمین فاصله بگیرد. روی میوه ها را یک توری نازک می اندازید و در آفتاب قرار می دهید. برای سرعت بخشیدن در خشک شدن میوه ها در زیر سینی یک ورق آلومینیوم قرار دهید. هر چند روز یک بار به میوه ها سر می زنید و در آخر میوه های چروکیده و ترد را جمع آوری می کنید.

مزایا:

  • در مصرف انرژی صرف جویی می شود
  • نیازی به خریدن خشک کن ندارید کم هزینه است
  • انجام فرآیند ساده است
  • محدودیتی در حجم میوه ندارید

معایب:

  • فرآیند طولانی تر است
  • خشک شدن میوه قابل کنترل و اندازه گیری نیست
  • میوه را در معرض گرد و خاک و باکتری قرار می دهد
  • در منناطق رطوبت بالا امکان پذیر نیست

شیوه دوم : خشک کردن انبه به وسیله فر

در این شیوه برای جلوگیری از رشد باکتری میوه ها را در دمای خیلی کم گرم کنید.

برای خشک کردن انبه در منزل و داخل فر دمای فر را بین 50 تا 70 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سیننی فر را با کاغذ مومی پوشش دهید و تکه های انبه را با فاصله از هم بچینید. برای پیشگیری از جمع شدن میوه ها یک توری گرد مخصوص پیتزا را روی میوه ها قرار دهید.

میوه های داخل فر را هر دو ساعت یک بار زیرو رو می کنیم تا همه قسمت های آن یکنواخت خشک گردد. هنگامی که انبه ها بافت چرم مانندی پیدا کرده و قابل انعطاف باشند آماده بیرون آوردن از فر است.

بعد از بیرون آوردن میوه های خشک شده از فر آن ها را در ظرف پلاستیکی یا شیشه ای قرار دهید و 4 روز درب ظرف را باز نگهدارید تا رطوبت باقی مانده از میوه ها خارج شود.

مزایا:

  • خشک کردن میوه تنها چند ساعت طول می کشد
  • نیازی به نظارت روی فرآیند نیست
  • انجام آن ساده و بی دردسر است
  • بهداشتی است
  • در هر مننطقه ای با هر نوع آب و هوا ممکن است

معایب:

  • ممکن است میوه بیش از حد خشک شود
  • ممکن است برای استفاده به نگهدارنده مانند شکر یا نمک نیاز داشته باشید
  • گران تر از روش خشک کردن زیر آفتاب است

خشک کردن انبه در فر

شیوه سوم: خشک کردن انبه با دستگاه خشک کن

در این شیوه هم مثل دیگر شیوه ها انبه ها را خوب بشویید تا تمیز شوند آنگاه آن ها را برش می زنیم.

دمای دستگاه خشک کن را روی 57 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و میوه های برش داده شده را داخل دستگاه می چینید. مدت زمان ماندن میوه ها در دستگاه 24 تا 48 ساعت می باشد.

برای پیشگیری از خشک شدن بیش از حد میوه ها هر 4 ساعت یک بار آن ها را زیرو رو می کنیم.

روش فر و روش دستگاه های خانگی دو روش مرسوم برای خشک کردن انبه می باشند.

مهم ترین خواص انبه

  • کاهش زوال شبکیه افراد سالمند
  • جلوگیری از آسم
  • ضد سرطان
  • درمان ناراحتی های قلبی و عروقی
  • درمان بیماری های گوارشی
  • تقویت پوست و مو
  • تقویت استخوان ها

ارزش غذایی و میزان کالری انبه خشک در هر 100 گرم برابر با 319 کالری می باشد.

خشک کردن انبه

نحوه نگهداری انبه خشک

خشک کردن انبه اگر به درستی انجام شود می توانید میوه را به مدت طولانی نگهداری کنید. فقط مطمعن شوید که انبه های خشک شده را در جای خشک و خنک نگهداری می کنید. اگر در منطقه مرطوب زندگی می کنید نگهداری از میوه در فضای روباز منجر به فساد و کپک زدگی محصول می شود. به ویژه اگر آن ها را زیر نور آفتاب خشک کرده باشید.

پیشنهاد ما قرار دادن میوه در ظروف در بسته در مناطق خشک و گرم و در یخچال برای مناطق گرم و مرطوب است. همچنین می توانید آن ها را در شیشه های کنسرو پلاستیک فریزر یا ظروف دیگر نگهداری کنید. انبه های خشک حداقل 3 تا 4 ماه سالم و خوش طعم باقی می مانند اما اگر به درستی ازشانن نگهداری کنید می توانند بیشتر هم دوام بیاورند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی