رسانه آمریکایی با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری و وعدههای انتخاباتی او در رابطه با خاتمه جنگ اوکراین حتی تا پیش از مراسم تحلیف، گزارش داد که اعضای تیم او در حال ارائه پیشنهاداتی در این خصوص هستند.
به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری روز سهشنبه با کسب بیش از 270 رای الکترال توانست رقیب دموکرات خود «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا را شکست دهد و برای دومین دوره غیرمتوالی بهزودی وارد کاخ سفید شود اما اکنون تمامی نگاهها به وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور منتخب بهخصوص درباره خاتمه جنگ اوکراین دوخته شده است.
روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از متحدان ترامپ مینویسد این رئیسجمهور منتخب هنوز برنامه ویژهای را تصویب نکرده است. برای مثال اینکه چطور قادر خواهد بود «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را متقاعد کند تا با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین پای میز مذاکره بنشیند.
این روزنامه در گزارشی تاکید میکند: «درحالیکه مشاوران ایدههایی را مطرح کردهاند، اما فقط رئیسجمهور منتخب است که تصمیم خواهد گرفت چگونه مسئله به این مهمی را حلوفصل خواهد کرد.»
یکی از دستیاران سابق شورای امنیت ملی ترامپ گفت: «هر کسی که فرقی نمیکند چقدر جایگاه ارشدی در میان متحدان و دستیاران ترامپ داشته باشد، ادعا کند دیدگاه متفاوتی یا جزئیات بیشتری را درباره حلوفصل جنگ اوکراین میداند، در واقع او اصلا نمیداند درباره چه چیزی صحبت میکند و درکی از این موضوع نمیتواند داشته باشد.»
اوکراین عضو ناتو نمیشود
این رسانه آمریکایی ابتدا بهطور کلی این مسئله را برجسته میکند که سیاستهای «دونالد ترامپ» درباره جنگ اوکراین با رویکرد «جو بایدن» که گفته بود تا زمانی که جنگ ادامه یابد، کمکهای نظامی واشنگتن به کییف برقرار خواهد بود، متفاوت است.
اولین ایدهای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به ترامپ گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دستکم برای 20 سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد.
وال استریت ژورنال در ادامه مینویسد: «بر اساس این طرح، خط مقدم اساسا در جای خود قفل و متوقف میشود و هر 2 طرف با یک منطقه غیرنظامی 800 مایلی موافقت میکنند. اما هنوز مشخص نیست که چه کسی آن منطقه را کنترل خواهد کرد و طبق گفتههای یکی از مشاوران، نیروی حافظ صلح نه از سوی آمریکا و نه از سوی نهادی مانند سازمان ملل در آنجا مستقر نخواهند شد.»
یکی از اعضای تیم ترامپ میگوید: «ما میتوانیم آموزش و پشتیبانی ارائه دهیم البته ما مردان و زنان آمریکایی را برای تقویت صلح به اوکراین اعزام نمیکنیم و برای آن هزینه نخواهیم کرد زیرا این وظیفه لهستانیها، آلمانیها، انگلیسیها و فرانسویها خواهد بود.»
طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، این پیشنهادات بازتاب اظهارات پیشین «جی دی ونس» معاون ترامپ است که پیشتر در مصاحبهای در ماه سپتامبر گفته بود: «توافق نهایی میان اوکراین و روسیه شامل یک منطقه غیرنظامی شده با استحکامات قوی که روسها نتوانند مجددا حمله کنند، است.»
او همچنین پیشتر در برنامه «شاون رایان» تاکید کرد که اوکراین عضو ائتلاف ناتو نمیشود.
وال استریت ژورنال در پایان مینویسد: «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که کشورش شدیدا به کمکهای نظامی آمریکا وابسته است، شاید توسط ترامپ مجبور به نشستن پای میز مذاکره شود اما در عین حال باید با دیدگاهی در جامعهاش مقابله کند؛ دیدگاهی که واگذاری قلمروها را به عنوان تسلیم در برابر روسیه تلقی میکند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین ضمن آنکه گزارش روزنامه وال استریت ژورنال را «نامربوط و مبهم» خواند، گفت: «این گزارش بیشتر انتظارات و خواستههای وال استریت ژورنال است تا پیشنهادات دونالد ترامپ.»
وی افزود: «این گزارش نامربوط است و گزارشها در این خصوص مبهمتر میشوند.»