حتما برای شما هم پیش آمده که در رستورانی غذا بخورید و بخشی از غذایی که سفارش دادهاید مثل سیب زمینی سرخ کرده یا ساندویچ به صورت دست خورده باقی بماند و هنگام ترک رستوران از خود بپرسید که آیا کسی مثل پیشخدمتهای رستوران حاضرند که لب به این باقی ماندهها بزنند!؟ با بنیتا همراه باشید.
جواب این سئوال را نمیتوان به آسانی داد زیرا هنوز که هنوز است بحث بر سر این که آیا درست و شایسته است که پیشخدمتهای رستوران باقی ماندهی غذای مشتریان را بخورند یا نه به صورت جدی و دعوایی ادامه دارد. در سال 2014 کریس پرات، بازیگر و هنرپیشهی آمریکایی، در برنامهای تلویزیونی اذعان کرد زمانی که در لس آنجلس در کسوت یک پیشخمدت رستوران کار میکرده است غذاهای باقی ماندهی مشتریان را میخورده است و در این خصوص به ذکر نمونه هم پرداخته و گفته است که غذای دست خورده و لب زدهی زنی مسن را نوش جان کرده است!
Credit: Greatist
او گفت: «یادم هست گوشهای از رستوران ایستاده بودم و به آن زن نگاه میکردم که چقدر از غذایش را میخورد و با خودم حساب و کتاب میکردم که چند لقمه از باقی ماندهی غذای او به من میرسد! حالا دیگر او رفته و من در جایگاه دیگری هستم و حتی حاضر نیستم لب به غذای دست نخورده کسی بزنم.»
اگرچه این قانون جایی نوشته نشده اما در بیشتر رستورانها حکم و امر شده است که پیشخدمتها حق ندارند از غذای باقی ماندهی مشتریان بخورند ولی اگر دور و بر آدم پر از غذاهای خوشمزهی دست خورده باشد آن وقت دیگر قضیه فرق میکند و کمتر کسی پیدا میشود که بتواند جلوی خود را بگیرد و یک لقمه از آن غذاها نخورد و یا دست کم ناخنکی به آن نزند.
Credit: France24
زنی که زمانی در رستورانی در نیواورلئان آمریکا پیشخدمت بوده است با بیان این که بارها و بارها باقی ماندهی غذای مشتریان را خورده است در این باره میگوید: «من فقط زمانی که میدانستم سرآشپز یا مدیر رستوران حواسشان به همه چیز است لب به هیچ غذایی که از مشتری باقی مانده بود نمیزدم. البته خودم هم حاضر نبودم که هر غذایی را بخورم. برای مثال اگر مشتری با دست غذایش را میخورد و لقمهای گاز زده را در ظرف غذا به جا میگذاشت به هیچ عنوان از آن غذا نمیخوردم.»
او میافزاید: «آخرین باری که از خودم پرسیدم که چرا عادت کردهام از پس ماندهی غذای دیگران بخورم زمانی بود که سر میز یکی از مشتریان که صدف سفارش داده و از غذایش هنوز مقدار زیادی به جا مانده بود ایستاده بودم و داشتم به غذاهای روی میز نگاه میکردم. همان وقت به جای این که جواب خودم را بدهم در دلم گفتم این دیگر آخرین بار است چون یارو صدف خورده و صدف را نمیشود دست مالی کرد و خوردم!»
Credit: Nytimes
هر کسی برای خودش توجیهی میآورد و معمولا عهد و پیمانهایی که فرد با خود میبندد بسته به نوع محیط کار و رستوران زیر پا گذاشته میشود.
پیشخدمت دیگری که در رستورانی نسبتا کلاس بالا در نیویورک کار میکند میگوید که تقریبا دست به باقی ماندهی غذای کسی نزده است؛ یکی به این دلیل که مدیر رستوران در محل حضور داشته و دیگر آن که غذای باقی مانده جوری نبوده که او را وسوسه به خوردن کند.
این زن میگوید: «من از آن آدمهایی نیستم که ته بشقاب دیگران را دربیاورم! مگر این که غذایش گرم و دست نخورده باشد. تازه وقتی هم که بخواهم باقیماندهی غذای کسی را بخورم معمولا به ندرت وقتش پیش میآید. از این گذشته، اصلا چه کاری است که بخواهم غذای دست خوردهی مشتریان را بخورم وقتی این جا همیشه غذای خوب و با کیفیت در دسترس آدم هست؟»
Credit: NPR
بسیاری از پیشخدمتها وقتی صحبت از خوردن یا نخوردن باقی مانده غذای مشتریان میشود به قوانین خاص خودشان متوسل میشوند. برای مثال، پیشخدمتی میگوید: «زمانی با دختری همکار بودم که اگر میدید مشتری آدم زیبا و جذابی است حتما یک لقمه از غذایش میخورد!»
از طرف دیگر، پیشخدمتهایی هم وجود دارند که به نظر آنها این کار درخورشان هیچ انسانی نیست و یکی از آنها میگفت: «چنین کاری به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.»
پیشخدمت دیگری نیز با او موافق است و البته معتقد است یک وقتهایی مثل زمانی که آدم در تنگنا قرار دارد ایرادی ندارد که قدری از نوشیدنی لب نزدهی مشتری بنوشد. اما با این همه، کمابیش همهی پیشخدمتها بر سر این موضوع یک دل و یک زبان بودند که خوردن از نوشیدنی لب نزده اشکالی ندارد.
Credit: Bon Appetit
این زن میگوید: «یک بار یک بطری نوشابه را که به نصف رسیده بود با خودم به خانه بردم. باور کنید یارو به بطری دهان نزده بود! نکند انتظار داشتید مثل احمقها بطری پر از نوشابه را در سطل زباله بیندازم، هان!؟»
در ادامه پیشنهاد میکنیم که خوانندهی مطلب «هشت داستان عجیب و باورنکردنی در مورد غذا» باشید.
منبع: msn