ماهان شبکه ایرانیان

کمی استرس برای مادران باردار لازم است

محققان دانشکده ی بهداشت جانز هاپکینز بالتیمور دریافتند وجود کمی تنش و اضطراب در دوران بارداری تأثیرات مفیدی دارد

کمی استرس برای مادران باردار لازم است
محققان دانشکده ی بهداشت جانز هاپکینز بالتیمور دریافتند وجود کمی تنش و اضطراب در دوران بارداری تأثیرات مفیدی دارد. به گزارش رویترز، محققان با مطالعه ی وضعیت 137 زن باردار سالم که مشکلات مهم روانی نداشتند، به افسردگی و یا اختلالات اضطرابی مبتلا نبودند و فقط تنش های عادی و اضطراب که در زنان شاغلی که مسئولیت و نقش های متعددی بر عهده دارند و حاملگی کم خطر و عادی داشتند دریافتند، زنانی که طی هفته های 24 تا 32 بارداری خود کمی اضطراب و تنش دارند رشد فکری و حرکتی کودکان آنها در سن دو سالگی تا حدودی بیشتر بود. داشتن تنش های کم در دوران بارداری نه تنها برای نوزاد مضر نیست بلکه مفید هم هست و مبنای زیست شناختی دارد. به گفته ی این دانشمندان، مواد شیمیایی حاصله از تنش بر رشد و نمو اندام ها تأثیر می گذارند.

مراقبتهای دوران بارداری
 

مراقبتهای دوران بارداری چیست؟
برنامه ی جامعی است که طبق آن زن باردار مورد مراقبت و آموزش قرار می گیرد.
مراقبت جسمی و حمایت روحی از زن باردار و دادن آموزشهای لازم در مورد با بارداری و زایمان به بهبود روند حاملگی کمک فراوانی می کند.
مواردی که جان مادر و جنین را به مخاطره می اندازد شناسایی و اقدامات لازم انجام می شود.
تولد نوزادی سالم در زمان مناسب و با وزن مناسب از نتایج این مراقبت ها است.
در عین حال همکاری مادر در فراگیری آموزش ها و رعایت آنها نیز در این برنامه، بسیار مهم است.
از چه زمانی مراقبت دوران بارداری شروع می شود؟ به عبارتی می توان گفت مراقبت های دوران بارداری از پیش از بارداری آغاز می شود. در این زمان سلامت زنی که قصد بارداری دارد بررسی می شود و آمادگی و آموزش های لازم جهت لقاح به او داده می شود. البته بهتر است این آموزشها به زوجین یعنی هم زن و هم مرد داده شود.
زمانی که شما مشکوک به بارداری هستید باید با مراجعه به پزشک یا ماما و درخواست آزمایشات مربوطه از بارداری و یا عدم بارداری خود مطلع گردید.

فاصله زمانی برای مراجعه به پزشک یا ماما:
 

از زمان تشخیص بارداری تا هفته ی 28 بارداری هر 4 هفته 1 بار یا به عبارتی هر ماه یک بار مراجعه می کنید.
از هفته ی 28 تا هفته ی 36 بارداری هر 2 هفته یکبار مراجعه می کنید.
از هفته ی 36 تا پایان بارداری هفته ای یکبار مراجعه می کنید.
در صورتی که مادری نیاز به بررسی و مراقبت بیشتر داشته باشد زمان مراجعه بعدی او زودتر از موارد طبیعی تعیین خواهد شد.
به طور معمول زن بارداری که از ابتدای بارداری تحت مراقبت بوده است تا پایان دوره، 15 ویزیت خواهد داشت.

نور خورشید و بارداری
 

تحقیقات جدید نشان داده است که زنان باردار نسبت به دمای زیاد به مراتب حساس تر و آسیب پذیرتر هستند. این پژوهش توسط گروهی از محققان دانشگاه بریستول صورت گرفته است. در این پژوهش محققان دریافتند که تماس با دمای بالا در سه ماه نخست بارداری می تواند منجر به کاهش وزن در نوزاد شود. از آنجا که جنین در سه ماه اول بارداری سریعترین رشد را دارد و زنان باردار نیز نسبت به دمای بالا حساس تر هستند لذا این مادران باید نسبت به خطرات افزایش دما برای سلامت خود و فرزندشان مطلع باشند و از تماس با نور خورشید خودداری کنند. این محققان همچنین به زنان باردار توصیه می کنند که در هوای گرم لباس های آزاد و گشاد بپوشند، مایعات کافی بنوشند و از غذاهای سالم به مقدار کمتر برای حفظ تناسب بدن خود مصرف کنند.
منبع: نشریه پیام پزشک، شماره 58.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی