ماهان شبکه ایرانیان

خلفای معاصر امام سجاد(ع)

بر طبق نصوصی که محدثین شیعه در کتب روایی نقل کرده اند، امام سجاد - علیه السلام - جانشین و وصی پدرش حسین بن علی - علیه السلام - است

خلفای معاصر امام سجاد(ع)

بر طبق نصوصی که محدثین شیعه در کتب روایی نقل کرده اند، امام سجاد - علیه السلام - جانشین و وصی پدرش حسین بن علی - علیه السلام - است. این نصوص را شیخ کلینی در کافی و شیخ حر عاملی در اثبات الهداه و دیگران روایت کرده اند. احادیثی نیز که از پیامبر - صلی الله علیه و آله و سلم - در مورد اسامی ائمه شیعه روایت گردیده، مؤید این مطلب است. صرف نظر از آن، پذیرش امام سجاد - علیه السلام - در جامعه شیعیان و مقبول بودن آن حضرت در طی تاریخ، خود شاهدی اصیل بر صدق این وصایت است.
تنها شبهه ای که در آن برهه برای شماری از هواداران اهل بیت - علیهم السلام - به وجود آمد، مسأله امامت محمد بن حنیفه بود که پس از این، به صورت مختصر بدان خواهیم پرداخت. همچنین بر طبق نصوص شیعه، وجود وسائلی چون شمشیر و یا زره رسول الله - صلی الله علیه و آله و سلم - می بایست نزد ائمه باشد که وجود اینها در نزد امام سجاد - علیه السلام -، حتّی در منابع اهل سنّت به صراحت ذکر شده است.
[1]
رسول جعفریان- حیات فکری و سیاسی امامان شیعه(ع)، ص259

خلفای معاصر امام سجاد(ع)
امام علی بن الحسین ـ علیه السلام ـ در دوران خود با زمامداران یاد شده در زیر معاصر بوده است:
1 - یزید بن معاویه (61 ـ 64 ق)
[1].
2ـ عبد الله بن زبیر (61 ـ 73)
[2].
3ـ معاویه بن یزید (چند ماه از سال 64)
4ـ مروان بن حکم (نه ماه از سال 65)
5ـ عبد الملک بن مروان (65 ـ 86)
6ـ ولید بن عبد الملک (86 ـ 96)

[1] . ارقام داخل پرانتز گویاى مدت حکومت خلفا در زمان امامت حضرت سجاد(ع) مى باشد
[2]. عبد الله بن زبیر از معدود کسانى بود که با یزید بیعت نکرده بود، ازینرو پس از مرگ معاویه ، اندکى پیش از حرکت حسین بن على ـ علیهما السلام ـ به سوى مکه ، به این شهر گریخت و در آنجا سرگرم فعالیت هاى سیاسى شد. پس از شهادت امام حسین - علیه السلام- ، چون رقیبى در حجاز نداشت ، طرفدارانى پیدا کرد و خود را خلیفه خواند. یزید تا آخر عمر نتوانست او را شکست بدهد و او تا سال 73 همچنان در مکه پرچم حکومت را در دست داشت . عبد الله حجاز و عراق و مصر و قسمتى از شرق اسلامى را مطیع خود ساخت و قلمرو حکومت جانشینان یزید تنها به شام و پاره اى از مناطق دیگر محدود شد. بنابر این از سال 61تا 73قمرى ، دو خلیفه در دو منطقه از کشور اسلامى حکمرانى مى کردند، ولى با شکست و کشته شدن عبد الله بن زبیر توسط نیروهاى عبدالملک (در سال 73 همهء مناطق اسلامى تحت حکومت مروانیان قرار گرفت و شام از نو مرکزیت کلى یافت)
مهدی پیشوایی ـ سیره پیشوایان،
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی