ماهان شبکه ایرانیان

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

شاید نکاتی که در مقاله "نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها" در سایت بنیتا می‌خوانید برای اولین بار مطرح شده باشند. مثل گوش نکردن به حرف مادربزرگ‌ها! چون دندان درآوردن کودک خیلی مهمتر از آن چیزی است که معمولا مادران جوان تصور می‌کنند.

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

وقتی کودک دندان درمی‌آورد مادران باید نکاتی را رعایت کنند چون رویش دندان‌های شیری کودک یک فرآیند کاملا پیچیده است که به طور طبیعی از شش ماهگی شروع و تا پایان سه سالگی به اتمام می‌رسد اما در بعضی از کودکان ممکن است این فرآیند زودتر و یا دیرتر انجام شود.

زمان دندان درآوردن کودک به ژن خانواده کودک بستگی دارد. از علایم رویش دندان‌های شیری در کودک بدخلقی، گریه، بی‌قراری، ریزش آب دهان، خارش لثه‌ها، دل‌پیچه و اسهال و تب است. در زمان رویش دندان‌های شیری کودک التیام درد و یا خارش لثه‌هایش مدام دست خود و یا اشیا مانند اسباب بازی‌ها و هر چیز سفتی را بر روی لثه‌هایش می‌ساید و سعی می‌کند با فشار آوردن بر روی لثه‌هایش درد را کمتر کند.

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

 Credit: netmums

می‌توانیم با انگشت تمیز به آرامی لثه‌های کودک را ماساژ دهیم و یا با حوله سرد لثه‌ها را خنک کنیم. با خرید دندانگیر پلاستیکی بهداشتی از داروخانه‌ها حواس کودک را از اشیا کثیف و دست‌هایش منحرف کنیم تا خودش بتواند دردش را کم کند. با این همه، در صورتی که کودک دچار اسهال یا استفراغ شدید شود نباید تنها به حساب دندان‌های شیری‌اش گذاشت چون کودک با از دست دادن آب بدنش ممکن است دچار صدمات جبران‌ناپذیری شود در صورت بروز این علایم به پزشک مراجعه کنید.

برای التیام بخشیدن به دردهای لثه می‌توانید دندانگیر را در یخچال قرار دهید تا لثه‌های کودک خنک شود یا با یک پارچه تمیز سرد درد لثه‌هایش را التیام ببخشید. یادتان باشد که با حرص خوردن و داد کشیدن بر سر کودک نمی‌توانید او را از گریه و نق زدن بازدارید. یکی دیگر از دردسرهای والدین زیاد شدن آب دهان کودک و ریزش از دهان است که همیشه برای والدین مشکل‌ساز است چون مدام باعث کثیف شدن لباس‌هایش می‌شود.

در این باره می‌توانید با یک دستمال خشک و نرم آب دهان کودک را تمیز کنید ولی هرگز به دنبال این نباشید که آب دهان کودک را برای همیشه کم کنید چون ریزش آب طبیعی است. آب دهان اسیدی است و باعث تحریک پوست نرم کودک می‌شود. از دادن داروهای خودسر به کودک برای آرام کردن و التیام بخشیدن دردهای لثه‌هایش خودداری کنید.

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

Credit: netmums

اگر می‌خواهید کودک‌تان دندان‌های سالم و محکم داشته باشد و در سنین بالا دچار مشکل نشود همیشه به کودکان‌تان شیر مادر بدهید. شیر مادر کامل‌ترین غذا برای کودک است. شیر مادر سرشار از کلسیم است و کلسیم باعث رشد بهتر دندان‌های کودک می‌شود. کودک برای نوشیدن شیر مادر باید به اصطلاح مک بزند و این عمل برای کودک مقداری مشکل است اما نگران نباشید چون با مکش‌های محکم‌تر باعث می‌شود ماهیچه‌های فک کودک تقویت شوند و فک قوی کودک باعث می‌شود که دندان‌های کودک به صورت منظم رشد کنند.

تحقیقات نشان داده که کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نسبت به کودکانی که شیر خشک تغذیه می‌کنند دندان‌های زیباتر و محکم‌تری دارند و نیاز به ارتودنسی که اغلب کودکان به آن نیاز مبرم دارند پیدا نمی‌کنند. از این رو، کودکی بهترین دندان‌ها را دارد که به جای شیرهای خشک از شیر مادر تغذیه کنید. از شش ماهگی به بعد کودک می‌تواند به جز شیر مادر از غذاهای دیگر نیز تغذیه کند. شیر گاو، پنیر و ماست بهترین غذا برای کودک هستند.

