به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «یوسف اینانلو» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در خصوص میزان مصرف برق استان قزوین اظهار کرد: الگوی مصرف استان قزوین در شش ماهه اول سال، 300 کیلووات است و مشترکانی که کمتر از این میزان مصرف کردند، مشمول پاداش می شوند و این میزان در صورتحسابهای آینده لحاظ میشود. اما افرادی که از این الگو تبعیت نکنند، تعرفه برقشان به صورت پلکانی محاسبه میشود.
این مسئول عنوان کرد: الگوی مصرف در شش ماهه دوم سال، 200 کیلووات ساعت است که 83درصد از مشترکان برق استان جزو گروه خوشمصرف بوده و مطابق با الگوی مصرف عمل میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین افزود: در مقابل، برای 17 درصد از مشترکان پرمصرف، تعرفه انرژی به شکل پلکانی با نرخ بالاتر محاسبه میشود.
اینانلو از مشترکان درخواست کرد تا زمان استفاده از وسایل برقی را مدیریت کنند و استفاده از وسایل پرمصرف را به ساعات اوج مصرف موکول نکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین عنوان کرد: ساعات اوج مصرف در شش ماهه اول سال از ساعت 18 تا 22 است و در نیمه دوم سال بین 17 تا 21 شب است و مصرف برق در خارج از این بازه زمانی تا یکچهارم هزینه ساعات اوج کاهش مییابد.
اینانلو با اشاره به وضعیت مصرف برق در صنایع اظهارکرد: در شرایط فعلی نیاز به تأمین انرژی برق برای بخش تولید استان بیش از هر زمان دیگری احساس میشود؛ باید از ظرفیتهای قانونی و زیرساختی موجود برای تحقق این امرمهم استفاده شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین افزود: صنایع فولاد در استان بیشتر از سایر صنایع با چالش تأمین انرژی برق مواجه هستند و ضروری است تا راهکارهایی مناسب برای حل این مشکل تدوین شود؛ یکی از این راهکارها تامین انرژی برق توسط واحدهای صنعتی است.
بهرهبرداری از 302طرح در دهه فجر امسال
اینانلو با اشاره به اینکه در دهه فجر امسال 302طرح اجرایی و به بهرهبرداری رسید که برای این پروژهها بیش از 245میلیارد تومان هزینه شده گفت: رویکرد اصلی در این طرحها، توزیع متوازن امکانات در تمام نقاط و شهرستانهای استان بوده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: شبکههای فشار ضعیف و متوسط استان که عمدتاً مربوط به دهه 60 هستند، دچار فرسودگی شده اند لذا برای بهسازی آنها با اجرای طرح شبکه کابل خودنگهدار ایرادات برطرف شد و شبکه از پایداری بیشتری برخوردار شده است؛ بهگونهای که سرقت کابلها نسبت به سال گذشته حدود 30درصد کاهش یافت.
اینانلو ادامه داد: در راستای تحقق اهداف دولت، خدمات زیرساختی مربوط به طرح مسکن ملی در حال انجام است و در این بخش هیچگونه تأخیری در زمینه تأمین انرژی برق وجود نداشته است.
پیشرفت90درصدی بهسازی شبکه برق روستاها
همچنین، بهسازی شبکه برق روستاها در دست اقدام بوده و تاکنون 90درصد پیشرفت داشته است. علاوه بر این، مدت زمان نصب تجهیزات اندازهگیری در روستاها از 20روز به 5 روز کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین با تاکید براینکه نیروگاههای خورشیدی نقش مهمی در کاهش ناترازی انرژی دارند افزود: این نیروگاهها نه تنها میتوانند برق مصرفی خانوارهای تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد را تأمین کنند بلکه منبع درآمد پایداری نیز برای آنان می تواند باشد، تا با فروش برق مازاد خود معیشت خود را تامین کنند.
اینانلو در ادامه یادآورشد: هزینه احداث یک نیروگاه خورشیدی 5کیلوواتی از محل تسهیلات تامین میشود و روستاییان نیز میتوانند از این طرح بهرهمند شوند که در این زمینه احداث 3هزار واحد هدف گذاری شده و تاکنون حدود یک هزار متقاضی برای این طرح ثبت نام کردهاند.
این مسئول خاطرنشان کرد: نیروگاههای کوچک مقیاس جهت تأمین برق چاههای کشاورزی نیز درنظرگرفته شدهاند. کشاورزان در صورتی که 80 درصد برق مصرفی خود را از طریق این نیروگاهها تأمین کنند، علاوه بر معافیت از شرایط مدیریت مصرف، میتوانند برق مازاد را به فروش برسانند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در پایان بیان کرد: برای احداث نیروگاههای کوچک مقیاس 3مگاواتی، 15 دستگاه تفاهمنامه امضا کرده اند و این پروژهها در آینده نزدیک عملیاتی خواهند شد.
وی یادآورشد: تجهیزات و لوازم برقی قدیمی معمولاً بهرهوری کمتری دارند و انرژی بیشتری مصرف میکنند. به دلیل فرسودگی، این وسایل عملکرد اولیه خود را از دست داده و برق بیشتری نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: در همین راستا، وزارت نیرو مشوقهایی را برای اقدام بهینهسازی و صرفهجویی در مصرف برق در نظر گرفته است. بر این اساس، هر صنعت یا شرکتی که در این زمینه فعالیت داشته باشد، میتواند به اندازه صرفهجویی خود، سقف مصرف برقش را افزایش دهد یا همان میزان را به فروش برساند.