به گزارش ایسنا به نقل از زینیوز، گروهی از محققان به رهبری انجمن غدد درونریز در واشنگتن همچنین دریافتند که ماده شیمیایی بیسفنول A که عملکرد هورمون را مختل میکند، با افزایش خطر چاقی در جنین مرتبط است.
زمانی که کودکان در مواجه با بیسفنول A قرار میگیرند، حساسیت هورمون لپتین که مسئول کنترل اشتها است، در آنها کاهش مییابد.
محققان میگویند که از این یافتهها شگفتزده نیستند و در مورد نیاز اطلاعرسانی در مورد عوامل محیطی که میتواند به افزایش حساسیت چاقی منجر شود، هشدار دادهاند.
بیسفنول A یک ماده شیمیایی است که در بسیاری از ظرفهای غذا از جمله بطریهای آب و بخشهای لاستیکی قوطیهای کنسرو استفاده میشود. این ماده میتواند سیستم غدد درونریز را با تقلید از استروژن مختل کند.
بیش از 90 درصد افرادی که در جامعه مورد بررسی قرار گرفتند، از سطوح قابل توجهی از بیسفنول A برخوردار بودند و ترکیبات آن در ادرارشان قابل مشاهده بود.
محققان در این تحقیق، تعدادی از موشهای باردار را با این ماده شیمیایی تغذیه کردند. دوز ارائه شده به این موشها بسیار کمتر از میزانی بود که سازمان غذا و داروی کانادا و سازمان بهداشت این کشور به عنوان سطوح ایمن مشخص کردهاند. پس از به دنیا آمدن بچههای این موشها، دانشمندان به برخی از آنها لپتین تزریق کرده و بافت مغزی و خونشان را به دنبال واکنش این هورمون بررسی کردند. به سایر موشهای باردار هیچ ماده شیمیایی داده نشد تا بچههای آنها به عنوان گروه کنترل استفاده شوند.
موشهای تازه متولد شده معمولا در هشت روزگی، نشانههایی از هورمون لپتین را نشان میدهد که بخشی از مغز را برای واکنش به سیری برنامهریزی میکند.
یافتههای جدید نشان داد که موشهای در معرض بیسفنول A دو روز دیرتر این نشانهها را نمایش دادند. گروه کنترل پس از تزریق لپتین نسبت به گروههای مواجه با مواد شیمیایی، وزن بیشتری از دست دادند.