قانون یک سوم در عکاسی را چیست؟

اگر قانون یک سوم را قبول دارید به این مقاله به چشم حمله ای به سمت سبک عکاسی خودتان نگاه نکنید. این قانون به تمام سبک های عکاسی کمک می کند از عکس هایی که می گیرند لذت کافی را ببرند.

قانون یک سوم در عکاسی را چیست؟

اگر قانون یک سوم را قبول دارید به این مقاله به چشم حمله ای به سمت سبک عکاسی خودتان نگاه نکنید. این قانون به تمام سبک های عکاسی کمک می کند از عکس هایی که می گیرند لذت کافی را ببرند.

قانون یک سوم چیست؟

بیشتر کسانی که این مقاله را می خوانند قانون یک سوم را می شناسند. قانون یک سوم گرید یا شبکه ای است که یک مستطیل را به 9 قسمت مساوی تقسیم می کند. مثل تصویر زیر.

قانون یک سوم در عکاسی

این قانون راهنمایی برای یک ترکیب بندی موفق در عکاسی است و پیشنهاد می کند که موضوع عکس را در امتداد یکی از این چهار خط یا روی یکی از این چهار نقطه تقاطع قرار دهیم.

موضوع مبهم

بعضی از موضوعات عکس ها کاملا واضح هستند و به راحتی می توانیم قانون یک سوم را روی آن ها پیاده کنیم. به عنوان مثال هنگام عکس گرفتن از یک پرنده به کار بردن قانون یک سوم روی آن ها کار آسانی است.

گاهی اوقات موضوع عکس به قدری بزرگ است که نمی توان آن را روی یکی از خطوط قرار داد. این مشکل معمولا در عکاسی از منظره یا عکاسی از معماری ها بوجود می آید. چون موضوع عکس ها بزرگ هستند.

به عکس زیر نگاه کنید:

قانون یک سوم در عکاسی

اکنون به همان عکس همراه با شبکه (گرید) قانون یک سوم نگاهی بیندازید:

قانون یک سوم در عکاسی

همانطور که می بینید تصویر کوه در در نقطه تلاقی یک سوم بالای شبکه خطوط قرار گرفته است. اما به دلیل بزرگی موضوع عکس کمی بالاتر و پایین تر از آن نقطه گسترش یافته. در واقع خط یک سوم بالای تصویر همه خطوط از بالا تا مرکز تصویر را از وسط قطع می کند. بنابراین اگر موضوع عکس تنها روی بخشی از این خطوط قرار بگیرد تصور می کنید که قانون یک سوم در آن رعایت شده است.

چه می شود اگر بخواهیم از یک منظره که دارای چند موضوع هست عکاسی کنیم. آیا در این عکس ها هم می توان قانون یک سوم را به کار برد؟ به نظر من نمی شود. اگر موضوع عکس به اندازه کافی کوچک و واضح نباشد به سختی می توان گفت که آیا قانون یک سوم در آن به کار برده شده است یا نه.

قانون یک سوم در عکاسی

به عنوان مثال تصویر بالا را در نظر بگیرید. بعضی از درخت ها در نقطه تقاطع یک سوم خطوط قرار گرفته اند و بعضی در نقطه دو سوم. در واقع موضوع اصلی که همان درخت نورانی در وسط عکس است روی نقطه یک سوم عکس قرار ندارد. البته این عکس یک عکس غیرعادی نیست. هر زمان که خواستید عکسی با زاویه وسیع از جنگل بگیرید از قانون یک سوم برای تناسب عکس استفاده کنید.

شبکه (گرید) مبهم

در بالا توضیح داده شد که چگونه باید عکس را با قانون یک سوم تنظیم کرد چه موضوع عکس بزرگ باشد چه مبهم. اما در مورد عکس هایی که موضوع واضح و مشخص است اما روی خطوط یک سوم قرار نگرفته است چه؟ نگاهی به عکس پایین بیندازید.

قانون یک سوم در عکاسی

در نگاه اول به نظر می رسد که چشم های سنجاقک روی نقطه یک سوم قرار گرفته اما اگر گرید را فعال کنید غیر از این را نشان می دهد.

درست است که موضوع عکس روی نقطه یک سوم قرار ندارد اما تقریبا با قانون یک سوم مطابقت دارد چون به نقطه یک سوم بسیار نزدیک است. هر چه موضوع از نقطه یک سوم دورتر باشد کمتر مشمول این قانون می شود.

 

قانون یک سوم در عکاسی

برای انعطاف بیشتر از قانون یک سوم به شکل خطوط قرمز در تصویر زیر استفاده کنید و موضوع را روی نقطه های قرمز رنگ قرار دهید. پس انعطاف گریدها را مثل تصویر زیر بیشتر کنید تا مجبور نباشید که موضوع را دقیقا روی نقطه تلاقی یک سوم قرار دهید.

قانون یک سوم در عکاسی

قانون یک سوم در عکاسی

استثناء ها

در این قانون یک سری استثنائات هم وجود دارد. گاهی اوقات می خواهید به سبکی عکس بگیرید که شامل قانون یک سوم نمی شود. هیچ مشکلی وجود ندارد شما به عنوان یک عکاس می توانید حرف آخر را در عکاسی بزنید. پس اگر عکس به روش متفاوت زیباتر می شود می توانید بدون هیچ نگرانی قانون شکنی کنید.

علیرغم تمام توضیحاتی که در بالا داده شد این قانون را نمی توان به عنوان سنگ بنای عکاسی در نظر گرفت. درست است که قانون یک سوم نشان می دهد قرار ندادن موضوع در مرکز کادر روی بیننده بیشتر تاثیر می گذارد اما گاهی اوقات پافشاری روی این قانون خلاقیت عکاس را محدودتر می کند. پس به طور کلی می توان گفت قانون یک سوم قانون ارزشمندی است اما نه به بهای محدود کردن کردن خلاقیت عکاس.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر