ماهان شبکه ایرانیان

روزه داری و بوی بد دهان

یکی از مشکل‌های شایع در دوران روزه‌داری، بوی بد دهان است. هالیتوزیس مشکلی شایع بین بعضی افراد است که ممکن است علت‌های متفاوتی داشته باشد

روزه داری و بوی بد دهان
یکی از مشکل‌های شایع در دوران روزه‌داری، بوی بد دهان است. هالیتوزیس مشکلی شایع بین بعضی افراد است که ممکن است علت‌های متفاوتی داشته باشد.
پوسیدگی دندان‌ها، بیماری لثه و خشکی دهان شایع‌ترین علل بوی نامطبوع دهان است. در موارد نادر اختلال‌های گوارشی مانند سوءهاضمه و التهاب مری و معده یا عفونت‌ها و آبسه‌های ریوی، التهاب حفره بینی، سینوزیت (التهاب سینوس‌ها)، التهاب مخاط بینی (رینیت) و التهاب ناحیه گلو مانند گلودردهای چرکی نیز سبب بوی بد دهان می‌شود.
تجمع باقیمانده موادغذایی همراه برخی میکروب‌ها در طول زمان به تخمیر موادغذایی و ایجاد بوی بد دهان منجر می‌شود. در مواقع غیرروزه‌داری عمل شست‌‌وشودهندگی بزاق تا حدودی به پاکسازی محیط دهان منجر می‌شود ولی در زمان روزه‌داری به علت عدم مصرف مایعات در طول روز و کاهش بزاق، این عمل صورت نمی‌گیرد. کاهش بزاق در صورت عدم رعایت بهداشت و تجمع خرده‌های موادغذایی به بوی بد دهان منجر می‌شود.
بهترین روش پیشگیری از بوی بد دهان در درجه نخست درمان مشکلات دهان و دندان قبل از ایام روزه‌داری است. ترمیم دندان‌های پوسیده، جرم‌گیری و رفع مشکلات لثه به کاهش پلاک میکروبی (لایه نازک سفید رنگ که روی سطوح دندانی تشکیل می‌شود و شامل خرده‌های موادغذایی، میکروب‌های محیط دهان و سلول‌های مرده است) می‌انجامد. این لایه نسبت به سطوح دندانی چسبندگی دارد و فقط با آب شسته نمی‌شود و بنابراین لازم است روش‌های صحیح مسواک زدن برای حذف این لایه به کار گرفته شود. رعایت دقیق بهداشت دهان در ایام روزه‌داری توصیه می‌شود. مسواک زدن تمامی سطوح دندانی بعد از صرف سحری و استفاده از نخ دندان به منظور تمیز کردن نواحی بین‌دندانی مهم است؛ به ویژه استفاده از مسواک مخصوص در سطح زبان توصیه می‌شود. استفاده از دهان‌شویه‌های ضدمیکروبی چنانچه براساس توصیه دندان‌پزشک باشد، می‌تواند در کاهش تعداد میکروب‌های دهان موثر باشد. روایت‌های فراوانی در مورد اهمیت رعایت بهداشت دهان، به ویژه در زمان روزه‌داری، از ائمه‌اطهار نقل شده که بر لزوم رعایت بهداشت و مسواک زدن، حتی در طول روز، توسط فرد روزه‌دار تاکید می‌کند.
در افرادی که از پروتز (دندان مصنوعی متحرک یا ثابت) استفاده می‌کنند، تمیز کردن سطوح دندان مصنوعی و ناحیه زیر بریج توصیه می‌شود. همچنین کسانی که از پلاک ارتودنسی یا براکت‌های ارتودنسی استفاده می‌کنند، باید سطوح پلاک و اطراف براکت ارتودنسی را تمیز نگه دارند.

پی نوشت :
 

*متخصص سلامت دهان

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان