عصاره قلم که یکی از مقوی ترین مواد غذایی بوده و در انواع آش و سوپ می توانید استفاده کنید، یک رسپی ساده دارد. شما در ادامه این قسمت می توانید با طرز تهیه عصاره قلم و عصاره گیری صحیح آن آشنا شوید.
نحوه عصاره گیری قلم:
این عصاره بسیار پرخاصیت بوده و مقوی شما می توانید در انواع خورش آش سوپ این عصاره را استفاده کرده و از خواص سرشار آن بهره مند شوید. در ادامه این قسمت می توانید نحوه تهیه یک عصاره بدون بو و خوشمزه را مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- قلم گاو: 1 عدد
- برگ بو: 1 عدد
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- چوب دارچین: 1 تکه
- آب جوش: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- سیر: 1 حبه
- زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه عصاره قلم:
آماده کردن یک عصاره قلم بسیار ساده بوده و تنها نیاز به زمان کافی دارد. برای اینکه عصاره بدون بو و تمیز داشته باشید، ابتدا به خوبی عصاره قلم را با آب سرد بشویید. بعد از اینکه آب آن کمی کشیده شد، به همراه مقدار آب و یک تکه پیاز روی حرارت بگذارید.
بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد و روی سطح آب کف ایجاد شد، مجدد مواد را آبکشی کرده و ابتدا کف روی آن را بردارید. این کار را بهتر است بعد از 10 دقیقه انجام دهید و مجدد آب تازه روی سطح قلم ها بریزید.
این کار موجب شده تا کف های اضافی عصاره خارج شده و دیگر بوی بد نگیرد. در ادامه که آب تازه روی عصاره قلم ریختید، به آن مقداری فلفل، زردچوبه و چند تکه چوب دارچین اضافه کنید. یک عدد پیاز بزرگ را به چند تکه برش بزنید و درون آب بیندازید.
در ادامه می توانید از چند حبه سیر برای گرفتن بوی بد عصاره نیز استفاده کنید. مواد ترکیب شده را به همراه عصاره و آب درون قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و چند ساعت به آن زمان دهید تا به خوبی پخته شود.
برای اینکه این عصاره خوب پخته و نرم شود، باید به مدت 5 6 ساعت روی حرارت باقی بماند. اگر فرصت کافی دارید، می توانید شب عصاره را روی حرارت گذاشته و صبح آن را از روی حرارت بردارید.
مدت زمان کافی برای پخت این عصاره 12 ساعت می باشد و بهتر است که مدت طولانی روی حرارت باشد تا به خوبی عصاره گیری شده و روغن آن گرفته شود.
بعد از اینکه عصاره به خوبی نرم شد و گوشت های آن از قلم جدا شد، می توانید به آن مقداری نمک و چند قطره آب لیموی تازه اضافه کرده تا مواد شما کمی مزه دار شود. در ادامه از روی حرارت بردارید.
بعد از سرد شدن قلم ها را از درون آن خارج کنید. به خوبی گوشت قلم ها را جدا کرده مغز آن را بگیرید و به مواد آب درون قابلمه خود اضافه کنید. برای داشتن یک عصاره مقوی و خوشمزه می توانید مواد را درون میکسر ریخته تا به خوبی یکدست و مخلوط شود.
گوشت عصاره را که جدا کردید، به همراه مقداری آب درون مخلوط کن ریخته و خوب هم بزنید تا ترکیب شما یکدست شود. می توانید پیازها سیرها را نیز درون گوشتها ریخته و به همراه آنها مواد را چند بار میکس کرده تا ترکیب شما کاملاً له شده و بعد به آب قلم اضافه کنید.
در ادامه عصاره آماده شده را که با گوشت قلم به خوبی ترکیب شده از یک صافی رد کرده تا مواد عصاره شما کاملاً صاف و یکدست شود. در ادامه نوبت به فریز کردن عصاره می رسد. می توانید عصاره را درون قالب های مخصوص ریخته درون فریزر بگذارید.
شما می توانید عصاره ها را درون یک زیپ کیب ریخته درون فریزر بگذارید و بعد از بسته شدن آن را با چاقو برش زده و از درون زیپ کیپ ها خارج کرده و درون ظرف دلخواه نگهداری کنید. این عصاره های آماده شده را می توانید برای وعده های مختلف تهیه کرده و نوش جان نمایید.