قبل از رشد دندان‌های شیری، مادر می‌تواند برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها بر روی لثه‌ها از یک دستمال تمیز مرطوب استفاده کند. اغلب مردم نمی‌دانند که کودکان قبل از تولد دندان دارند اما دندان‌ها زیر پوست لثه‌ها هستند. مادران با تغذیه مناسب در دوران حاملگی می‌توانند به نوزادان خود برای داشتن دندان‌های سالم کمک کنند. لبنیات سرشار از کلسیم هستند. میوه‌های تازه و غذاهای پر ویتامین و کلسیم می‌توانند باعث بهتر شدن رشد دندان‌ها در بعد از تولد شوند.

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

Credit: netmums

به مادران توصیه می‌شود که در دوران بارداری از لبنیات محلی بیشتر تغذیه کنند چون این نوع لبنیات نسبت به لبنیات پاستوریزه شهری کلسیم بیشتری دارند. اولین دندان‌های کودک در فک پایین پدیدار می‌شوند. دو عدد دندان در فک پایین جزو اولین دندان‌ها هستند و بعد از مدت کوتاهی دندان‌های فک بالا رشد می‌کنند اما دندان‌های آسیاب در یک سالگی رشد می‌کنند.

کودک در سه سالگی می‌تواند به راحتی یک سیب را گاز بزند. هرگز به خود نگویید دندان‌های شیری هیچ اهمیتی ندارند چون در صورت سهل‌انگاری دندان‌های شیری دچار پوسیدگی می‌شوند و لثه‌ها را عفونی می‌کنند. شاید دل‌تان نخواهد که کودک‌تان در همان ابتدای زندگی درد دندان را تجربه کند چون دندان درد برای بزرگسالان هم دردسرساز است. پس با تغذیه مناسب و نظافت به موقع می‌توانید به دندان‌های کودکان برای سالم ماندن کمک کنید.

درست است که دندان‌های شیری بعد از مدتی شروع به افتادن می‌کنند اما اگر زودتر از موعد که همان هفت سالگی است دندان‌ها شروع به پوسیدگی می‌کنند و باعث می‌شود که دندان‌های اصلی دچار مشکل شوند. همیشه مادربزگ‌ها از دختر و یا عروس‌های بچه‌دار خود می‌خواهند قند و یا گوشت بر روی لثه‌های کودک بمالند تا با نازک شدن لثه‌ها دندان‌ها زودتر درآیند اما این کار باعث می‌شود لثه‌ها دچار عفونت و تورم شدید شوند و درد شدیدی ایجاد شود.

نکاتی در مورد دندان درآوردن بچه‌ها

Credit: netmums

برای تسکین درد لثه‌ها همچنین می‌توان از ژل‌های سر کننده استفاده کرد اما یادمان باشد که سیستم عصبی بدن کودک هم در حال رشد است و مصرف بیش از حد بی‌حس کننده باعث اختلالات در سیستم عصبی کودک می‌شود.

بعضی از والدین می‌خواهند بدانند که کودک چه زمانی دندان‌های شیری‌اش کامل می‌شود؟ بعد از رویش بیستمین دندان کودک دیگر دندان‌های شیری‌اش کامل می‌شود و به همین دلیل باید به کودک از شش ماهگی تا دو سالگی قطره آهن خوراند تا از کم خونی احتمالی جلوگیری شود. معمولا والدین نمی‌دانند که قطره آهن اگر بر روی دندان‌های کودک بریزد دندان‌های کودک سیاه می‌شود که هیچ کس دوست ندارد کودکی با دندان‌های سیاه داشته باشد. بنابراین برای قطره دادن باید قطره را درون حلق کودک بچکانیم. 

در مورد مسواک زدن نیز می‌توانید با کمی خمیر دندان به اندازه یک نخود بر روی مسواک کودک دندان‌هایش را مسواک بزنید و یا به او آموزش دهید تا خمیر دندان را نخورد. مسواک زدن دندان‌های کودک را می‌توانید از هشت ماهگی شروع کنید. همچنین می‌توانید مطلب چه غذاهایی باعث سفید شدن دندان‌های شما می‌شوند؟ را در سایت بنیتا بخوانید تا راه‌های سفید کردن دندان‌های خود و کودک‌تان را بیاموزید.

منبع:بنیتا

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان