ماهان شبکه ایرانیان

علت افزایش شدید هزینه‌های تولید گوشت قرمز چیست؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: کاهش عرضه و افزایش قیمت جو هزینه تولید گوشت را بالا برده، با این حال به دلیل انباشت دام و پایین بودن قدرت خرید مردم فعلا قیمت دام زنده افزایش نخواهد یافت مگر اینکه تقاضا برای گوشت تولید داخل بیشتر شود.

علت افزایش شدید هزینه‌های تولید گوشت قرمز چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک  شرحی از آخرین وضعیت تولید گوشت ارائه کرد و گفت: از حدود یک ماه و نیم گذشته عرضه جو در بازار به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده در حالی که اصلی‌ترین ماده غذایی برای تولید گوشت، جو است و این اتفاق به افزایش چشمگیر قیمت جو انجامیده به طوری که پیش از این جو با قیمت‌های 9 هزار و 800 تا 10 هزار و 100 تومان در هر کیلو در بازار عرضه می‌شد اما اکنون این ارقام به 11 هزار و 300 تومان رسیده و البته این قیمت، نرخ کنونی جو در بنادر است و تا به دست دامدار برسد هزینه حمل هم به این رقم اضافه می‌شود. 

ایلنا در خبری نوشت:وی در ادامه وضعیت تولید و واردات سالانه جو را تشریح کرد و گفت: از سال 1392 تا سال 1402، در هر سال به طور متوسط 3 میلیون تن جو در کشور تولید شده و بین 2 میلیون 200 تن تا 2 میلیون و 500 تن واردات صورت گرفته و گفتنی است که در بازار مصرف این جوی وارداتی است که قیمت را تعیین می‌کند. 

دادرس افزود: در 9 ماهه 1402، یک میلیون 895 هزار تن جو به کشور وارد شد در حالی که در مدت مشابه سال 1403 حجم واردات یک میلیون و 764 هزار تن بود این آمار نشان می‌دهد واردات سال جاری نسبت به سال گذشته کاهشی بوده و دلیل افت واردات این است که در پاییز ثبت سفارش‌ها کاهش داشت و واردات به میزانی که لازم بود صورت نگرفت و این اتفاق به کمبود کنونی جو در بازار انجامیده است. 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سب تصریح کرد: در این شرایط شرکت پشتیبانی امور دام به سرعت اقدام به جبران کمبود جو در کشور و تامین نیاز بازار از مسیر واردات کرده است اما چون اکنون فصل خرید جو نیست و در هیچ نقطه‌ای از نیمکره شمالی زمین جو عمل نمی‌آید بنابراین جویی که شرکت پشتیبانی در این فصل وارد می‌کند به ناچار گران‌تر از قیمت وارداتی معمول است و شرکت پشتیبانی برای جبران کمبود کنونی الزام به خرید گران‌تر دارد، در نتیجه جو با قیمت بیشتر به دست دامدار می‌رسد و این به افزایش قیمت دام زنده می‌انجامد. 

وی خاطرنشان کرد: با  این حال اکنون در شرایطی قرار داریم که از یک طرف با انباشت دام در کشور مواجه هستیم و از سوی دیگر با کاهش قدرت خرید مردم روبه‌رو شده‌ایم و این عوامل مانع افزایش قیمت دام شده و به کاهش حاشیه سود دامدار می‌انجامد به طوری که اکنون قیمت دام سبک 265 هزار تومان تا 275 هزار تومان در هر کیلو در سراسر کشور است اما اگر در این شرایط تقاضا افزایش پیدا کند قیمت‌ها بالا می‌رود و از آنجا که ماه رمضان و نوروز را در پیش داریم، این دو رویداد می‌تواند به افزایش تقاضا و به دنبال آن افزایش قیمت بینجامد. 

دادرس در ادامه به واردات گوشت نیز اشاره کرد و گفت: در این میان واردات گوشت و تاثیر آن بر کاهش تقاضای دام زنده تولید داخل و کاهش قیمت آن را هم باید در نظر گرفت؛ آمار گمرک کشور از واردات گوشت در 9 ماهه ابتدایی سال 1403 نشانگر این است که در این مدت 200هزار تن گوشت گرم، منجمد و دام زنده سبک و سنگین به ارزش یک میلیارد و 120 میلیون دلار به کشور وارد شده و به عبارت دیگر روزانه 660 تن واردات اقلام یادشده صورت گرفته و این در حالی  است که در مدت مشابه سال 1402، 100 هزار تن گوشت گرم، منجمد و انواع دام زنده به کشور وارد شده و ارزش آن 478 میلیون دلار بوده است، ارقام یادشده حاکی از این است که واردات سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان چشمگیری افزایش یافته است. 

217

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان