ماهان شبکه ایرانیان

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی ۶۵۰ دانشجو کمتر از شش شد

ارزیابی استادان از عملکرد ۶۵۰ دانشجو در درس ریاضی ۲، یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات آموزشی سال‌های اخیر را در دانشگاه صنعتی شریف رقم زد و میانگین ۵٫۲ را از ۲۰ برای این درس ثبت کرد.

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی 650 دانشجو کمتر از شش شد

به گزارش خبرآنلاین، ‌ درس‌های عمومی ریاضی 1 و 2 و فیزیک 1 و 2 که همان سال اول دوره کارشناسی برای همه دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ارائه می‌شود، از جنجالی‌ترین دروس این دانشگاه به شمار می‌آید و دانشجویان سال‌ها است که به سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم زیاد مطالب و روش‌های پرانتقاد استادان در تصحیح برگه‌ها معترضند.

با انتشار نمرات نهایی درس ریاضی عمومی 2 که در ترم پاییز 1403 ارائه شده بود، معدل 5٫23 از 20 برای 650 دانشجو به دست آمد و یکی از کم‌سابقه‌ترین اتفاقات آموزشی این دانشگاه را رقم زد.
آن‌طور که روزنامه شریف روایت کرده، درس ریاضی 2 در ترم پاییز 1403 به عنوان درس فرعی برای دانشجویان دوره کارشناسی (ورودی 1402 و قبل از آن) ارائه شد و 740 دانشجو در این دوره ثبت‌نام کردند. در روزهای پایانی ترم، 90 نفر از این جمع درس را حذف کردند (حذف اضطراری، W) و درنهایت 650 نفر در آزمون پایان‌ترم حاضر شدند. با تصحیح برگه‌ها، میانگین نمرات 5٫23 از 20 به دست آمد که رکوردی تاریخی برای این درس محسوب می‌شود.
اساتید درس تصمیم گرفتند که نمرات را روی نمودار ببرند و میانگین را روی 11 تنظیم کنند. بدین ترتیب دانشجویانی که نمراتشان از 6 بالاتر شده بود، این درس را پاس می‌کردند؛ بااین‌حال نمره بیش از 300 نفر از دانشجویان پایین‌تر از 10 (معیار قبولی) شد و این درس را افتادند.

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی 650 دانشجو کمتر از شش شد

مشکل از کجاست؟
دانشجویان سال‌ها است که به میانگین پایین نمرات درس‌های ریاضی 1 و 2 معترضند و سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم بسیار زیاد مطالب و روش‌های نامناسب آموزشی و اجرا را عامل چنین اتفاقی می‌دانند. شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «میانگین 5٫23 گویای ضعف و ناکارآمدی عمیق در برنامه‌ریزی و اجرای صحیح آموزشی است. فاجعه‌ای که این ترم در درس ریاضی عمومی 2 رخ داد، از عدم توافق بین اساتید ارائه‌دهنده دروس سرویس دانشکده ریاضی، سختگیری غیرضروری و بیش‌ازاندازه تعدادی از اساتید و مشکلات ساختاری آموزش نشأت می‌گیرد».
در مقابل، استادان معتقدند که سطح علمی عموم دانشجویان پایین‌تر آمده و مشکل اصلی را می‌بایست در تلاش ناکافی دانشجویان برای یادگیری جست. استادان، نمرات آزمون‌های ریاضی مقطع متوسطه و عملکرد داوطلبان کنکور را در درس ریاضی به عنوان شاهدی بر مدعای خود مطرح می‌کنند و شواهد فراوانی را از تکیه دانشجویان برای حل مسائلی مانند معادله درجه دوم با استفاده از ماشین‌حساب ارائه می‌دهند؛ پدیده‌ای که با تنک شدن کتاب‌های درسی ریاضی در مقطع متوسطه بی‌ارتباط نیست.

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی 650 دانشجو کمتر از شش شد

راه‌حل موقت؟
از قرار معلوم، دانشکده ریاضی اعلام کرده است که روز چهارشنبه یک اسفند، امتحان مجددی از دانشجویانی که در امتحان پایان‌ترم ریاضی 2 قبول نشده‌اند، گرفته می‌شود و اگر این افراد بتوانند در آزمون مجدد قبول شوند، نمره 10 برایشان در کارنامه ثبت خواهد شد.
برگزاری آزمون مجدد برای دروس درون دانشکده‌ای، مسبوق به سابقه است و برخی استادان چنین کاری را انجام داده‌اند، اما برگزاری آزمون مجدد برای درسی عمومی با چنین مخاطبان فراوانی، کم‌سابقه به شمار می‌آید.
بااین‌حال، شورای صنفی دانشجویان در واکنش به این اقدام دانشکده ریاضی اعلام کرده است: «امتحان مجدد نمی‌تواند جایگزین اصلاحات اساسی گردد. برخی اساتید دانشکده ریاضی به‌جای پذیرش مسئولیت و اصلاح رویکردهای نادرست، امتحان مجدد را به‌عنوان لطف و امتیاز جلوه داده و بدتر از آن، تلاش می‌کنند همه مشکلات را باز هم به گردن دانشجویان بیندازند. این آزمون بیشتر یک اقدام منفعلانه و نمایشی است تا پاسخگویی به مشکلات. شورا همواره تلاش کرده مانع از اعمال فشار و تحقیر مضاعف دانشجویان شود؛ اما نتیجه این فشارها، نهایتاً به برگزاری امتحانی تنزل پیدا کرد که مشکل اصلی را حل نمی‌کند.»

4747

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان